Previous Next

Početak aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje terena sa vještačkom travom na Gradskom stadionu Ilijaš

Općinski načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, 07. aprila 2022. godine održali su radno-konsultativni sastanak sa  izvršnim direktorom za administraciju Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine Nihadom Hodžićem, predsjednikom Upravnog odbora Nogometnog kluba “Ilijaš” Selmirom Vrabacem i nosiocem izrade projekta Gradskog stadiona u Ilijašu Aldinom Jejna, na kojem je definisana dinamika i aktivnosti realizacije projekta izgradnje terena  sa vještačkom travom prema UEFA/FIFA standardima u Ilijašu.

Općina Ilijaš jedna je od lokalnih zajednica kojoj su kroz apliciranje na javni poziv Nogometnog saveza BiH: „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu”, odobrena finansijska sredstva za izgradnju terena sa vještačkom travom prema UEFA/FIFA standardima ukupne vrijednosti oko 500 hiljada KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA obezbjedio 260.000,00 KM dok će ostatak sredstava obezbjediti Općina Ilijaš.
U okviru projekta izvršiće se priprema podloge za polaganje vještačke trave uključujući sistem drenaže, nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave te montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica, uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu.
 
Općinski načelnik Akf Fazlić izrazio je zadovljstvo zbog početka realizacije ove faze radova u okviru Glavnog projekta izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu te se još jednom zahvalio Nogometnom savezu BiH. “Nama je ovaj projekat itekako važan jer se uklapa u projekat izgradnje kompleksa Gradskog stadiona u Ilijašu, čijom realizacijom ćemo dobiti jedan prelijep sportski objekat, koji će postati svojevrsni brend i mjesto gdje će sportisti imati kvalitetne uslove za treniranje, rad i uspjehe.  Ova faza projekta, odnosno izgradnja terena sa vještačkom travom biti će završena do kraja ove godine i zaista se nadam da ćemo u narednom periodu obezbjediti finansijska sredstva za izgradnju atletske staze, koja je sastavni dio glavnog projekta”, rekao je načelnik Fazlić. 
 
U narednoih 15 dana, projektni biro “Jejna Aritektura” će na osnovu Glavnog projekta pripremiti potrebnu projektnu dokumentaciju, što će doprinijeti da se terminski usklade aktivnosti Općine Ilijaš i Nogometnog saveza BiH, a sve u cilju dobijanja novog nogometnog terena do kraja 2022. godine. 
 
Autor: Enisa Mešetović.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba