• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Ilijaš: Šest volontera uspješno obavilo voloterski rad u organu uprave Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 02 Ožu 2021 08:41

DSC 0417U prostorijama Općine Ilijaš održana je dodjela uvjerenja o sticanju radnog iskustva u trajanju od jedne godine u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Ilijaš za šest volontera. Riječ je o volonterima sa završenom VSS koji su volonterski rad počeli 01.03.2020. godine. Angažmanom stečenim tokom proteklih godinu dana u Općini Ilijaš ispunili su uslove za polaganje javnog ispita i mogućnost apliciranja na radno mjesto stručnog saradnika.

Kako je istakao Pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, boračko-DSC 0413invaldinsku i socijalnu zaštititu radi se o izuzetnom vrijednim volonterima te im poželio mnogo uspjeha u budućnosti. „Želim Vam prije svega puno zdravlja i da vas sreća prati u budućnosti sa uvjerenjem da će neko od vas imati priliku dobiti posao u svojoj struci i u Bosni i Hercegovoni koju trebamo izgrađivati sa mladim snagama željnih rada i napretka. Vjerujem da će vam stečeno iskustvo u općinskom organu uprave Ilijaš koristiti u budućnosti. Isto tako sam uvjeren sam da ste danas bogatiji za jedno veliko radno iskustvo i da ste za ovih godinu dana stekli nova znanja koja će vam trebati na nekom radnom mjestu ali i u životu koji za vas tek počinje“, istakao je Spahić.

Prema riječima volontera iskustvo će im biti od velike koristi, te se nadaju da će im pomoći pri pronalasku posla, jer su imali priliku naučiti kako funkcionira rad organa uprave, kancelarijsko poslovanje, rad sa strankama i drugi poslovi u nadležnosti organa uprave.

Općina Ilijaš već nekoliko godina provodi politiku pomoći mladim visokoobrazovanim ljudima, kako bi stekli prvo radno iskustvo i postali konkurentni na tržištu rada.

 
Delegacija Općine Ilijaš na obilježavanju 1.marta - Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 01 Ožu 2021 15:04

Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je počelo jutros odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima BiH.

kovači

Delegacije državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i porodice poginulih boraca, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod Centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

spomen djeca

Delegacije su potom položile cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tokom proteklog rata od 1992.-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

Obilježavanju je prisustovala i delegacija Općine Ilijaš predvođena Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i Predsjedavajućom Općinskog vijeća Ilijaš Almom Omerović.

kovači1

 
Općina Ilijaš stipendira 326 učenika i studenata Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Nedjelja, 28 Velj 2021 21:20

ASP 5358Povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, 26. februara 2021. godine u Kino sali Ilijaš upriličen je svečani prijem učenika i studenata dobitnika posebnih priznanja, zlatnih i srebrenih znački te najuspješnijih studenata, a koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju.

Prvi Ugovori o stipendiranju u organizaciji Općine Ilijaš, dodijeljeni su školske 2001/2002. godine za 8 učenika i 12 studenata. Ove godine je dodijeljen 321 ugovor o stipendiranju i to za 139 učenika i 182 studenta. Također, Općina Ilijaš dodijelila je i 5 sportskih stipendija.

Sanja Zagorac-Jozić, pomočnik načelnika Službe za društvene djelatnosti je kazala da je ponosna na učenike i studente te im uputila iskrene čestitke.„Nažalost, zbog panemdije Covid-19 te epidemiloških mjera ove godine nismo u prilici organizovati dodjelu ugovora svim našim stipendistima. Danas ćemo dodijeliti ugovore za zlatne i srebrne značke, pobjednici inernacionalnih takmičenja i nekoliko studenata koji imaju prosjek preko 9. Ovom prilikom, upućujem im iskrene čestitke i ponosni smo na sve njihove uspjehe, kazala je Zagorac –Jozić.

Općinski načelnik Akif Fazlić uputio je čestitke učenicima i studentima teKH8 7316 istaknuo značaj ulaganja u obrazovanje, nakon čega je uručio pohvale i novčane nagrade dobitnicima posebnih priznanja:

1. Omanović Adni, dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za najboljeg studenta prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu;

2. Smajlović Almedini, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu;

3. Alić Ajši, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog ciklusa studija Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu;

4. Pejmanović Emini, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i

5. Alić Harisu, bivšem učeniku Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, dobitnika Posebnog priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u toku cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja u školskoj 2019/2020.godini.

KH8 7326Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uručila je ugovore o stipendiranju za 26 studenata koji su prethodnoj akademskoj godini ostvarili prosjek ocjena preko 9,00.

I ove godine, dodijeljene su nagrade i pohvale za takmičenja iz oblasti muzike i to za osam učenika OMBŠ “Novo Sarajevo” – Područno odljenje Ilijaš i jednog učenika Srednje muzičke škole u Sarajevu. Nagrade je uručila Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove MZ Sanja Zagorac-Jozić.

Kompoziciju „Fantazija“ za prisutne goste izveli Amina Mujalo i Džanin Zeković, studenti Muzičke akademije u Sarajevu.

ASP 5305

 
Defile i polaganje cvijeća povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Subota, 27 Velj 2021 17:52

Učenici Perzijsko–bosanskog koledža sa internatom u Lješevu i ove su godine dali svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti BiH i Dana općine Ilijaš.

Uz zastave Bosne i Hercegovine i balone u njenim bojama defilirali su i poruke ljubavi prema domovini raširili gradom. Defile je krenuo ispred zgrade Općine Ilijaš, uz prisustvo Općinskog načelnika Akifa Fazlića i predsjedavjuće OV Ilijaš Alme Omoerović i nastavljen gradskim šetalištem do Centralnog spomen obilježja u Ilijašu. Na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu položeno je cvijeće, te uz učenje Fatihe ili na drugi prikladan način, odata je počast svim šehidima i poginulim borcima.

ASP 4953-768x513

ASP 5038-768x513

 
Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Subota, 27 Velj 2021 17:34

ASP 5088-768x513Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš povodom obilježavanja 25. godišnjice reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana je 26. februara 2021. godine u kino sali KSC Ilijaš uz pridržavanje svih epidemiloških mjera. Sjednici su, osim vijećnika i načelnika općine Ilijaš, prisustvovali i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džeferović i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević.

Na samom početku Svečane sjednice obratila se predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović. „Nažalost, ove godine smo spriječeni da radost podijelimo sa većim brojem sugrađana koji su prethodnih godina bili prisutni u kino sali, ograničen je broj onih koji su danas ovdje, ali me raduje činjenica da su naši sugrađani sa nama u direktnom prijenosu putem društvenih mreža. Da smo riječi pretvorili u djela, potvrđuju mnogobrojni projekti koji su realizirani. Tako se voli i poštuje naš grad i naša država. Danas slobodno možemo reći da je Ilijaš simbol uspješne obnove i izgradnje. Mnogobrojni projekti koji su realizirani u ovoj općini privukli su pažnju šire javnosti, izgradnja i modernizacija obrazovne, zdravstvene, kulturne i druge infrastrukture, omogućila je građanima bolji životni standard. Znamo da naša zemlja ide ka Evropi, u tome je prati i naša lokalna zajednica i to je i naš put. Pozivam sve aktere u procesima i na mjestima odlučivanja, da zajedno učinimo dodatne napore, pokažemo solidarnost i pomognemo našim građanima, posebno u ovom vremenu, kada smo suočeni sa pandemijom corona virusa, da smo spremni odgovoriti svim izazovima i zadacima koji su ispred nas, a u cilju stvaranja ambijenta življena kako dolikuje čovjeku ovog stoljeća, kao što smo činili i do sada. Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH“, kazala je Alma Omerović.ASP 5110-768x513

Općinski načelnik Akif Fazlić je svima čestitao Dan općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH i podsjetio na sve bitne projekte. „2020. godinu je obilježila epidemija korona virusa i borba za očuvanje zdravlja i života ljudi. Paralelno s tim najvažnijim zadatkom poduzimane su mjere na ublažavanju negativnih efekata pandemije sa težištem na socijalni i ekonomski aspekt krize. Kada su u pitanju ekonomske mjere i oporavak ekonomije pred nama je bio izuzetno težak zadatak. Zatvaranje EU tržista za izvozno orjentisanu ekonomiju kakva je naša i uvođenje zabrane rada za veliki broj djelatnosti dovelo je u jednom trenutku do gubitka 507 radnih mjesta. Mjere koje smo provodili odnosile su se na oslobađanja zakupa javnih površina, subvencioniranja dijela plaće fizičkim licima, regresiranje kamata na kredite poslodavcima i čitav set mjera u poljoprivredi značajno su doprinijeli oporavku naše ekonomije tako da je do kraja godine vraćeno 360 radnih mjesta. Ukupno je realizovano 63 projekta u vrijednosti 5.962.000 KM . U toku je realizacija nekoliko značajnih projekata i to rekonstrukcija regionalne ceste Malešići–Stari Ilijaš, izgradnja gradskog stadiona, izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, gasifikacija industrijske zone te projekti iz oblasti obrazovanja. Procjenjuemo da će i 2021. godina biti jako teška, kaad je u pitanju oporavak ekonomije. Dva su ključna zadatka, završetak izrade i donošenje stategije integrisanog razvoja i aktivno učešće u izradi i usvajanju urbanističkog plana za urbano područje općine Ilijaš. Očekujem da ćemo imati podršku Kantona i FBiH. Moramo pružiti perspektivu i izvjesniju bućnost našim građanima“ , poručio je Fazlić.

Prisutnima se obratio i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Mahir Dević koji je čestitao praznike i poručio da će i dalje u Skupštini KS braniti interese općine Ilijaš.

ASP 5187-768x513Prisustvujući svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš povodom dana te općine i Dana nezavisnosti BiH, Džaferović je rekao da je BiH na taj datum 1992., nakon vijekova bitisanja u okviru drugih imperija, postala samostalna, međunarodno priznata i nezavisna država. "To je postignuće koje se u historiji rijetko postiže a postigla ga je generacija na čelu s prvim predsjednikom Predsjedništva nezavisne BiH Alijom Izetbegovićem", istakao je Džaferović.

Dodao je da je to bilo turbulentno vrijeme kada su velikodržavne ideologije bile u usponu i na najgori način kanile da unište i podijele BiH. Džaferović je naveo da te ideologije nisu uspjele tada i da neće uspjeti nikada zahvaljujući bh. patriotima koji su imali snage da organiziraju referendum na kojem je skoro dvije trećine građana glasalo za nezavisnost. Podsjetio je da je tada počela agresija, ali da je Bosna i Hercegovina odbranjena i nastavila je da funkcionira u miru. "Koristim ovu priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti", rekao je Džaferović.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš dodijeljena su i plakete Općine ASP 5160-768x513Ilijaš za istaknute pojedinice i kolektiv:

- Mahiru Mališeviću za poseban doprinos u realizaciji projekata iz oblasti obrazovanja na području općine Ilijaš

- Azmiru Haliloviću za poseban doprinos u realizaciji značajnih projekata iz oblasti muzičke kulture na području općine Ilijaš i šire.

ASP 5166-768x513

- JU SREDNJŠKOLSKI CENTAR “NEDŽAD IBRIŠIMOVIĆ“ za poseban doprinos i učešće u realizaciji projekata iz oblasti obrazovanja na području općine Ilijaš.

Dodijeljene su zahvalnice za realizaciju humanitarnih aktivnosti tokom 2020. godine na području općine Ilijaš za: Crveni križ Ilijaš, Švicarski karitas, Asa Prevent grupacijau Sarajevo, Fondaciju Čilek i Mrežu mladih Ilijaš.

U muzičkom dijelu Svečane sjednice nastupio je Azmir Halilovića, magistrar muzičkih umjetnosti na harmonici.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas957
mod_vvisit_counterJuče1962
mod_vvisit_counterOva sedmica15556
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35050