Previous Next

Svečano otvorena Manifestacija “ILIJAŠKI DANI 2024”

Na Trgu Alija Izetbegović svečano su otvoreni 23. po redu Ilijaški dani koncertom Hanada Džehverovića. Organizacioni odbor Ilijaških dana odlučili su produžiti Ilijaške dane, tako da će prvi dio trajati do nedjelje 07. jula, nakon čega se pravi pauzu u znak poštovanja u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i dana žalosti. Program se nastavlja u ponedjeljak 15. jula i narednih deset dana, a završava velikim koncertom Enesa Begovića.

Ove godine Manifestaciju je počela izložbom slika i grafika autora Ismeta Hadžića i Akademijom posvećenoj herojskoj 126. Ilijaškoj brigadi. Ilijaški dani i ove godine donose sadržajan program sa više od 45 kulturnih sadržaja, a to su izložbe, hit pozorišne predstave, promocije knjiga, premijere filmova, edukativne i zabavne radionice, zabavni park za adrenalinska iskustva mladih avanturista, mnoge značajne sportske događaje i druge programe.

Nova rock zvijezda na bh muzičkoj sceni, Hanad Džehverović istakao je da mu je čast da svojim koncertom pjeva na otvaranju Manifestacije, a što se tiče karijere dosta nastupa te sprema dvije nove pjesme da predstavi svojoj publici.

Direktora JU KSC i Radio Ilijaša i predsjednika OO manifestacije gospodin Nermin Hodžić poželio je dobrodošlicu svim prisutnim i zahvalio na pruženoj podršci.

"Ove godine Manifestacija će trajati nešto duže, napravili smo drugačiji koncept naših Ilijaških dana, nadam se da ćemo vas i u drugoj polovni zadržati u ovom našem lijepom gradu uz bogate sadržaje koje smo pripremili. Sugrađani koji žive u samoj jezgri grada želim malo više strpljenja. Ničega ovoga ne bih bilo bez energije ljudi koji su napravili ovaj program, osmislili ga i obogatili sadržajima u odnosu na prethodne periode. Ove godine smo odlučili zbog specifičnosti i geografske razuđenosti naše općine disperzirati jedan broj kulturnih sadržaja i neki od sadržaja bit će upriličeni u MZ Mrakovo, Srednje i Kamenici. Također, obezbijedili smo i besplatan prijevoz za naše sugrađane iz MZ Kamenica. Kultura je ono što treba da povezuje ljude, a naš program smo počeli obilježavanje 126. Ilijaške brigade čiju ulogu u odbrani domovine, šehide, poginule i umrle borce nikada ćemo zaboraviti,ali isto tako zagledani u budućnost u kojoj ćemo još više naših kreativnih energija stapati u nešto što će stvarati nove vrijednosti“ poručio je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić uručio je zahvalnice Općini Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazićem, Policijskoj upravi Ilijaš, Domu zdravlja Ilijaš, Kantonalnom javnom komunalnom preduzeće Rad – Poslovna jedinica Ilijaš, Kulturno umjetničkom društvo Ilijaš i MZ Ilijaš Grad.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba