• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Dozvoljen rad zelene pijace na otvorenom prostoru sa prehrambenim proizvodima Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 09 Tra 2021 07:30

Općinski štab civilne zaštite Općine Ilijaš na sjednici održanoj 08. aprila 2021. godine donio je NAREDBU u kojoj se dozvoljava rad zelene pijace i tržnice u Ilijašu svake subote do daljnjeg. Rad tržnice ostalim danima u sedmici ostaje nepromjenjen.

Naredbom se dozvoljava isključivo prodaja prehrambenih proizvoda uz poduzimanje mjera protoka kupaca na način da se omogući socijalna distanca i uz obavezu poštivanja ostalih higijensko epidemioloških mjera.

pijaca

Za realizaciju Naredbe zadužuju se JKP “VODOSTAN” d.o.o. Ilijaš uz pomoć Pete policijske uprave Ilijaš. Bitno je napomenuti da je obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica za sve prodavce i posjetioce pijace.

 
Javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 07 Tra 2021 10:40

Na osnovu člana 23. Zakona o eksproprijaciji (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, br. 70/07, 36/10, 25/12, 34/16), a u vezi sa članom 92. Zakona o upravnom postupku („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“ broj 2/98 i 48/99), rješavajući u predmetu prijedloga za potpunu eksprorpijaciju dijela zemljišta u svrhu izgradnje trake za spora vozila na M18, dionica Olovo-Semizovac, Poddionica Čevljanovići-Nišići, Općina Ilijaš, Općinski načelnik putem Služba za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar objavljuje:

Javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina

JP Ceste FBiH, ulica Terezije 54., 71 000 Sarajevo obratilo se sa prijedlogom za potpunu eksprorpijaciju zemljišta za potrebe izvođenja radova za rekonstrukciju postojeće trase magistralne ceste u svrhu izgradnje trake za spora vozila na M18, dionica Olovo-Semizovac, Poddionica Čevljanovići-Nišići Općina Ilijaš. Javni interes za izvođenje predmetnih radova utvrđen je donošenjem rješenja Općinskog vijeća Ilijaš broj: 01/1-02-2298-10/20 od 31.10.2020. godine. Postupak eksprorpijacije vodi Služba za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar, Odsjek za imovinsko pravne poslove, a u skladu sa članom 27. Zakona o eksproprijaciji (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, br. 70/07, 36/10, 25/12, 34/16). Korisnik eksproprijacije i vlasnik nekretnine mogu, do pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji, sporazumno riješiti pitanje prijenos prava vlasništva kao i naknadu na određenoj nekretnini te shodno navedenom pozivaju se svi vlasnici nekretnina da se jave radi pokušaja zaključivanja sporazuma.

Tekst Javnog oglasa:

Poziv ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja u sredstvima informisanja. Sve potrebne informacije povodom objavljenog oglasa mogu se dobiti u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar- kancelarija broj 29., na kontakt telefon broj: 033/580-681 ili e-mail adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

oglas

 
Stipendiranje učenika i studenata dugogodišnji prioritet Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 07 Tra 2021 07:41

Općina Ilijaš već dugi niz godina, prepoznaje važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje učenika i studenata, finansirajući, u skladu s propisima, različite segmente u ovoj oblasti. Pored ostalih, godišnjih izdvajanja finansijskih sredstava za subvencioniranje prevoza učenika, dodijele školskog pribora i udžbenika, jednokratnih pomoći i nagrada za izuzetna postignuća u različitim poljima djelovanja, iznos Stavke o stipendiranju, iz godine u godinu, bilježi trend porasta.

stipnedije

Prvih 20 stipendija iz Budžeta Općine Ilijaš dodijeljene su 2002. godine i to 8 za učenike i 12 za studente. U školskoj/akademskoj 2020/2021.godini broj Ugovora o stipendiranju dostigao je rekordnih 326 čija je ukupna vrijednost 229.950,00 KM.

Komparacijom tabelarno predstavljenih, službenih podataka o godišnjim izdvajanjima za stipendiranje učenika i studenata općine Ilijaš, evidentna je opredjeljenost Općine Ilijaš za investiranje u obrazovanje.

Sredstvima, predviđenim navedenom stavkom Budžeta, u trajanju od devet mjeseci godišnje, stipendiraju se učenici i studenti iz tri kategorije, i to:

1. Izuzetno nadareni učenici i studenti

2. Učenici i studenti u stanju socijalne potrebe

3. Učenici i studenti sportisti

stipendije 2

U Budžetu općine Ilijaš za 2021. godinu, koji je usvojen tokom Četvrte redovne sjednice Općinskog vijeća, održane 30.03.2021. godine Stavka za stipendiranje učenika i studenata uvećana je i iznosi 255.000,00 konvertibilnih maraka.

 
U Ilijašu obilježen Dan policije Kantona Sarajevo Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 06 Tra 2021 11:10

Na prigodan način danas je u prostorijama Policijske stanice Ilijaš obilježen 6. April – Dan policije Kantona Sarajevo. Na spomen ploču je položeno cvijeće i odata počast poginulim i umrlim policijskim službenicima. U hodniku prostorija policijske stanice postavljen je baner sa slikama svih poginulih i umrlih policijskih službenika PS Ilijaš.

Elvir Šehić, povjerenik Pete sindikalne organizacije PS Ilijaš čestitao je svim pripadnicima MUP-a KS i Policijske stanice Ilijaš Dan policije KS i izrazio žaljenje da današnjem polaganju nisu mogle prisustvovati porodice poginulih i umrlih pripadnika, zbog epidemiloške situacije.

IMG 9326

„Danas obilježavamo Dan policije i Dan grada Sarajeva i ovom prilikom se sjećamo svih poginulih pripadnika u proteklom ratu i umrlih pripadnika PS Ilijaš. Postujući epidemiološke mjere danas smo na prigodan način obilježili ovaj bitan dan, kako ne bi doveli u pitanje ugrožavanja zdravlja. Danas smo predstavili i baner sa fotografijama koji će biti u stalnoj postavci u hodniku PS Ilijaš“, kazao je Šehić.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić ukazavši na veliki značaj obilježavanja 6. Aprila.

„Danas se sjećamo ljudi iz policijskih struktura branili našu domovinu, dajući svoje živote. 6.april je jako važan historijski datum za Sarajevo tako i za Ilijaš, pogotovo 1992. Godine kada je počela agresija na BiH. To je pečat i opomena i poruka iz koje možemo izvuči mnogo bitne stvari kada je u pitanju dalja borba za našu domovinu. Tog dana su naši narodi i patriote stali u odbranu ove zemlje. U ratu su i pripadnici policijskih struktura dali svoje živote i ovo je način da ih se sjećamo i podsjetimo njihovu borbu“, rekao je načelnik Fazlić u svom obraćanju.

IMG 9332

Pripadnici policije, kao organizirana, legalna i legitimna oružana formacija, među prvima, stali su u odbranu grada Sarajeva i države, nepokolebljivo se angažirajući na području KS-a, ali i na drugim ratištima širom BiH. U odbrani Sarajeva i drugih lokaliteta u BiH smrtno su stradala 264 policajca s područja KS-a, a više stotina je ranjeno.
IMG 9331 1
 
Za podsticaj privrednicima kroz regresiranje ukupne kamatne stope 100.000,00 KM Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 05 Tra 2021 06:27

Odluka o podsticaju privrednim subjektima na području općine Ilijaš kroz regresiranje ukupne kamatne stope u iznosu od 100.00000 KMOdluka o podsticaju privrednim subjektima na području općine Ilijaš kroz regresiranje ukupne kamatne stope u iznosu od 100.000,00 KM usvojena je na 4. sjednici Općinskog vijeća Ilijaš.

Ovo je još jedna u nizu izuzetno važnih mjera podrške privrednicima u suzbijanju negativnih privrednih posljedica nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Prošlogodišnji program regresiranja ukupne kamatne stope u iznosu od 100.000,00 KM, pokazao se jako dobar i efikasan. Podrška privrednicima je iskazana i kroz novu Odluku u godini koja je također okarakterisana kao godina pandemije.

Na osnovu ove Odluke, nadležna Služba će provesti javni poziv i u realizaciji suštinski banka definiše bonitet onoga koji vraća kredit i na osnovu toga Općina Ilijaš će vraćati ukupnu kamatnu stopu. „Privrednici su pokazali u investicionom ciklusu da je ova podrška od izuzetne važnosti jer sada imamo nekoliko velikih hala koje se prave na području općine Ilijaš, prvenstvene u Industrijskoj zoni“, istakao je načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1712
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10831
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16802