Vijesti
Rekonstrukcija regionalne ceste R445: Počeli radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije

Stari IlijašU okviru projekta rekonstrukcije regionalne ceste R445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica od mosta na rijeci Bosni u Malešićima do skretanja za Bioču u Starom Ilijašu, počeli su radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije u dužini od 1300 metara.

Radove izvodi firma MGBH d.o.o. Sarajevo, a ugovorena vrijednost radova je 1.287.564,08 KM. Iz Budžeta Općine Ilijaš izdvojeno je 540.561,92 KM za izgradnju fekalne kanalizacije. Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansira ostatak radova, odnosno radove na odvodnji oborinskih voda do recipijenta u iznosu od 747.102,16 KM.

Podsjećamo, Ugovor o rekonstrukciji regionalne ceste R 445 vrijedan blizu 3.000.000,00 KM potpisan je u septembru 2020. godine. Radi se o modernoj saobraćajnici sa svim pratećim sadržajima, što podrazumijeva širinu saobraćajne trake 2 x 3,50 i obostrane asfaltne trotoare širine 2 x 1,50 m.

 
Gradski stadion: U toku postavljanje čelične krovne konstrukcije

gradski stadionNakon što je potpisan Ugovor o izvođenje radova na izgradnji Sportskog centra Ilijaš – Gradski stadion II faza za period 2020-2022. godina, danas su počeli radovi na postavljanju čelične krovne konstrukcije na tribinama stadiona.

Radovi koji su obuhvaćeni ovom fazom su završetak monolitnog dijela objekta koji se nalazi iza tribine, ugradnja čelične krovne konstrukcije sa pokrovom polukarbonatnim pločama te ugradnja fasadne bravarije. Izvođač radova je firma "Fazum gradnja", a ukupna vrijednost radova u okviru II faze iznosi 1.172.925,00 KM. Stručni nadzor vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 
Obavijest o stipendijama Općine Ilijaš

StipendijeOpćina Ilijaš kao i prethodnih godina i za školsku/akademsku 2020/2021. godinu obezbijedila je stipendiranje i nagrađivanje izuzetno nadarenih učenika i studenata, stipendiranje učenika i studenata u stanju socijalne potrebe te učenika i studenata sportista.

Na Konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je rekordnih 376 prijava, od čega je 315 za nadarene učenike i studente, a 61 za učenike i studente u stanju socijalne potrebe. Na konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista pristiglo je 11 prijava. Iz Budžeta općine Ilijaš za ovu namjenu biti će izdvojeno oko 200.000,00 KM.

Općina Ilijaš će u narednom periodu objaviti preliminarne rang liste dobitnika stipendija u svim kategorijama, nakon što komisije za dodjelu stipendija izvrše konačno bodovanje prijavljenih kandidata. Budući da je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana početkom januara 2021. godine, izvršen je proces imenovanja radih tijela te se pristupilo otvaranju i pregledu pristigle dokumentacije.

 
U Općini Ilijaš uspješno proveden nadzorni audit ISO standarda 9001:2015

IMG-e6fd8745676910a4dc64956f53120983-VU Općini Ilijaš je proveden redovni godišnji nadzorni audit ISO 9001:2015. Ovo je bio drugi nadzorni audit u V - ciklusu. Audit je proveden metodom slučajnog uzorka.

Auditor certifikacijske kuće "Bureau Veritas" prof. Halil Gutošić je obišao sve službe kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda, a potom održao završni sastanak sa načelnikom i pomoćnicima svih općinskih službi.


Održan je sastanak sa službama i predstavnikom za kvalitet i izvršen je nadzor nad svim upravnim službama. Stepen riješenosti predmeta u pojedinim službama je čak 98 posto. Pomoglo je i to što su uposleni uradili dobar interni audit.

Svake godine u Općini Ilijaš se prethodno na kvalitetan način završi interni audit i time olakša posao eksternom auditoru.

Politika kvalitete Općine teži ka unaprjeđenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima. Naredna posjeta eksternog auditora planirana je za godinu dana.

 
Održan sastanak za kreiranje jednogodišnjeg plana korištenja prostora za mlade

mladi12U sklopu projekta #100DayChallenge 09.01.2021 godine održan je radni sastanak na kome je donesena odluka o godišnjem planu korištenja Prostora za mlade. Osim članova challenga, sastanku su prisustvovali predstavnici OO”Carpe diem”, Odreda izviđača “Mladost”, Udruženja “Budi mi drug”, Crvenog križa, Vijeća učenika, Društveno korisnog učenja, benda Meteori, te pojedinci koji su iznijeli svoje inovativne ideje za korištenje prostora.

Sastanak je vodila službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović. Na sastanku je dogovoren kućni red i pravila korištenja prostora.

Mladi ljudi su iznijeli svoje ideje kako bi oni na najbolji način koristili prostor koji je njima namijenjen, te će se u naredom periodu implementirati.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2000
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica11119
mod_vvisit_counterOvaj mjesec17090