Previous Next

Povodom Svih svetih delegacija Općine Ilijaš odala počast i položila cvijeće na grobljima branitelja Armije RBiH

Povodom katoličkog blagdana Svih svetih delegacija Općine Ilijaš, predvođena načelnikom Akifom Fazlićem i predstavnicima boračkih udruženja sa područja općine Ilijaš posjetili su katolička groblja u Stupama, Podlugovima i Brezi, gdje su sahranjeni poginuli borci Armije Bosne i Hercegovine u proteklom ratu, te položili vijence.

Na groblju Sv. Josip, Desava u Stupama u obiteljskoj grobnici Vidaković, sahranjen je Zlatni ljiljan Velimir Vidaković, koji je svoj život dao za domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vladimir Vidaković, otac pokojnog Velimira, na sinov grob došao je i ove godine. Njegova supruga Jagoda je umrla 2019. godine i ukopana je pored sina u obiteljsku grobnicu, a dva sina su mu u inostranstvu. Uspomene su jedino što je ostalo Vladimiru i što vrijeme ne briše.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da se posjetom grobljima na ovaj blagdan, godinama obilježava i gaji kultura sjećanja na naše najbolje sinove, na naše heroje, na ljude koji su branili državu BiH.

„Ovo je naša obaveza prema ljudima koji su dali svoje živote za domovinu BiH, za njenu nezavisnost i slobodu. Imali smo u našoj brigadi i ljude hrvatske nacionalnosti koji su na ratištima poginuli i dali svoje živote za domovinu i na ovaj dan želimo da odamo počast pripadnicima Armije RBiH. Civilizacijski put jeste stalna tolerancija i borba za mir i suživot. Zbog toga svaki doprinos i potez koji se uradi u sklopu svega toga daje veću šansu da uspijemo, jer ne smijemo zaboraviti da ipak živimo u vrlo turbulentnim vremenima. U vremenima kada je pitanje mira jako upitno i borba za mir mora zaista prevladali sve druge zahtjeve i ove vrste susreta i odavanje počasti sigurno doprinosi tome“, kazao je načelnik Fazlić.

Dušni dan obilježava se sutra (2. novembra).

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba