Vijesti
Načelnik Fazlić potpisao Sporazum o saradnji radi prevencije i borbe protiv korupcije PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 20 Tra 2021 11:27

U prisustvu savjetnika za borbu protiv korupcije Erika Larsona, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su danas Sporazum o saradnji na provođenju aktivnosti koje imaju za cilj prevenciju i borbu protiv korupacije u ovoj lokalnoj zajednici.

DSC 0622

Kako je navedeno u ovom sporazumu, Općina Ilijaš će pristupiti implementaciji Odluke o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području KS, kao i Odluke o Registru imenovanih lica u KS, čime će se ovi registri uspostaviti i u ovoj općine, ali i institucijama i ustanovama kojima je ona osnivač, a sve u cilju povećavanja transparentnosti njihovog rada.

"Općina Ilijaš ima opredjeljenje da se bori protiv ove pošasti, jer smo svoje akte donijeli prije dvije-tri godine kroz Akcioni program borbe protiv korupcije. Međutim, cijenim da je ovo danas jedan viši nivo, jedan iskorak koji je jako bitan i sa aspekta integriranja podataka u jedinstveni sistem Kantona u koji će se i ovi registri uvrstiti", kazao je načelnik Fazlić. On se zahvalio Uredu za pruženu podršku u kreiranju neophodnih dokumenata, kao i na najavljenoj punoj stručnoj i tehničkoj pomoći u implementaciji ovog sporazuma.

LAST_UPDATED2
Opširnije...
 
Ministar kulture i sporta KS u posjeti Općini Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 17:14

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić boravio je danas posjeti Općini Ilijaš. U okviru posjete održan je radni sastanak sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, kojem su prisustvovali Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić i Pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.


Tokom sastanaka razgovarano je o prioritetnim projektima i aktivnosti  iz oblasti kulture i sporta, a prije svega o kapitalnom projektu izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Ministar Avdić najavio da će Ministarstvo kulture i sporta i u toku 2021. godine podržati izgradnju Gradskog stadiona u Ilijašu, kako bi se ovaj projekt priveo kraju.

„Kanton je prethodnih godina, odnosno 2018., 2019. i 2020. godine izdvojio sredstva u visini od 1.2 miliona KM za sufinansiranje izgradnju stadiona. Ove godine, planirano je izdvajanje 100 hiljada KM za nastavak realizacije ovog značajnoj projekta. Također, vjerujem da ćemo kroz rebalans budžeta KS omogućit i dodatna sredstva, kako bi se ovaj kapitalni projekt završio i time stekli uslovi da sportske ekipe realizuju svoje nastupe na Gradskom stadionu u Ilijašu“, istakao je ministar Avdić.

Općinski načelnik Fazlić zahvalio se ministru na spremnosti da podrži vrlo značajne kapitalne projekte kao što je izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu. Uvažavajući činjenicu da se mnogi građani zbog korona virusa suočavaju sa egzistencijalnim problemima, te da su i lokalni i kantonalni budžeti usmjereni ka zdravstvenim, ekonomskim i socijalnim mjerama ipak ne smije se odustati od projekata razvoja društvene infrastrukture.

“Izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu je veliki kapitalni projekt i kao takav sigurno je jedan od značajnih projekata sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo. Vlada KS do sada je podržala realizaciju ovog projekta i evo i danas imamo lijepe vijesti od ministra da će se ta podrška nastaviti i u narednom periodu. Naša želja jeste da ovaj projekt dovedemo u fazu da što prije bude u funkciji sportistima općine Ilijaš i dinamika je da nova nogometna sezona započne na ovom sportskom kompleksu. Očekujem da će se kroz rebalans budžeta KS naći i dodatni izvori kako bi ovaj projekt završio što prije“,  naglasio je načelnik Fazlić.

Nakon sastanaka upriličen je obilazak radova na Gradskom stadionu u Ilijašu. Vrijednost projekta iznosi oko pet miliona maraka, a njegovom realizacijom Ilijaš bi trebao dobiti moderni sportski centar, koji će biti na usluzi sportistima, klubovima i građanima.

LAST_UPDATED2
 
Najava: Obilježavanje 29. godišnjice otpora Čevljansko polje i Lokva PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 06:13

Povodom obilježavanja 29. godišnjice od donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Srednjeg i šire, uključujući i dijelove općina: Vareš, Olovo, Sokolac i Vogošća, zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa i mjerama donesenim od strane nadležnih organa, – u četvrtak 22.04.2021. godine, na spomen obilježju Čevljansko polje u 14:00 sati će delegacija Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i boračkih udruženja položiti cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. Druge programske aktivnosti ovaj put neće se realizovati.

607c593037e23

Mole se sve delegacije koje će prisustvovati obilježavanju da koriste propisanu zaštitnu opremu i da se pridržavaju propisane fizičke distance, stoji u obavještenju Udruženja RVI Ilijaš.

LAST_UPDATED2
 
Javni poziv poslovnim bankama PDF Ispis Email
Autor web admin   
Ponedjeljak, 19 Tra 2021 00:00

Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz regresiranje ukupne kamatne stope prema privrednim subjektima na području općine Ilijaš

607c593037e23


alt


alt

LAST_UPDATED2
 
U Ilijašu obilježena 29. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 15 Tra 2021 10:47

Jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH, 15. april, dan kada je formirana Armija RBiH obilježen je i u Ilijašu, uz manji broj predstavnika Općine Ilijaš i boračkih udruženja, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu panedmijom korona virusa. Na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu položeno je cvijeće, te uz učenje Fatihe ili na drugi prikladan način, odata je počast svim šehidima i poginulim borcima.

Prisutim se obratio Enes Durak, ratni komandant 126. Ilijaške brigade, koji je podsjetio na ratni put i čestitao svim pripadnicima Dan Armije R BiH.

"Govoriti o ovome periodu je i teško i lahko, teško jer bi trebalo puno vremena da neke stvari dočaram i pojasnim. Oni koji su aktivni učesnici rata jako dobro znaju, a oni koji su tek poslije rođeni trebaju da saznaju od nas i da čuvaju tekovine ovog perioda. Naime u nekim „kuhinjama„ je bilo planirano da jednog naroda nestane, i svih onih koji osjećaju BiH svojom domovinom. Da se to ne bi dogodilo mi smo se organizovali, u početku su to bili pripadnici policije, samoooganizovane grupe i straže, do perioda kada se Teritorijalna odbrana transformiše u ARBiH. Bio je to jako težak period, kada smo nadljudskim naporima pokušavali napraviti organizaciju da ne bismo nestali sa ovih prostora. Da nije bilo pripadnika ARBiH ne bi bilo ni prilike da se pregovara o državi BiH. Mi smo bili u veoma teškoj zoni kako fizički i strateški tako i geografski. Imali smo veoma razuđenu zonu odgovornosti od Misoče do Korita i jedan naš bataljon u Crnoj Rijeci i Kruševu.Takođe davali smo doprinos na drugim ratištima. Bili smo jako bitni jer planom koje su imale pojedine „kuhinje“ je planirano da se preko Čemerske planine spoji sa Vozučom, kako bi se Sarajevo stavilo u dva prstena. To je situacija kada se dovodi u pitanje opstanak Bosne. U jednom momentu smo znali imati po devet napada, i u jedno od takvih napada je poginuo i naš komadant opstinskog štaba Hašim Spahić, kojeg moramo stalno spominjati i ne smijemo zaboraviti njegov doprinos. Ja vas molim da se ne zaboravi ni rahmetli Hašim ni svi ostali koji su dali svoje živote, kako se ne bi ponovilo", poručio je Durak.

DSC 0575

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u svojoj izjavi istakao je da se radi o najvažnijem datumi u modernoj historiji BiH.

„Na današnji dan, prije 29 godina, Odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, sve oružane formacije, na cijeloj teritoriji naše domovine, stavljene su pod jedinstvenu komandu štabova Teritorijalne odbrane. Upravo zbog historijskog, vojnog i političkog značaja te odluke, 15. april 1992. godine je određen kao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i Taj dan, s ponosom i dostojanstveno obilježavamo. Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila antifašistička, odbrambena, oslobodilačka i najčasnija Armija u historiji ratovanja. Njeni pripadnici su pred daleko moćnijim neprijateljem odbranili državu BiH i narode koji u njoj žive. Činjenice govore da su pripadnici Armije goloruki ili sa skromnim naoružanjem, hrabrim srcem uz božiju pomoć izvojevali neke od najvećih pobjeda na ratištima širom naše domovine i to je bilo Čudo bosanskog otpora. Svi mi imamo obavezu da govorimo i prenosimo istinu o brutalnoj agresiji na našu domovinu i herojskoj borbi naše Armije. Na kraju povodom 15. aprila Dana Armije Republike BiH najiskrenije čestitke upućujem svim pripadnicima Armije R BiH , porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima , dobitnicima najvećih ratnih priznanja , veteranima Armije R BIH i svim ostalim istinskim patriotama naše domovine BiH", izjavio je načelnik Fazlić.

DSC 0577

LAST_UPDATED2
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas848
mod_vvisit_counterJuče1962
mod_vvisit_counterOva sedmica15447
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34941