Vijesti
U Ilijašu obilježen Dan policije Kantona Sarajevo

Na prigodan način danas je u prostorijama Policijske stanice Ilijaš obilježen 6. April – Dan policije Kantona Sarajevo. Na spomen ploču je položeno cvijeće i odata počast poginulim i umrlim policijskim službenicima. U hodniku prostorija policijske stanice postavljen je baner sa slikama svih poginulih i umrlih policijskih službenika PS Ilijaš.

Elvir Šehić, povjerenik Pete sindikalne organizacije PS Ilijaš čestitao je svim pripadnicima MUP-a KS i Policijske stanice Ilijaš Dan policije KS i izrazio žaljenje da današnjem polaganju nisu mogle prisustvovati porodice poginulih i umrlih pripadnika, zbog epidemiloške situacije.

IMG 9326

„Danas obilježavamo Dan policije i Dan grada Sarajeva i ovom prilikom se sjećamo svih poginulih pripadnika u proteklom ratu i umrlih pripadnika PS Ilijaš. Postujući epidemiološke mjere danas smo na prigodan način obilježili ovaj bitan dan, kako ne bi doveli u pitanje ugrožavanja zdravlja. Danas smo predstavili i baner sa fotografijama koji će biti u stalnoj postavci u hodniku PS Ilijaš“, kazao je Šehić.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić ukazavši na veliki značaj obilježavanja 6. Aprila.

„Danas se sjećamo ljudi iz policijskih struktura branili našu domovinu, dajući svoje živote. 6.april je jako važan historijski datum za Sarajevo tako i za Ilijaš, pogotovo 1992. Godine kada je počela agresija na BiH. To je pečat i opomena i poruka iz koje možemo izvuči mnogo bitne stvari kada je u pitanju dalja borba za našu domovinu. Tog dana su naši narodi i patriote stali u odbranu ove zemlje. U ratu su i pripadnici policijskih struktura dali svoje živote i ovo je način da ih se sjećamo i podsjetimo njihovu borbu“, rekao je načelnik Fazlić u svom obraćanju.

IMG 9332

Pripadnici policije, kao organizirana, legalna i legitimna oružana formacija, među prvima, stali su u odbranu grada Sarajeva i države, nepokolebljivo se angažirajući na području KS-a, ali i na drugim ratištima širom BiH. U odbrani Sarajeva i drugih lokaliteta u BiH smrtno su stradala 264 policajca s područja KS-a, a više stotina je ranjeno.
IMG 9331 1
 
Za podsticaj privrednicima kroz regresiranje ukupne kamatne stope 100.000,00 KM

Odluka o podsticaju privrednim subjektima na području općine Ilijaš kroz regresiranje ukupne kamatne stope u iznosu od 100.00000 KMOdluka o podsticaju privrednim subjektima na području općine Ilijaš kroz regresiranje ukupne kamatne stope u iznosu od 100.000,00 KM usvojena je na 4. sjednici Općinskog vijeća Ilijaš.

Ovo je još jedna u nizu izuzetno važnih mjera podrške privrednicima u suzbijanju negativnih privrednih posljedica nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Prošlogodišnji program regresiranja ukupne kamatne stope u iznosu od 100.000,00 KM, pokazao se jako dobar i efikasan. Podrška privrednicima je iskazana i kroz novu Odluku u godini koja je također okarakterisana kao godina pandemije.

Na osnovu ove Odluke, nadležna Služba će provesti javni poziv i u realizaciji suštinski banka definiše bonitet onoga koji vraća kredit i na osnovu toga Općina Ilijaš će vraćati ukupnu kamatnu stopu. „Privrednici su pokazali u investicionom ciklusu da je ova podrška od izuzetne važnosti jer sada imamo nekoliko velikih hala koje se prave na području općine Ilijaš, prvenstvene u Industrijskoj zoni“, istakao je načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

 
Čestitka povodom Uskrsa

U povodu nastupajućeg praznika Uskrsa načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“Dragi naši sugrađani katoličke vjeroispovijesti, želimo vam čestitati veliki praznik Uskrs uz želju da vam donese svjetlo života, vjeru u budućnost i snagu življenja u ovim vremenima kada uz međusobno razumijevanje, uvažavanje i zajednički ustrajni rad možemo dati doprinos opstojnosti i daljnjem razvoju naše lokalne zajednice te pravednijeg i odgovornijeg društva. Vama i svim katolicima Bosne i Hercegovine od srca želimo sretan Uskrs i svako dobro.”

Beige Red Brown Watercolor Eggs Simple Easter Card

 
Općina Ilijaš donirala opremu za Covid ambulantu u iznosu od 15.271,00 KM

Općina Ilijaš obezbjedila je materijalna i medicinska sredstva za potrebe Covid ambulante u Ilijašu u iznosu od 15.271,00 KM.

Imajući u vidu vrlo složenu situaciju po pitanju koronavirusa i svakodnevno bilježenje sve većeg broja zaraženih, Općina Ilijaš od početka izbijanja pandemije izdavaja značajna finansijska sredstva radi podrške Domu zdravlja Ilijaš, a sve u cilju pružanja kvalitetnijih usluga građanima općine Ilijaš.

DSC 0504

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je uručio donaciju u vidu napunjenih boca za medicinski kisik, pulsnih oksimetara, digitalinih i beskontaktnih toplomjera. Pored navedenog, doniran je i montažni kontejner te su izvršeni hitni radovi na izdradi i postavljanje covid tunela – nadstrešnice na samom ulazu u Covid ambulantu. “Kao što smo i obećali, odgovorili smo na sve zahtjeve menadžmenta Doma zdravlja Ilijaš te omogućili uslove za kvalitetan rad Covid ambulante u Ilijašu. Naš cilj jeste da građani Ilijaša imaju dostupnu i kvalitetnu uslugu u svakom momentu”, istakao je načelnik Fazlić.

DSC 0513

Direktor OJ Dom zdravlja Ilijaš dr. Nijaz Štitkovac zahvalio je Općini Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, što je uvijek na usluzi medicinskom sektoru, iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. “Svaka pomoć ovakve vrste u doba vrlo komplikovane i složene epidemiološke situacije u našoj općini i zemlji uzrokovana pojavom i širenjem koronavirusa je izuzetno vrijedna. Općina Ilijaš je i ranije pružala bezuslovnu podršku Domu zdravlja Ilijaš i veliko hvala u ime svih uposlenika OJ Dom zdravlja Ilijaš”, rekao je dr. Štitkovac.

DSC 0515Još jednom, upućen je apel građanima da se pridržavaju svih zaštitnih mjera te na taj način olakšaju zdravstvenom sistemu.

 
Podrška ugostiteljima: Općina Ilijaš umanjila naknadu za korištenje javnih površina za 60%

Općinsko vijeće Ilijaš je na 4. redovnoj sjednici, kao jednu od mjera suzbijanja negativnih privrednih posljedica nastalih usljed pandemije izazvane koronavirusom usvojilo Odluku o umanjenju visine naknade za korištenje javne površine na području općine Ilijaš u periodu od 01.04.2021. do 31.12.2021. godine.

Odlukom je određeno da se umanjuje visine naknade za korištenje javne površine na području Općine Ilijaš u periodu od 01.04.2021. do 31.12.2021. godine, i to za 60% od ukupne cijene utvrđene Odlukom o privremenom korištenju javne površine.

Odluka

Pravna i fizička lica koja u momentu donošenja ove Odluke nemaju utvrđeno Rješenje o privremenom korištenju javne površine, a istu namjeravaju koristiti, dužni su blagovremeno podnijeti zahtjev nadležnoj Službi Općine Ilijaš, a nadležna Služba se obavezuje da donese Rješenje shodno Zakonu o privremenom korišćenju javnih površina na području Kantona Sarajevo i Odluci o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš uz obavezu umanjenja naknade za 60%.

Odredbama Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš definisano je da se u periodu od 15. aprila do 15. oktobra odobrava korištenje javnih površina za postavljanje stolova ispred ugostiteljskih objekata, te ukoliko ugostiteljima od strane Vlade Kantona Sarajevo bude odobren nastavak rada isti su dužni podnijeti zahtjeve za korištenje javne površine. Stranke u zahtjevu same navode period u kojem žele koristiti javnu površinu, a nadležna Služba putem Općinskog inspektora provjerava period i površinu koju ugostitelji koriste.

Odlukom o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš korištenje javne površine omogućeno je u četiri različite zone i prema zonama su definisane cijene, a one se kreću u rasponu od 6,00 KM do 2,00 KM po m2 i to: 6,00 KM (za ekstra zonu), 4,00 KM (za prvu zonu), 3,00 KM za drugu zonu i 2,00 KM za treću zonu.

Također odredbama ove Odluke pored ugostitelja obuhvaćeni su i korisnici koji javnu površinu koriste tokom 12 mjeseci, a koji su uz potrebne saglasnosti izveli radove na javnim površinama radi postavljanja kioska, slobodnostojećih otvorenih bašti, reklamnih panoa i displeja i vlasnici trgovinama koji su ispred trgovačkih radnji postavili stalke za izlaganje robe.

Odredbama ove Odluke nisu obuhvaćeni korisnici koji imaju dugovanje prema Općini Ilijaš po osnovu privremenog korištenja javne površine.

Za sva eventualna pitanja korisnici se mogu obratiti na broj telefona 033/580-669.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1868
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10987
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16958