Blog

Lattest News Aroud Business

Previous Next

Radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacione mreže u naselju Alića Gaj

U toku su radovi na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacione mreže u okviru projekta rekonstrukcije dionice saobraćajnice na prostoru RP "Alića Gaj" u mjesnoj zajednici Ilijaš Grad.

Radove izvodi JKP "Vodostan" Ilijaš, a cjelokupan projekat finansira Općina Ilijaš sa 58.429,10 KM.

"Trenutno je u fazi izgradnja fekalne i oborinske kanalizacione mreže u sklopu rekonstrukcije saobraćajnice u naselju Alića Gaj, a sve to na osnovu RP "Alića Gaj". Dionica je duga 155 metara. Završeno je oko 90 metara mreže. Do sada se radovi izvode planiranom dinamikom, a završetak radova zavisi od vremenikih uslova. Nadamo se da ćemo u narednih 10 dana sve radove privesti kraju", kazao je Seid Fazlić, izvšni direktor JKP "Vodostan" Ilijaš.

Vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš i stanovnik MZ Ilijaš Grad Halid Dizdarević naglasilo je koliko je bitno za sve stanovnike MZ Ilijaš Grad da se ovaj projekat privede kraju.

"Projekat odvodnje fekalnih i oborinskih voda je jako bitan ne samo za građane Karašnice, nego i za građane Ilijaša. Svima nama su poznati problemi koji su nastajali skupljanjem tampona koji bi kiša saprala i snijela kod Šipadovih zgrada sa jedne strane, a sa druge strane kod Centrotransove baze. Realizacijom ovog projekta omogućit će se urbanizacija prostora i mogućnost da se građani adekvatno priključe na mrežu", rekao Dizdarević.

Vejsil Osmanović stanovnik ovog naselja također ne krije zadovoljstvo. "Sretan sam što više neće biti problema da voda pokupi sav tampon i snese ga. U tim prilikama saobraćaj je bio otežan. Nadam se da takvih situacija neće biti. Želim se zahvaliti općinskom načelniku i svima koji su omogućili realizaciju ovog projekta."

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba