Imenovana radna tijela i komisije Općinskog vijeća Ilijaš

TrecaSjednicaOV 002Općinsko vijeće Ilijaš održalo je treću radnu sjednicu na kojoj su prema Statutu Općine Ilijaš i Poslovniku Općinskog vijeća Ilijaš formirana radna tijela, Komisije i imenovani članovi radnih tijela i Komisija. Prema dnevnom redu usvojeno je Rješenje o izmjeni Rješenja komisije za izbor i imenovanja, te Komsiju za izbor imenovanja Općinskog vijeća Ilijaš čine: Rasim Šehić (SDA) predsjednik komisije, Alan Šerak (SDP) zamjenik predsjednika, te članovi Saudin Durmić (SDA), Alma Omerović (SDA) i Akif Bešlija (SBB).
Na današnjoj sjednici izabrana su stalna radna tijela Općinskog vijeća, prema kojim su formirane sljedeće Komisije:
1. Komisija za statut i propise, u koju su imenovani: Nihad  Suljević (SDA) predsjednik komisije, Adem Efendić (GS) zamjenik predsjednika, a u svojstvu članova Mediha Herić (SDA), Alen Bajić (SBB) i Safet Stomornjak (SDP).
2. Komisija za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja, u koju su imenovani: Zihret Čamdžić (SDA) predsjednik komisije, Afan Smajić (SBB) zamjenik predsjednika, a u svojstvu članova Enisa Mešetović (SDA), Selma Pušina (SDA) i Jasminka Jakubović (GS).
TrecaSjednicaOV 0053. Komisija za kulturu i sport, u koju su imenovani: Mahir Brkić (SDA) predsjednik komisije, Suvada Buća (DF) zamjenik predsjednika, te u svojstvu članova Mirza Bektić (SDA), Namir Solak (SBB) i Merima Rastoder (LDS).
4. Komisija za boračka pitanja, u koju su imenovani: Alija Ćosić (SDA) predsjednik komisije, Izet Dilberović (Stranka za Srednje) zamjenik predsjednika, te u svojstvu članova Fahir Hasanović (SDA), Enes Dizdarević (DF) i Ferid Sinan (SBB).
5. Komisija za javna priznanja, obilježavanje historijskih događaja i ličnosti i zaštitu kulturnog i priorodnog naslijeđa u koju su izabrani: Šeherzada Salketić-Čosić (SDA) predsjednik komisije, Ismet Đananović (SDA) zamjenik predsjednika i u svojstvu članova Melisa Korjenić (Stranka za Srednje), Admir Čehajić (SDA),  i Midhat Pijadžer (DF).
6. Komisija za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, u koju su imenovani: Dženan Velić (GS) Predsjednik komisije, Muamera Masnopita (SDA) zamjenik predsjednika,  te u svojstvu članova Medina Hasanović (SDA), Vernes Žero (SDP) i Minela Ibrić (BPS).
7. Komisija za zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost spolova, predstavnike i prijedloge, u koju su imenovani: Danira Hrnić-Ramić (SDP) predsjednica komisije, Muamer Gurda (LDS) zamjenik predsjednika i u svojstvu članova Rusmir Alikadić (BPS), Elma Bečić (SDA) i Vehid Halilović (SDA)
8. Komisija za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima u koju su izabrani: Mehmed Smajlović (SDA) predsjednik komisije, Meho Tabaković (SDP) zamjenik predsjednika i u svojstvu članova Adela Bešlija (SDA), Almir Bešlija (SBB) i Avdija Šehić (GS).
TrecaSjednicaOV 0069. Komisija za zdravstvo, informisanje, socijalna i vjerska pitanja, u koju su izabrani: Dejan Zelinčević (BPS) predsjednik komisije, Samed Mešanović (SDA) zamjenik predsjednika, te u svojstvu članova Belma Balta (SDA), Kenan Hasanović (SDP) i Imela Omanović (SDP).
10. Komisija za sprovođenje javnog konkursa za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta, u koju su imenovani: Ramiz Bibić (SBB) predsjednik komisije, Azra Kulić (SDA) zamjenik predsjednika, Mahir Gljiva (SDA), Mirsad Kadrić (GS) i Vanja Nedić (Stranka za Srednje)
11. Etička komisija, u koju su izabrani: Mirsad Osmanović (SDP) predsjednik komisije, Almir Špiodić (BPS) zamjenik predsjednika, u svojstvu članova Halid Dizdarević (SDA), Anel Bumbulović (SDA) i Asim Mujić (GS).
12. Drugostepena stručna komisija, u koju su imenovani: Petar Ilić (LDS) predsjednik komisije, Sead Silajdžić (SDA) zamjenik predsjednika, a u svojstvu članova Vesna Stanišić (SBB), Salkuna Salihović (SDA) i Muhamed Šehić (BPS).
13. Komisija za mlade i obrazovanje u koju su izabrani: Kenan Buza (SDA) predsjednik komsije, Šejla Nahić (SDA) zamjenik predsjednika, Adis Gljiva (SDA), Alem Topalović (SBB) i Mirnes Đozić (BPS).
Nadležnosti Komisija utvrđene su Poslovnikom Općinskog vijeća Ilijaš, a mandat traje četiri godine i vezan je za mandat Općinskog vijeća.
Četvrta sjednica Opčinskog vijeća održat će se u posljednoj sedmici decembra. 
 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba