Previous Next

Svečano zatvoren Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina

Sinoć je na Gradskom stadionu u Ilijašu zatvoren Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina. Svečanosti zatvaranja prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, predsjednik NK Ilijaš Selmir Vrabac i direktor JU KSC Ilijaš Nermin Hodžić.

Prethodnih pet dana, na terenima Gradskog stadiona Ilijaš, održao se trening kamp za mlade nogometaše. Učešće je uzelo oko 200 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine, u dobi od 6 do 16 godina.

Tokom pet dana trajanja akademije, održamo je sedam treninga u trajanju od 90 minuta. Treninge su vodili treneri Barcine škole fudbala iz La Masije, uz asistenciju licenciranih trenera iz Bosne i Hercegovine.

Nagrade u kategoriji najboljih mladih učesnika kampa dodijelio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić:

"Sjećanje na Zimske olimpijske igre u Sarajevu, sjećanje na Barcelonu i Huan Antonia Samarana, emociju zbog Barcinog kampa u Ilijašu čini nevjerovatnom. Čestitke predsjedniku kluba Selmiru Vrabcu i hvala svima koji ste prepoznali Ilijaš kao mjesto održavanja ovog kampa. Za našu lokalnu zajednicu, ovo je veliki iskorak. Opredijeljeni smo za sport i kulturu i zbog toga značajna sredstva ulažemo u sport. Ovim aktivnostima pokazujemo da je sport važan u Ilijašu", kazao je Fazlić.

Nagrade polaznicima koji su izabrani u "dream team" dodijelio je ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

"Čestitke polaznicima akademije i njihovim roditeljima, koji su u ovim toplim danima bili uz njih. Ilijaš zaslužuje ovakav događaj, a mi ćemo uvijek rado pružiti podršku projektima koji promoviraju sportski životni stil i izgradnju zdrave ličnosti. Dolazak Barceloninih trenera na ovaj prelijepi stadion, velika je stvar za ovu lokalnu zajednicu i kanton u cjelini", kazao je.

Glavnu nagradu sedam dana boravka u La Masiji, desetogodišnjem Amaru Hrustemoviću iz sarajevske škole fudbala Young boys, uručio je vođa trenerskog tima iz Barcelone Ivan Morpeceles.

Molpeceres je zatvorio kamp u kojem su učestvovali i članovi srebreničkog kluba Guber, koji su pozdravljeni aplauzom. Najbolji igrač kampa Amar Hrustemović uskoro će otputovati u Barcelonu i biti dijelom omladinskog kampa katalonskog diva. Trenažni proces u društvu najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice, otvorit će nove mogućnosti desetogodišnjaku koji, obradovan nagradom, nije krio suze.

Gradski stadion Ilijaš vrijedan 5,5 miliona KM otvoren je 2022. godine. Polaznicima ljetnog kampa Barca Academy BiH na raspolaganju su bili glavni i pomoćni teren, s vještačkom travom. Tribina stadiona je natkrivena, a svlačionice, tuš kabine i pomoćni prostori opremljeni su po najvišim sportskim standardima.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba