Previous Next

Upriličena posjeta i radni sastanak sa menadžmentom Željezara „Ilijaš“ d.d

Općinski načelnik Akif Fazlić i direktor JU Srednjoškolski centar “Nežad Ibrišimović” Amir Džafo, 10. juna 2022. godine posjetili su Željezaru „Ilijaš“ d.d, gdje je upriličen radno-konstultatvni sastanak sa menadžmentom preduzeća kao i obilazak proizvodnog pogona. 

Tokom sastanka, razgovarano je o mogućnostima realizacije zajedničkih projekata u oblasti obrazovanja, kao i stvaranju uslova za provođenje modela dualnog obrazovanja, a koji je u zajedničkom interesu preduzeća, škole i općine.  U okviru posjete, menadžment Željezare „Ilijaš“ d.d predstavio je svoje uspješne poslovne rezultate, kao i uslove rada koje pružaju svojim radnicima. Razgovarano je i o novim investicijama, koje su ovu kompaniju učinile najmodernijom u regionu iz oblasti metalurgije.
 
Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžmentu preduzeća na uspješnim poslovnim rezultatima, kao i menadžmentu JU Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović”, koja ulaže velike napore da omogući kvalitetan  obrazovni proces učenicima ove škole. “Za općinu Ilijaš veoma je značajno da bude spona između obrazovnih ustanova i uspješnih firmi koje djeluju u našoj Industrijskoj zoni, a sve u cilju omogućavanja kvalitetnog obrazovanja i pripremanja učenika za tržište rada. Općina Ilijaš nastavit će pružati podršku u stvaranju uslova za provođenje dualnog obrazovanja jer ćemo na taj način osigurati kvalitetnu i stručnu radnu snagu”, istakao je načelnik Fazlić. 
 
Na samom kraju sastanka, upriličen je obilazak proizvodnih pogona preduzeća, gdje je predstavljen tehnološki proces te najmodernija oprema koja se koristi u proizvodnji. 
 
 
 
 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba