Home Vijesti Održan radni sastanak sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo
Održan radni sastanak sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 19 Ožu 2021 11:45

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika Akifa Fazlića, održan radni sastanak sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja KS, mr. sci. med. dr. Amelom Kečo. Pored općinskog načelnika i generalne direktorice, sastanku su prisustvovali glavni tehničar JU Dom zdravlja KS Ademir Spahić, koordinatorica Covid ambulanti na području KS Azra Muharemović, direktor OJ Dom zdravlja Ilijaš prim.dr. Nijaz Štitkovac i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić.DSC 0447

U okviru posjete Općini Ilijaš razgovarano je o unaprijeđenju saradnje sa lokalnom zajednicom, definirani su detalji otvaranja Terapijske ambulante za pacijente sa lakšom i srednje teškom simptomatskom slikom koji su oboljeli od Korona virusa, mogućnostima otvaranja Covid ambulante u Ilijašu, organizaciji procesa vakcijancije te nedostatku medicinskog kadra.

Direktorica JU Dom zdravlja KS istakla je važnost porodične medicine te jednake dostupnosti zdravstvene zaštite svim stanovicima KS. “Zdravstvena zaštita stanovnika mora biti ista u svim dijelovima Kantona Sarajevo, a pogotovo kada je u pitanju porodična medicina, koja je ulaz u zdravstveni sistem te prvi kontakt pacijenata sa ljekarom. Zato je jako važno uključivanje lokalne zajednice, Općine, civilne zaštite i mjesnih zajednica, koji će nam ukazati na potrebe i probleme lokalnog stanovištva u pogledu omogućavanja kvalitetne zdravstvene zaštite. U tom smislu očekujemo da nam Općine budu podrška, input i korektivni faktor”, istakla je dr. Kečo.

Općinski načelnik Akif Fazlić predstavio je aktivnosti koje Općina Ilijaš realizuje u pogledu podrške Domu zdravlja Ilijaš kao i važnost približavanja svih usluga doma zdravlja građanima. “Moramo obezbjediti uslove da svi stanovnici općine imaju iste i kvalitetne zdravstvene usluge. Općina Ilijaš uvijek je i intezivno bila vezana za zdravstvo, jer je ono, pored obrazovanja, nulti prioritet te su iz našeg budžeta uvijek izdvajana značajna sredstva da se stvore bolji uslovi za rad Doma zdravlja Ilijaš", naglasio je načelnik Fazlić.

DSC 0444

Tokom sastanka razgovarno je i problemu zatvaranja područne ambulante u Podlugovima. U proteklom periodu, zbog nedostatka medicinskog kadra zatvorena je područna ambulanta u Podlugovima. Direktor OJ Dom zdravlja Ilijaš najavio je da će u ponedjeljak, 22. marta 2021. godine ambulante u Podlugovima ponovo početi sa radom. Također, dr. Štitkovac najavio je da će se sljedeće sedmice otvoriti Terapijska ambulanta za covid pacijente u Ilijaš, a zatim i COVID ambulanta uz mogućnost drive in testiranja.

“Moram naglasiti da smo u saradnji sa općinskom administracijom u proteklom periodu uradili mnogo projekata i poboljšali rad Doma zdravlja Ilijaš. Mi smo nažalost morali zatvoriti ambulante u Podlugovima i Mrakovu zbog nedostatka medicinskog kadra. Naredne sedmice planiramo otvaranje Terapijske ambulante, a zatim i COVID ambulante u Ilijašu. Mi smo već stvorili prostorne uslove ali veliki problem predstavlja nam nedostatak medicinskog kadra i određene opreme. Zajednička Covid ambulanta u Semizovcu pokazala se uspješnom i funkcionalnom u momentima kada je bio manji priliv pacijenata te kada je epidemiloška slika bila povoljnija. Nažalost, sada imamo jako velik priliv pacijenata i izuzetno tešku epidemilošku sliku. Otvaranjem Terapijske ambulante za covid pacijente olakšat ćemo podjelu terapija, tako da covid pacijenti više neće morati ići u Semizovac” , objasnio je dr. Štitkovac.

Općina Ilijaš pružit će podršku u realizaciji navedenih aktivnosti i finansirati nabavku kontejnera, koji će služiti za potrebe drive in testiranja.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1568
mod_vvisit_counterJuče1935
mod_vvisit_counterOva sedmica1568
mod_vvisit_counterOvaj mjesec37596