Vijesti
Nacrt Budžeta i Nacrt Odluke o izvršavanju budžeta za 2021.godinu

„Na 3. sjednici Općinskog vijeća Ilijaš održanoj 25.02.2021. godine, Općinsko vijeće Ilijaš usvojilo je Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2021. godinu i Nacrt Odluke o izvršavanju budžeta za 2021.godinu. U skladu sa Zaključkom Općinskog vijeća Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu i Nacrt Odluke o izvršavanju budžeta za 2021. godinu stavljaju se na javnu raspravu u periodu od 26.02.2021. godine i 12.03.2021. godine, kako bi u njoj mogli učestvovati građani Općine Ilijaš, javna preduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, budžetski korisnici, političke stranke, asocijacije i udruženja građana, kao i svi ostali potencijalni korisnici budžetskih sredstava. Prijedlozi i sugestije na ponuđene Nacrte dokumenata dostavljaju se na adresu: Općina Ilijaš, ul. 126.ilijaške brigade br. 6, Ilijaš, sa naznakom „ Prijedlozi na Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu - Službi za privredu i finansije“ u pisanoj formi, a najkasnije do 15.03.2021. godine (ponedeljak) ili putem mail-a Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript . Također, Služba za privredu i finansije je pripremila dokumenta „Budžet za građane“ a u cilju da javnosti omogući bolji uvid i razumijevanje načina na koji lokalne vlasti planiraju, raspodjeljuju i troše sredstva iz budžeta. Sve navedene dokumente možete pogledati na web stranici Općine Ilijaš, www.ilijas.ba i oglasnoj ploći općine.“

alt

alt

alt

alt

 
Načelnik Fazlić posjetio porodicu Alić čija je kuća izgorjela u požaru

thumbnail KH8 6607Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicim posjetio je porodicu Alić, čija je kuća 20. februara 2021. godine zahvaćena požarom u naselju Sovrle te se na licu mjesta uvjerio u razmjere ovog nesretnog slučaja.

Inače, u kući su živjele tri porodice, dvije sestre Alija i Hafa Alić (86 i 85 godina) te njihova sestrična Merima Alić, koja se i brine o njima. Načelnik Fazlić obećao je pomoć Općine u obnovi objekta i što skorijem saniranju krova kuće.

“Ostali su bez onoga što nam je svima najpotrebnije, a to je krov nad glavom.thumbnail KH8 6612 Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti, uz pomoć svih ostalih, da se što prije vrate u svoj dom. Ono najvažnije što mogu da istaknem u svemu ovome jeste da nije bilo ljudskih žrtava“, naglasio je načelnik Fazlić.

Porodica Alić ukazala je na svoj težak položaj te su se zahvalili Općinskom načelniku za posjetu i pomoć, kao i svim komšijama, porodici i Savjetu MZ Podlugovi za pomoć i podršku u ovim teškim momentima.

 
Program obilježavanja Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE ILIJAŠ I DANA NEZAVINOSTI BIH 1Program obilježavanja Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, koji će se održati u petak, 26. februara 2021. godine:

10:00 sati - Obilježavanje završetka projekta energetske efikasnosti na objektima JKP “Vodostan” (Karašnica)

11:00 sati - Polaganje cvijeća na Centralnom Spomen obilježju u Ilijašu

13:30 sati - Otvorenje izložbe dječijih radova (foaje Kino sale)

14:00 sati - Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš (Kino sala Ilijaš)

15:30 sati - Svečani prijem učenika i studenata dobitnika posebnih priznanja, zlatnih i srebrenih znački (Kino sala Ilijaš).

Obilježavanje Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održano u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama i uz prisustvo ograničenog broja gostiju.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš i Svečani prijem učenika i studenata dobitnika posebnih priznanja, zlatnih i srebrenih znački moći ćete pratiti putem online prenosa na facebook stranicama Radio Ilijaša i ILIJAS.info- Info portal grada Ilijaša.

 
Poziv na potpisivanje ugovora o stipendiranju

stipewndijaObavještavaju se učenici i studenti kojima je dodijeljena stipendija Općine Ilijaš u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini da će se potpisivanje ugovora vršiti u periodu od 23. do 26. februara 2021. godine u prostorijama Općine Ilijaš – Mala sala (drugi sprat), svakog radnog dana od 12:00 – 16:00 sati.

Učenici i studenti koji do sada nisu dostavili fotokopiju tekućeg žiro računa koji je otvoren na ime i prezime učenika/studenta za kojeg je odobrena stipendija, obavezni su predati potrebni dokumenti prilikom potpisivanja ugovora.

Za maloljetne stipendiste ugovor će potpisati zakonski staratelj – roditelj, koji je podnio zahtjev za stipendiranje. Potpisnici ugovora obavezni su sa sobom ponijeti ličnu kartu.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica na broj 033/580-690.

Napomena: Prilikom ulaska u zgradu Općine Ilijaš obavezna je dezinfekcija ruku te nošenje zaštitne maske.

 
Najava 3. redovne sjednice Općinskog vijeća Ilijaš

OV 04.02.2020.Treća redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš zakazana je za četvrtak 25. februara 2021. godine sa početkom u 10 sati u sali OV-a.

Dnevni red sastoji se od 14 tačaka, a izdvajamo sljedeće: Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2020. godinu, Izvještaj o radu načelnika i službi za 2020. godinu, Operativni plan općinskog načelnika i službi za 2021. godinu. Pred vijećnicima će se naći i Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu, kao i Odluke o njegovom izvršavanju.

Prijedlozi odluka o pristupanju i izradi Regulacionih planova “Milakov Do” Misoča i Apartmansko naselje “Do” Lješevo također su dio dnevnog reda treće sjednice. Predmet odlučivanja vijećnika bit će određene izmjene i dopune RP “Podlugovi 1” i “Podlugovi 2”. Na samom kraju sjednice bit će riječi o Prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2020. godinu.

Sjednica će biti održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1802
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10921
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16892