Obavještenje iz Centra za socijalni rad

Centar za socijalni rad Ilijaš obavještava građane da ukoliko koriste subvenciju za troškove grijanja, obavezni su do 30.06.2009. godine dostaviti potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na subvenciju. Urebom o subvencioniranju troškova grijanja priznaje se pravo na subvencioniranje troškova grijanja za pet mjeseci (januar, februar,mart, novembar i decembar). Troškovi grijanja u smislu Uredbe smatraju se troškovi centralnog grijanja, prirodnog gasa, električne energije i čvrstog goriva, a subvencioniraju se od prvog dana narednog mjeseca, po podnošenju zahtjeva za koji se subvencioniraju troškovi grijanja. Pravo na subvencioniranje troškova grijanja ostvaruju domaćinstva u stanju socijalne potrebe, čiji ukupni prihodi po članu domaćinstva mjesečno ne prelaze iznos od 70,00 KM, jednočlana domaćinstva penzionera čiji ukupni prihodi ne prelaze iznos od 165,00 KM, dvočlana domaćinstva penzionera čiji ukupni prihodi ne prelaze iznos od 220,00 KM, domaćinstva u kojima jedan ili više članova su korisnici naknade za pomoć i njegu od strane drugog lica, i lica koja imaju binauralni gubitak sluha 95-100 posto, a čiji ukupni prihodi po članu domaćinstva ne prelaze iznos od 120,00 KM, te domaćinstva u kojima je nosilac ili član domaćinstva 100 postotni invalid-paraplegičar, bez obzira na prihod po članu domaćinstva.

Zahtjevi se podnose nadležnim Službama socijalne zaštite općine prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na subvencioniranje troškova grijanja za 2009. godinu, a koju pribavlja podnosilac zahtjeva je kućna lista, potrvrda o prihodima za sve članove domaćinstva, prijavnica o mjestu prebivališta ili boravišta za sve članove domaćinstva, za raseljene osobe uvjerenje o statusu izdato od nadležne općinske službe, rodni list (za djecu do 18 godina), potvrdu o redovnom školovanju(za lica starija od 18 godina) i dokaz o vlasništvu ili vanknjižnom vlasništvu stambene jedinice.

 

Ostalu potrebnu dokumentaciju pribavlja mjesno nadležna Služba socijalne zaštite općine. Ukoliko korisnici koji su do sada imali subvenciju, ne dostave potrebne dokaze ili se u postupku provjere dokumentacije utvrdi da nisu ispunjeni uslovi za nastavak ostvarivanja prava, na subvencioniranje grijanja mjesno nadležne Službe socijalne zaštite općine, donjet će rješenje o pretanku prava.

Korisnicima koji ostvare pravo na subvencioniranje centralnog grijanja, prirodnog gasa i električne energije, JU "Kantonalni centar za socijalni rad" će doznačavati novčana sredstva mjesečno prema ispostavljenim fakturama javnim preduzećima "Sarajevogas", "Toplane" i "Elektroprivreda BiH", koji vrše naplatu. Korisnici koji ostvare pravo na subvencioniranje čvrstog goriva, isto se doprema na adresu korisnika.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba