Previous Next

Svečana dodjela nagrada, diploma i zahvalnica za najbolje učenike i nastavnike na općinskim takmičenjima

Svečana dodjela diploma i nagrada za 119 najuspješnijih učenika i zahvalnica za 42 nastavnika/nastavnice, a koji su ostvarili uspješne rezultate na općinskim takmičenjima iz nastavnih predmeta u osnovnim školama na području općine Ilijaš održana je sinoć u kino sali Ilijaš.

Ovom događaju su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš, direktori i direktorice osnovnih škola, nastavnici, učenici, roditelji te brojni drugi građani.

Svake godine, Općina Ilijaš u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i Javnom ustanovom Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS organizuje općinska takmičenja u svim osnovnim školama na području naše općine. Tako je bilo i ove godine, kada su uz podršku svih osnovih škola uspješno realizovali takmičenja iz matematike, fizike, informatike, tehničke kulture, geografije, historije, demokratije i ljudskih prava, sporta, pružanja prve pomoći, programa "Misli mine" te reviju kulturno-umjetničkog stvaralašta.

Enisa Mešetović, stručna savjetnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO Općine Ilijaš, kaže da je ulaganje u obrazovanje važan segment za budućnost kako općine Ilijaš tako i države BiH.

"Drugu godinu za redom Općina Ilijaš organizuje zajedničku svečanost dodjela nagrada i diploma učenicima koji su ostvarili uspješne rezultate na općinskim takmičenjima iz nastavnih predmeta, ali i nastavnicima koji su pripremali učenike za općinska takmičenja. Iz Budžeta Općine Ilijaš za ovu namjenu izdvojeno je nešto manje od 5.000 KM kao vid stimulacije i podrške učenicima da nastave vrijedno raditi i da budu najbolji ambasadori naše Općine i naše države" kazala je Mešetović.

Jedan od prioriteta Općine Ilijaš jeste ulaganje u obrazovanje i mlade ljude, odnosno ulaganje u budućnost.

"Ovo je lijep način da se djeca okupe, da se razbija taj duh rivaliteta te da osjete da kroz sve to mogu osvojiti i nagrade. Ovo je način da im bude motiv da svojim trudom i zalaganjem uvijek mogu doći do rezultata. Čestitam onima koji su vodili ovaj program, i naravno pobjednicima" kazao je načelnik Fazlić.

Amina Rožajac učenica devetog razreda OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš osvojila je prvo mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, drugo mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i informatike, te šesto mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

"Zahvaljuljem se mojim nastavnicima i roditeljima koji su mi ogromna podrška. Uvijek su mi pomagali kada mi je pomoć bila potrebna. Također, zahvalila bih se nastavnici i razrednici matematike koja je uvijek bila tu za mene, babi koji mi je pomagao u rješavanju matematičkih zadataka. Želim se zahvaliti Općini Ilijaš koja svake godine nagrađuje trud i rad vrijednih učenika" kazala je Amina.

Merjem Rožajac učenica sedmog razreda OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš osvojila je drugo mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i tehničkog, prvo mjesto iz demokratije i treće mjesto iz općinskog takmičenja iz historije.

"Uvijek se nađe vremena i sve se može stići. Želim se zahvaliti Općini Ilijaš koja nagrađuje rad i trud učenika i nadam se da će nastaviti nagrađivati vrijedne učenike" kazala je Merjem.

Zahvalnice su dobili i direktori i direktorice osnovnih škola sa područja općine Ilijaš koji su omogućili da sva takmičenja prođu u najboljem redu.

Svečanu ceremoniju dodjele nagrada uveličali su učenici Osnovne muzičke i baletne škole "Novo Sarajevo" – Područno podjeljenje Ilijaš, a to su Nur Šerak, učenik trećeg razreda, smjer gitara u klasi profesora Fehima Hajdarevića i Adnan Hasanspahić, učenik trećeg razreda Muzičke škole, smjer harominika u klasi profesora Enesa Fazlića.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba