Općina Ilijaš izdvojila 25.000 KM za kupocvinu kombi vozila za Udruženje "Budi mi drug" Ilijaš

KombiBudiMiDrugOpćinski načelnik Akif Fazlić potpisao je danas Ugovor sa predsjednicom Udruženja roditelja ometene u psiho-fizičkom razvoju "Budi mi drug" Ilijaš Melihom Mešetović, za nabavku specijalizovanog vozila za članove ovog Udruženja. 
Riječ je o adaptiranom vozilu za osobe sa invaliditetom, vrijednosti cca. 25.000,00 KM, koje bi trebalo biti nabavljeno iduće sedmice. 
Meliha Mešetović, Predsjednica Udruženja roditelja djece ometene u psiho-fizičkom razvoju “BUDI MI DRUG” zahvalila se Općinskom načelniku i Općini Ilijaš na pomoći pri realizaciji ovog Projekta. "Ovo kombi vozilo će mnogo značiti članovima Udruženja. Neophodno nam je za prijevoz djece od kuće do Udruženja, za razna takmičenja, izlete, organizovanje odlaska na more itd. Uz pomoć Općine adaptirali smo prostorije u kojem trenutno boravimo i radimo, opremili smo taj prostor i sada tu redovno održavamo radionice i provodimo razne aktivnosti", istakla je Meliha. 
 
kombi2Nijaz Spahić Pomoćnik načelnika za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš obećao je da podrška Općine Ilijaš ni u budućnosti neće izostati kada je u pitanju rad ovog Udruženja, te dodao:   
 
"Danas smo potpisali Ugovor o sufinansiranju kupovine specijalnog vozila za Udruženje "Budi mi drug". Rebalansom Budžeta Općine Ilijaš planirana su sredstva u iznosu od 25.000,00 KM. Pored toga ovo Udruženje finansiramo i kroz redovan rad sa određenim sredstvima. Ovo je Udruženje koje pokazuje zavidan rezultate u svom djelovanju kroz rad sa izuzetno osjetljivom kategorijom društva, a to su djeca sa posebnim potrebama". 
 
Udruženje dobrovoljno okuplja roditelje djece sa posebnim potrebama, stručne saradnike kao i druge zainteresovane osobe koje žele dati svoj doprinos u radu Udruženja. Udruženje broji 55 članova različitog uzrasta od dvije do četrdeset godina starosti s raznim tjelesnim i mentalnim oštećenjima, a konstantnim apliciranjima raznih Projekata kako domaćim tako i međunarodnim institucijama ovo Udruženje nastoji pomoći djeci sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba