Općina Ilijaš primila 10 volontera

volonteriOpćinski načelnik, gospodin Akif Fazlić, sa svojim saradnicima upriličio je prijem volontera, koji će od danas obavljati volonterski staž u Općini Ilijaš.
Radi se o 10 volontera, i to: 2 diplomirana pravnika, 2 politologa, magistru poljoprivrede, dipl.ing. saobraćaja, sociologu, socijalnom radniku, mr. menadžmenta i jednom diplomiranom ekonomisti, koji će imati priliku, u narednih 12 mjeseci, koliko traje volonterski staž, upoznati se sa radom u Jedinstvenom organu uprave i vrstom usluga koje pruža općinska administracija te steći neophodna stručna znanja.
Općina Ilijaš pruža mogućnost mladim ljudima sa završenim fakultetom da steknu obavezno radno iskustvo od godinu dana i nastave stručno usavršavanje, te samim tim povećaju konkurentnost na tržištu rada.
Pomoćnica načelnika za opću upravu i lokalnu samoupravu Općine Ilijaš, g. Alma Imamović je čestitala primljenim volonterima, upoznala ih s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u Općini Ilijaš, te im zaželila uspješan rad, a posebno je istakla da od volontera očekuje da pokažu spremnost za rad i iskažu inovativnost, ozbiljnost i odgovornost u radu.
Za volonterski rad, koji nije radni odnos, volonteri  imaju pravo na naknadu za topli obrok i naknadu za troškove prijevoza. Svaka Služba određuje mentora, koji je zadužen za stručno usavršavanje i praćenje rada svakog volontera. Na kraju svog jednogodišnjeg volontiranja, dobijaju potvrdu o završenom volontiranju čime stiču uvjete za polaganje stručnog upravnog ispita i mogućnost da apliciraju za radno mjesto stručnog saradnika. 
Primljeni volonteri počinju s radom danas, i ovom prilikom želimo im uspješan rad.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba