• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom Uskrsa Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 02 Tra 2021 13:26

U povodu nastupajućeg praznika Uskrsa načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“Dragi naši sugrađani katoličke vjeroispovijesti, želimo vam čestitati veliki praznik Uskrs uz želju da vam donese svjetlo života, vjeru u budućnost i snagu življenja u ovim vremenima kada uz međusobno razumijevanje, uvažavanje i zajednički ustrajni rad možemo dati doprinos opstojnosti i daljnjem razvoju naše lokalne zajednice te pravednijeg i odgovornijeg društva. Vama i svim katolicima Bosne i Hercegovine od srca želimo sretan Uskrs i svako dobro.”

Beige Red Brown Watercolor Eggs Simple Easter Card

 
Općina Ilijaš donirala opremu za Covid ambulantu u iznosu od 15.271,00 KM Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 02 Tra 2021 12:18

Općina Ilijaš obezbjedila je materijalna i medicinska sredstva za potrebe Covid ambulante u Ilijašu u iznosu od 15.271,00 KM.

Imajući u vidu vrlo složenu situaciju po pitanju koronavirusa i svakodnevno bilježenje sve većeg broja zaraženih, Općina Ilijaš od početka izbijanja pandemije izdavaja značajna finansijska sredstva radi podrške Domu zdravlja Ilijaš, a sve u cilju pružanja kvalitetnijih usluga građanima općine Ilijaš.

DSC 0504

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je uručio donaciju u vidu napunjenih boca za medicinski kisik, pulsnih oksimetara, digitalinih i beskontaktnih toplomjera. Pored navedenog, doniran je i montažni kontejner te su izvršeni hitni radovi na izdradi i postavljanje covid tunela – nadstrešnice na samom ulazu u Covid ambulantu. “Kao što smo i obećali, odgovorili smo na sve zahtjeve menadžmenta Doma zdravlja Ilijaš te omogućili uslove za kvalitetan rad Covid ambulante u Ilijašu. Naš cilj jeste da građani Ilijaša imaju dostupnu i kvalitetnu uslugu u svakom momentu”, istakao je načelnik Fazlić.

DSC 0513

Direktor OJ Dom zdravlja Ilijaš dr. Nijaz Štitkovac zahvalio je Općini Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, što je uvijek na usluzi medicinskom sektoru, iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. “Svaka pomoć ovakve vrste u doba vrlo komplikovane i složene epidemiološke situacije u našoj općini i zemlji uzrokovana pojavom i širenjem koronavirusa je izuzetno vrijedna. Općina Ilijaš je i ranije pružala bezuslovnu podršku Domu zdravlja Ilijaš i veliko hvala u ime svih uposlenika OJ Dom zdravlja Ilijaš”, rekao je dr. Štitkovac.

DSC 0515Još jednom, upućen je apel građanima da se pridržavaju svih zaštitnih mjera te na taj način olakšaju zdravstvenom sistemu.

 
Podrška ugostiteljima: Općina Ilijaš umanjila naknadu za korištenje javnih površina za 60% Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 01 Tra 2021 11:33

Općinsko vijeće Ilijaš je na 4. redovnoj sjednici, kao jednu od mjera suzbijanja negativnih privrednih posljedica nastalih usljed pandemije izazvane koronavirusom usvojilo Odluku o umanjenju visine naknade za korištenje javne površine na području općine Ilijaš u periodu od 01.04.2021. do 31.12.2021. godine.

Odlukom je određeno da se umanjuje visine naknade za korištenje javne površine na području Općine Ilijaš u periodu od 01.04.2021. do 31.12.2021. godine, i to za 60% od ukupne cijene utvrđene Odlukom o privremenom korištenju javne površine.

Odluka

Pravna i fizička lica koja u momentu donošenja ove Odluke nemaju utvrđeno Rješenje o privremenom korištenju javne površine, a istu namjeravaju koristiti, dužni su blagovremeno podnijeti zahtjev nadležnoj Službi Općine Ilijaš, a nadležna Služba se obavezuje da donese Rješenje shodno Zakonu o privremenom korišćenju javnih površina na području Kantona Sarajevo i Odluci o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš uz obavezu umanjenja naknade za 60%.

Odredbama Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš definisano je da se u periodu od 15. aprila do 15. oktobra odobrava korištenje javnih površina za postavljanje stolova ispred ugostiteljskih objekata, te ukoliko ugostiteljima od strane Vlade Kantona Sarajevo bude odobren nastavak rada isti su dužni podnijeti zahtjeve za korištenje javne površine. Stranke u zahtjevu same navode period u kojem žele koristiti javnu površinu, a nadležna Služba putem Općinskog inspektora provjerava period i površinu koju ugostitelji koriste.

Odlukom o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Ilijaš korištenje javne površine omogućeno je u četiri različite zone i prema zonama su definisane cijene, a one se kreću u rasponu od 6,00 KM do 2,00 KM po m2 i to: 6,00 KM (za ekstra zonu), 4,00 KM (za prvu zonu), 3,00 KM za drugu zonu i 2,00 KM za treću zonu.

Također odredbama ove Odluke pored ugostitelja obuhvaćeni su i korisnici koji javnu površinu koriste tokom 12 mjeseci, a koji su uz potrebne saglasnosti izveli radove na javnim površinama radi postavljanja kioska, slobodnostojećih otvorenih bašti, reklamnih panoa i displeja i vlasnici trgovinama koji su ispred trgovačkih radnji postavili stalke za izlaganje robe.

Odredbama ove Odluke nisu obuhvaćeni korisnici koji imaju dugovanje prema Općini Ilijaš po osnovu privremenog korištenja javne površine.

Za sva eventualna pitanja korisnici se mogu obratiti na broj telefona 033/580-669.

 
Javni poziv: "Posadi svoj hlad" Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 31 Ožu 2021 10:41
Početkom godine, u saradnji sa NVO Zeleni Razvojni Centar Bijeljina, sprovedena je anketa pod nazivom: "Posadi svoj hlad", u kojoj su građani Općine Ilijaš nedvosmisleno potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline. Zahvaljujući aktivnom učešću naših sugrađana Općini Ilijaš je dodijeljeno 100 sadnica "Bijelog jasena".
Pozivamo sve zainteresovane građane, nevladine organizacije, škole i mjesne zajednice da se prijave, preuzmu svoju sadnicu i posade svoj hlad. Prijave sa imenom, prezimenom, kontakt telefonom i lokacijom na kojoj se planira saditi mogu se poslati do 06.04.2021. godine na mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili broj telefona 033/580-669. Podjela sadnica je planirana 09. aprila, ispred Sportske dvorane Ilijaš, a o satnici preuzimanja sadnica prijavljeni zainteresovani subjekti biti će naknadno obaviješteni.
posadi-svoj-hlad
Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije Trillion Trees Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist zrak u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od strane brojnih institucija.
 
Usvojen budžet Općine Ilijaš u visini od 14.261.600,00 KM Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 30 Ožu 2021 18:09

Općinsko vijeće Ilijaš održalo je 4. redovnu sjednicu u utorak, 30.marta 2021. godine, na kojoj se našlo 17 tačaka dnevnog reda. Online sjednicu je vodila predsjedavajuća Vijeća Alma Omerović. Na dnevnom redu ove sjednice između ostalih tačaka bio je i Prijedlog budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu. Prema prijedlogu budžet Općine za 2021. godinu iznosi 14.261.600,00 KM. U kreiranju ovog najvažnijeg finansijskog dokumenta su, kao i prethodnih godina, učestvovali budžetski korisnici, udruženja građana, javne ustanove, javna poduzeća i građani predlažući prioritetne projekte od interesa za njihova područja iz kojih dolaze.

DSC 0489

U uvodnom izlaganju načelnik Akif Fazlić je kazao da se prilikom planiranja budžeta vodilo računa o smanjenju troškova na svim stavkama od kojih građani nemaju direktne koristi te se zahvalio svima koji su dali svoje prijedloge i sugestije na Nacrt budžeta općine Ilijaš.„Danas smo usvojili najvažniji dokument za našu lokalnu zajednicu koji je preduslov funkcionisanja općinske uprave u ovoj godini. Budžet općine Ilijaš za 2021. godinu naslonjen je na izvršenje budžeta za 2020. godinu te smo nastojali smo da ga realno pozicioniramo i definišemo. Pandemija koronavirusa zaista je negativno uticala na visinu prihoda te je prijedlog budžeta za ovu godinu manji. Iako općinski prihodi nisu bili kao prethodnih godina trudili smo se da najranjivije kategorije ne osjete bilo kakve posljedice. Razvoji, osnosno kapitalni dio budžeta je 54,09%, dok se ostali dio odnosi na finansiranje rada organa, općinskog vijeća, mjesnih zajednica i čitavog spektra udruženja i aktivnosti koje su vezane za tekuće transfere", objasnio je načelnik Fazlić.

Prema propisanim procedurama, Klub vijećnika Naroda i Pravde Ilijaš predložio je 21 amandman na Prijedlog budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu, od kojih je Općinski načelnik djelomično prihvatio četiri amandmana. Tokom današnje sjednice, Klub vijećnika Naroda i Pravde Ilijaš povukao je tri, a preostalih 18 amandmana nije dobilo potrebnu većinu Općinskog vijeća Ilijaš.

Općinski vijećnici su nakon rasprave usvojili budžet Općine Ilijaš za 2021. godinu sa pripadajućom odlukom o izvršavanju budžeta.

DSC 0495

Tokom online sjednice usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period 01.01.2020.-31.12.2020. godine, koji billježi 14.725.610,00 KM ostvarenih prihoda, što je 99,00% planiranih prihoda u budžetu za 2020. godinu. Sa druge strane, ostvareni su izdaci u iznosu od 12.311.871,00 KM što predstavlja 82% od planiranih izdataka u budžetu za 2020. godinu te ostvaren suficit u iznosu od 2.413.739,00 KM. U cilju saniranja posljednica pandemije korona virusa, kako ističe Općinski načelnik za ekonomske i socijalne mjere izdvojeno je oko milion KM kao i značajna finansijska sredstva za nabavku opreme i pružanje podrške zdravstvenom sistemu.

U nastavku sjednice usvojen je i Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2021. godinu, kojim su definisani projekti koji će poboljšati uslove života građana općine Ilijaš u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnadbijevanja, privrede i poljoprivede, ekologije, društvenih djelatnosti, rada organa uprave i mjesnih zajednica.

U cilju nastavka suzbijanja negativnih privrednih posljedica nastalih usljed pandemije koronavirsa usvojen je Prijedlog Odluke o umanjenu visine naknade za korištenje javne površine na području općine Ilijaš u periodu 01.04. - 31.12.2021. godine u iznosu od 60% od ukupno utvrđene naknade definisane Odlukom o privremenom korištenju javnih površina na području općine Ilijaš koja je usvojena 2019. godine te Prijedlog Odluke o podsticaju privrednim subjektima na području općine Ilijaš kroz regresiranje ukupne kamatne stope.

Tačke dnevnog reda Prijedlog Odluke o pristupanju Odluci o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo te Prijedlog Odluke o pristupanju Odluci o Registru imenovanih lica u Kantonu Sarajevo usvojene su tokom sjednice. Usvajanjem navedenih odluka Općina Ilijaš iskazuje opredjeljenost i podršku u borbi protiv korupcije. Vijećnici su usvojili i Prijedlog Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti (izvođenje radova na rekonstrukciji niskonaponske nadzemne 0,4 kV mreže TP Vidotina), Prijedlog Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti broj: 06/1-27-308/21, Prijedlog Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Ilijaš te Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Plana parcelacije "Jelik".

Prijedlog Odluke o usvajanju "Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća za području Općine Ilijaš za period 2021.-2026. godina" kao strateški vizionarski dokument pregleda stanja i vizije razvoja sistema zaštite i spašavanja u petogodišnjem vremenskom periodu usvojen je od strane općinskih vijećnika kao i Prijedlog Zaključka o odobravanju godišnje novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Na samo kraju online sjednice Općinskog vijeća Ilijaš primljena je k znanju Informacija o dodjeli općinskih stipendija za učenike i studente u školskoj/akademskoj 2020/21. godini.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1770
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10889
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16860