Konstituisano Općinsko vijeće Ilijaš

KonstituirajucaSjednicaOV 010Danas je u novoizgrađenoj sali Općine Ilijaš održana prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. U skladu sa odredbama Statuta Općine i Poslovnika o radu Općinskog vijeća sjednicu je sazvao i vodio dosadašnji dopredsjedavajući Općinskog vijeća, a sada novoizabrani Predsjedavajući prof. Mahir Dević.
Ovoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš g. Velid Fazlić koji je uručio vijećnicima uvjerenja Centralne izborne komisije o dodjeli mandata u Općinskom vijeću Ilijaš.

G. Mahir Dević čestitao je vijećnicima na osvojenim mandatima i zaželio im uspješan rad zajedno sa izvršnom općinskom vlašću u interesu i za dobrobit građana Općine Ilijaš.

KonstituirajucaSjednicaOV 006Podsjećamo, na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održanim 2. oktobra 2016. godine, od dva kandidata na Načelnika Općine Ilijaš izabran je g. Akif Fazlić kandidat SDA/SBB sa 6.982 glasa ili 65,07%.
U Općinsko vijeće Ilijaš izabrana su 25 vijećnik iz 8 političkih partija. Stranka demokratske akcije dobila je dvanaest mandata, Socijaldemokratska partija tri, SBB-Fahrudin Radončić dva, BPS Sefer Halilović dva, Građanski savez dva, Demokratska fronta dva, Liberalno demokratska stranka BiH jedan i Stranka za Srednje jedan vijećnički mandat.

U novi saziv Općinskog vijeća Ilijaš izabrani su: iz SDA Dević Mahir, Bumbulović Anel, Dervišević Muamer, Omerović Alma, Sinanović Mehmed, Alić Adem, Durmić Saudin, Matoruga Armin, Dedić Semir, Dizdarević Halid, Šehić Rasim i Matoruga Melisa; iz SDP-  Šerak Alan, Filipović Damir i Osmanović Mirsad; iz SBB-Fahrudin Radončić- Bešlija Akif i Šehić Sead; iz BPS – Sefer Halilović - Handžić Muhamed i Špiodić Almir; iz Građanskog saveza Hasanović Edhem i Mujić Asim; iz Demokratske fronte Dizdarević Semir i Hasković Alen; iz Liberalno demokratske stranke BiH Džindo Meho i iz Stranke za Srednje Gljiva Besim.

Na konstituirajućoj sjednici, tajnim glasanjem, većinom glasova za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš izabran je prof. Mahir Dević, a za dopredsjedavajućeg g. Alen Hasković. 
 
KonstituirajucaSjednicaOV 050Na ovoj sjednici izabrana je i Komisija za izbor i imenovanja Općinskog vijeća u sastavu: Rasim Šehić- Predsjednik, Mehmed Sinanović – Potpredsjednik, a u svojstvu članova Saudin Durmić,  Akif Bešlija i Alan Šerak. 

Na kraju sjednice Općinski načelnik čestitao je vijećnicima i novoizabranom rukovodstvu Općinskog vijeća na osvojenim mandatima, te pozvao vijećnike da u narednom periodu zajednički intenzivno rade na provođenju Planova i Programa za napredak i prosperitet Općine Ilijaš kako u infrastrukturnom tako i u ekonomskom pogledu.
Općinski načelnik također se zahvalio i prethodnom sazivu Općinskog vijća na korektnoj saradnji i zajednički realizovanim projektima, te poručio da se samo zajedničkim radom i zalaganjem može postići napredak i razvoj naše Općine.
Prva radna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš u novoizabranom sazivu održat će se iduće sedmice.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba