• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Najava projekta koji će riještiti problem otpadnih voda u potoku Gnionica Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 08 Ruj 2021 11:03

Neugodni miris koji se, ovih dana, širi iz potoka Gnionica predstavlja problem za građane koji žive u neposrednoj blizini.

Iz nadležne općinske službe navode kako kanalizacija koja se izljeva u Gnionicu predstavlja jedan od najvećih problema u djelatnosti tretmana otpadnih voda na području općine Ilijaš. Pogoršanju trenutne situacije doprinosi vrlo sušan period zbog kojeg je potok praktično presušio.

6135eebbdf87aTakođer navode da razumiju građane, ali i da se do sada odradio veliki dio posla kako bi se ovaj problem trajno i kvalitetno riješio.
 
Naime, na putu ka rješenju dva su projekta ključna. Prvi projekat je izgradnja kanalizacione mreže na potezu Alića rampa – Gnionica. Projekat kojim će se obuhvatiti i ucjeviti kanalizacija iz svih stambenih objekata na pomenutom potezu je u fazi tenderske procedure.

Drugi ključni projekat za rješenje ovog problema dogovoren je prilikom nedavne posjete menadžmenta Agencije za vodno područje rijeke Save na čelu sa generalnim direktorom Sejadom Delićem. Projekat podrazumijeva ucjevljenje potoka paraboličnim elementima. Dogovoreno je da Agencija finansira projekat i provede sve neophodne procedure za njegovu realizaciju.

Okončanjem ova dva projekta trajno će se riješiti problem otpadnih voda u potoku Gnionica.

 
Radni sastanak na temu prijevoza učenika na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Ruj 2021 12:32

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je radni sastanak sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica Ilijaš grad, Podlugovi, Luka, Misoča, Gajevi i Dragorad, šefom poslovnice Centrotrans Ilijaš te saradnicima iz Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica. Tema sastanka bila je funkcionisanje prijevoza učenika na području općine Ilijaš.

sastanak prijevoz djaka 1Prijevoz učenika na području općine Ilijaš organizuje se u skladu sa zaključenim ugovorom o vršnju usluge prijevoza, a nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke usluga koji raspisuje Općina, i koji je i ove godine dobila kompanija Centrotrans.

U odnosu na provedeni tender početak školske godine je donio povećanu potrebu za dodatnim linijama. Prvenstveno zbog toga što je od ove školske godine nastava u OŠ "Stari Ilijaš" organizovana u dvije smjene, tako da se razgovaralo o povećanju broja polazaka i povrataka kako bi svi učenici došli bez problema na nastavu u drugoj smjeni.

Na sastanku se razgovaralo i o dodatnim zahtjevima za uvođenjem autobuskih linija na novim lokalitetima.

Usaglašene su sve potrebe građana i predstavnici mjesnih zajednica su iskazali zadovoljstvo novopredloženim redom vožnje.

Općina Ilijaš će u narednom periodu zajedno sa kompanijom Centrotrans iznaći riješenje kako da se sa aspekta procedura i osiguranja finansijskih sredstava realizuje povećan broj autobuskih linija, te kako da se pojedina naselja uključe u obuhvat prijevoza.

sastanak prijevoz djaka 2Također je jednoglasno prihvaćen zaključak da se u uslovima stabilne epidemiološke situacije sve đačke linije koriste i za prijevoz ostalih građana, iz razloga što na većini tih pravaca nema organizovanog redovnog javnog prijavoza građana.

 
Asfaltiran put za Gudelj u naselju Vukasovići Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Ruj 2021 09:08

Završeno je asfaltiranje lokalnog puta za Gudelj u naselju Vukasovići na području mjesne zajednice Gajevi. Dužina novoasfaltirane dionice je 550 metara. Vrijednost projekta je 65.683,08 KM.

gudelj 3Stanovnici ovog naselja nisu krili zadovovoljstvo zbog realizacije projekta.

"Rođen sam i odrastao ovdje, bitno mi je da je ovo naselje napokon dobilo asfaltiranit put. Zahvaljujem se Općini Ilijaš i načelniku Fazliću za realizaciju ovog projekta", rekao je Adnan Ramić, stanovnik naselja Gudelj.

gudelj 4Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a poslove nadzora je vršila firma Radis d.o.o.

 
Javna rasprava na Nacrt RP "Junakovac" u petak, 1. oktobra 2021. godine Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Ruj 2021 11:33

Na augustovskoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojen je Nacrt Regulacionog plana "Junakovac", Nacrt Odluke RP "Junakovac" i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Junakovac".

Javni uvid na Nacrt RP "Junakovac", Nacrt Odluke RP "Junakovac" i Nacrt Odluke o provođenju RP "Junakovac" održat će se u periodu od 1. septembra do 30. septembra 2021. godine u Općini Ilijaš, na II spratu, u kancelariji broj 25.

Javna rasprava planirana je u petak, 1. oktobra 2021. godine, u velikoj sali Općine Ilijaš sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika OV-a dostavljaju se u općinsku Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša je dužna nakon sprovedene javne rasprave podnijeti izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš o rezultatima javne rasprave koji sadrže primjedbe, prijedloge, mišljenja kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedlozi i mišljenja nisu prihvaćeni.

 Urbanističko rješenje - Model "Junakovac"

 Zaključak o utvrđivanju Regulacionog plana "Junakovac"

 
Javna rasprava na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain" u petak, 17. septembra 2021. godine Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Ruj 2021 11:32

Na augustovskoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojen je Nacrt Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain", Nacrt Odluke o usvajanju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain" i Nacrt Odluke o provođenju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain".

Javni uvidna Nacrt Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain", Nacrt Odluke o usvajanju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain" i Nacrt Odluke o provođenju Plana parcelacije "Apartmansko naselje Alain" održat će se u periodu od 1. do 15. septembra 2021. godine. u Općini Ilijaš, na II spratu, u kancelariji broj 25.

Javna rasprava je planirana u petak, 17. septembra 2021. godine, u velikoj sali Općine Ilijaš sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika OV-a dostavljaju se u općinsku Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša je dužna nakon sprovedene javne rasprave podnijeti izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš o rezultatima javne rasprave koji sadrže primjedbe, prijedloge, mišljenja kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedlozi i mišljenja nisu prihvaćeni.

 Urbanističko rješenje - Model "Alain" Ljubnići

 Zaključak o utvrđivanju Plana parcelacije " Apartmansko naselje Alain" Ljubnići

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE
 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2021.godinu
 

 

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas273
mod_vvisit_counterJuče1680
mod_vvisit_counterOva sedmica3455
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34531