Asfaltirane dionice lokalnih puteva u Bioči i Luci

AsfaltiranjeBioca2017 003Prethodnih dana završeni su radovi na asfaltiranju puteva u Bioči i Luci. 
Općinski načelnik Akif Fazlić i zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković, u prisustvu brojnih građana danas su zvanično pustili u promet put u Bioči.  Rijeć je o dionici puta dužine 600 m, širine puta 3,5 m. Vrijednost Projekta je 67.000,00 KM, a investitor je Općina Ilijaš. 
 
Opredjeljenje Općinskog načelnika Akifa Fazlića je kroz Operativne programe i planove  urbanizirati i naselja izvan grada, a u naselju Bioča kontinuirano se radi na asfaltiranju puteva. 
"Pored ovog puta u ovoj godini zajedno sa Direkcijom za ceste KS asfaltno ćemo spojiti Bioču i Ahatoviće i time završiti Projekat koji vodimo već dvije godine. Dakle naša orijentacije jeste da osim AsfaltiranjeBioca2017 008grada i prigradskog područja implementiramo Projekte po svim mjesnim zajednicama i infrastruktura odnosno asfaltiranje puteva jedan je od ključnih projekata koji se realizira praktično u svim mjesnim zajednicama. Sa aspekta demografske politike cilj je da zadržavamo stanovništvo i na ruralnim područjima", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Kada je u pitanju ovo naselje izražena je potreba ulaganja u putnu infrastrukturu u cilju ekonomskog osnaživanja ovog područja kroz stvaranje boljih uslova za stanovništvo koje se većinom bavi poljoprivredom ali i zbog stvaranja turističkih potencijala. 
 
AsfaltiranjeBioca2017 017Predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić istakao je da su u posljednji mjesec dana na području ove mjesne zajednice realizovana tri projekta. 
"U donjem dijelu Luke realizovana su dva projekta i to: asfaltiranja puta dužine po 350 metara. Danas prisustvujemo svečanom otvorenju treće dionice u Bioči. Ovim projektima zaokružujemo infrastrukturnu priču ove mjesne zajednice. Za razvoj poljoprivrede i vraćanja stanovinštva na selo najvažnija je infrastruktura. Bioča je bila dosta pokrivena makadamskim putevima. Ovi projekti su novi zamah za stanovnisštvo koje se prvenstveno bave poljoprivredom", istakao je g. Brkić.
 
O važnosti realizacije ovog Projekta govorio je Muhamed Handžić, predstavnik građana Bioče i aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš, koji se prvenstveno zahvalio Općinskom načelniku koji je prepoznao značaj asfaltiranja ovog lokalnog puta. 
 
Ovaj put ima veliki značaj prvenstveno za građane koji žive na ovom području. Stvoreni su preduslovi za poljoprivrednu AsfaltiranjeBioca2017 020djelatnost. Također, ova dionica puta ima i veliki strateški značaj, obzirom da povezuje općinu Novi Grad i općinu Ilidža sa općinom Ilijaš i približava Bioču glavnom gradu na 5-6 kilometara. Prije nekoliko godina Bioča je bila putnom komunikacijom udaljena 30 kilometara od Sarajeva. Nadam se da ćemo i naredne godine nastaviti sa ovakvim projektima kako bi Biča bila ugodno mjesto življenja".
 
Osim puta u Bioči, kada je u pitanju MZ Luka završeno je i asfaltiranje kružnog toka i puta u dužini od po 350 m. Vrijednost Projekta je 33.127,00 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Ilijaš. 
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrila je firma "Construct" d.o.o. Zavidovići. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba