Ispraćaj u penziju uposlenika Općine Ilijaš

slika1Općinski načelnik, Kolegij Općinskog načelnika i Dopredsjedavajući Općinskog vijeća, danas su svečano ispratili u penziju, g. Mašić Nusreta - savjetnika Općinskog načelnika, g. Saudina Mešetovića – direktora JKP "Vodostan" Ilijaš i g. Alić Munira – šefa Odsjeka za katastar Općine Ilijaš. 
Općinski načelnik g. Akif Fazlić, na samom početku je poselamio i pozdravio prisutne i istakao da: "sticajem okolnosti u periodu od 5 mjeseci, tri naša čovjeka koja su svojim radom, svojim pozicijama, svojim aktivnostima u društvenom životu Općine Ilijaš u profesionalnom i političkom smislu obilježili jedan dugi i veoma važan period ove Općine, otišli su u penziju.slika3
Sastali smo se da ozvaničimo ovaj trenutak, zahvalimo se našim kolegama i poželimo svaku sreću u njihovom daljem životu. Radili su u jednom periodu koji je bio historijski jako bitan za općinu. Period rata, period odbrane, period obnove, period razvoja ove općine i u svim tim aktivnostima dali su značajan doprinos u oblastima i na pozicijama na kojim su bili.
Ostavili su jedan prepoznatljiv trag u poslovima u kojima su radili u ovom periodu. Još jednom hvala vam na svemu što ste učinili i želim vam puno zdravlja, sreće i da i dalje ostanete uključeni u pore društvenog života".

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, također se obratio prisutnim i istakao :: "da su ovo ljudi koji su iznijeli jedan vrlo težak društveno-politički momenat u istoriji ovog grada, u toku rata, nakon rata. Ispraćamo dva načelnika, ljude koji su nosili društveno-političku odgovornost na najbolji mogući način. U svoje lično ime i u ime općinskog odbora SDA Ilijaš želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem životu i radu i da nastavimo saradnju i u daljem periodu. Čestitam vam još jednom i želim puno zdravlja, sreće i uspjeha".

Zamjenica Općinskog načelnika g.Meliha Avdibegović, u ime kolegija, poželjela je dugu penziju, dobro zdravlje i izrazila zahvalnost za odnos prema poslu.

Prisutnim su se obratili i sami penzioneri, koji su se zahvalili Općinskom načelniku i Pomoćnicima Općinskog načelnika na saradnji. Prisutni su poželjeljeli jedni drugim prije svega dobro zdravlje i sreću u daljem radu. Na ovom skupu su istakli da su eventualne nesuglasice koje su bile prisutne u toku posla zaboravljene, te da se trebaju držati zajedno u ovim teškim vremenima. Poručeno je i mlađim generacijama da nastave put tamo gdje su oni stali.

Penzionerima su uručene prigodni pokloni i zahvalnice Općinskog načelnika.

Podsjetimo, g. Saudin Mešetović obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 1996.-2000. godine, a otišao je u penziju sa mjesta direktora JKP "Vodostan" Ilijaš.
Gospodin Mašić Nusret obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 2000.-2012. godine, a potom je bio zaposlen na poslovima savjetnika Općinskog načelnika.
G. Munir Alić obavljao je poslove Šefa katastra pri Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar Općine Ilijaš.


 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba