• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Najava: Obilježavanje 29. godišnjice otpora Čevljansko polje i Lokva Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 06:13

Povodom obilježavanja 29. godišnjice od donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Srednjeg i šire, uključujući i dijelove općina: Vareš, Olovo, Sokolac i Vogošća, zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa i mjerama donesenim od strane nadležnih organa, – u četvrtak 22.04.2021. godine, na spomen obilježju Čevljansko polje u 14:00 sati će delegacija Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i boračkih udruženja položiti cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. Druge programske aktivnosti ovaj put neće se realizovati.

607c593037e23

Mole se sve delegacije koje će prisustvovati obilježavanju da koriste propisanu zaštitnu opremu i da se pridržavaju propisane fizičke distance, stoji u obavještenju Udruženja RVI Ilijaš.

 
U Ilijašu obilježena 29. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 15 Tra 2021 10:47

Jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH, 15. april, dan kada je formirana Armija RBiH obilježen je i u Ilijašu, uz manji broj predstavnika Općine Ilijaš i boračkih udruženja, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu panedmijom korona virusa. Na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu položeno je cvijeće, te uz učenje Fatihe ili na drugi prikladan način, odata je počast svim šehidima i poginulim borcima.

Prisutim se obratio Enes Durak, ratni komandant 126. Ilijaške brigade, koji je podsjetio na ratni put i čestitao svim pripadnicima Dan Armije R BiH.

"Govoriti o ovome periodu je i teško i lahko, teško jer bi trebalo puno vremena da neke stvari dočaram i pojasnim. Oni koji su aktivni učesnici rata jako dobro znaju, a oni koji su tek poslije rođeni trebaju da saznaju od nas i da čuvaju tekovine ovog perioda. Naime u nekim „kuhinjama„ je bilo planirano da jednog naroda nestane, i svih onih koji osjećaju BiH svojom domovinom. Da se to ne bi dogodilo mi smo se organizovali, u početku su to bili pripadnici policije, samoooganizovane grupe i straže, do perioda kada se Teritorijalna odbrana transformiše u ARBiH. Bio je to jako težak period, kada smo nadljudskim naporima pokušavali napraviti organizaciju da ne bismo nestali sa ovih prostora. Da nije bilo pripadnika ARBiH ne bi bilo ni prilike da se pregovara o državi BiH. Mi smo bili u veoma teškoj zoni kako fizički i strateški tako i geografski. Imali smo veoma razuđenu zonu odgovornosti od Misoče do Korita i jedan naš bataljon u Crnoj Rijeci i Kruševu.Takođe davali smo doprinos na drugim ratištima. Bili smo jako bitni jer planom koje su imale pojedine „kuhinje“ je planirano da se preko Čemerske planine spoji sa Vozučom, kako bi se Sarajevo stavilo u dva prstena. To je situacija kada se dovodi u pitanje opstanak Bosne. U jednom momentu smo znali imati po devet napada, i u jedno od takvih napada je poginuo i naš komadant opstinskog štaba Hašim Spahić, kojeg moramo stalno spominjati i ne smijemo zaboraviti njegov doprinos. Ja vas molim da se ne zaboravi ni rahmetli Hašim ni svi ostali koji su dali svoje živote, kako se ne bi ponovilo", poručio je Durak.

DSC 0575

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u svojoj izjavi istakao je da se radi o najvažnijem datumi u modernoj historiji BiH.

„Na današnji dan, prije 29 godina, Odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, sve oružane formacije, na cijeloj teritoriji naše domovine, stavljene su pod jedinstvenu komandu štabova Teritorijalne odbrane. Upravo zbog historijskog, vojnog i političkog značaja te odluke, 15. april 1992. godine je određen kao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i Taj dan, s ponosom i dostojanstveno obilježavamo. Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila antifašistička, odbrambena, oslobodilačka i najčasnija Armija u historiji ratovanja. Njeni pripadnici su pred daleko moćnijim neprijateljem odbranili državu BiH i narode koji u njoj žive. Činjenice govore da su pripadnici Armije goloruki ili sa skromnim naoružanjem, hrabrim srcem uz božiju pomoć izvojevali neke od najvećih pobjeda na ratištima širom naše domovine i to je bilo Čudo bosanskog otpora. Svi mi imamo obavezu da govorimo i prenosimo istinu o brutalnoj agresiji na našu domovinu i herojskoj borbi naše Armije. Na kraju povodom 15. aprila Dana Armije Republike BiH najiskrenije čestitke upućujem svim pripadnicima Armije R BiH , porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima , dobitnicima najvećih ratnih priznanja , veteranima Armije R BIH i svim ostalim istinskim patriotama naše domovine BiH", izjavio je načelnik Fazlić.

DSC 0577

 
Čestitka povodom dana Armije R BiH Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 14 Tra 2021 13:37

U povodu 15. aprila Dana Armije Republike BiH najiskrenije čestitke upućujemo svim pripadnicama i pripadnicima Armije R BiH, a posebne čestitke upućujemo pripadnicima Ilijaške 126. brdske brigade, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, veteranima Armije R BIH i svim ostalim istinskim patriotama naše domovine BiH.

Nezavisna i suverena država BiH rezultat je patriotske borbe pripadnika Armije R BiH. Zahvaljujući njima i svim ostalim koji su dali svoj doprinos BiH je odbranjena i sačuvana za današnje i buduće generacije.Sigurni smo da se slavna i poštena borba naše Armije nikad neće zaboraviti i da će buduće generacije čuvati uspomene na ratni put naše Armije.

Općinski načelnik
Akif Fazlić
Predsjedavajuća OV-a Ilijaš
Alma Omerović
dan armije poster
 
Obavještenje za pčelare sa područja općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 14 Tra 2021 10:00

Obavještavaju se pčelari sa područja općine Ilijaš koji su upisani u Registar pčelara i pčelinjaka da su, na osnovu člana 12. Pravilnika o pčelarstvu („Službene novine FBiH“, broj 31/18), obavezni da u periodu 15.04. - 15.05. 2021. godine u nadležnoj općinskoj službi izvrše ažuriranje brojnog stanja košnica, kao i ostalih dostavljenih podataka prilikom upisa u navedeni Registar.

Ažuriranje se vrši u Službi za privredu i finansije Općine Ilijaš - kancelarija broj 13.

Po izvršenom ažuriranju,nadležna služba izdaje Obrazac P1 (prijava početka proizvodnje) za ostvarivanje podsticaja Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kojeg pčelari podnose kao zahtjev na protokol Kantona Sarajevo do 15.05.2021.godine.

Yellow Bordered Bee Hex Pattern Belated Birthday Card

 
Ramazanski paketi za 100 socijalno ugroženih stanovnika općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 13 Tra 2021 10:46

Nekoliko proteklih godina u toku mjeseca Ramazana Općina Ilijaš uz podršku donatora realizuje projekat "Ramazanski iftari za porodice/lica postače slabog imovnog stanja i korisnike javne kuhinje".

received 206621137547740S obzirom na aktuelnu situaciju s korona virusom i mjerama nadležnih organa, ove godine navedeni projekat će se realizovati na način da će se ramazanski paketi dostavljati korisnicima na kućnu adresu. U dogovoru sa općinskim načelnikom anonimni donator će i ove godine finansirati nabavku 100 ramazanskih paketa.

Spisak korisnika kreirao se na prijedlog Savjeta mjesnih zajednica. I ovaj put donator nije želio da se njegova firma spominje u javnosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1791
mod_vvisit_counterJuče1991
mod_vvisit_counterOva sedmica10910
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16881