Previous Next

Održan 23. Memorijalni karate turnir “Rašid Buća“

U Sportskoj dvorani Ilijaš održan je 23. Memorijalni karate turnira „Rašid Buća“, na kojem je nastupilo 539 takmičara sa prostora cijele Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Svečanom otvorenju Memorijalnog turnira prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji je kazao da ovaj turnir pokazuje kako se gradi prijateljstvo i šire dobre vibracije između mladih ljudi, a sve u cilju boljeg sutra.

„Ovo je sjećanje na našeg vrhunskog sportistu Rašida Buću, velikog borca, događaj kojim njegujemo sjećanje na njegov lik i djelo, na čovjeka koji je život dao za opstojnost države BiH i našu slobodu. Upućujem čestitke klubu koji nosi po njemu ime na organizaciji i drago mi je da će danas svi ovi mladi ljudi ponijeti sjećanje na njegovo ime, da danas čuju himnu, da se u BiH stvaraju i stvoreni su dobri uslovi za bavljenje sportom, posebno sam ponosan na ovaj klub i na to što smo mi u Ilijašu domaćini mnogim sportskim takmičenjima. Ime Rašida Buće ime će biti uzor i vodilja mladima u budućnosti, s aspekta sporta, ali i njihove buduće profesije“, poručio je načelnik Fazlić.

Raif Buća, glavni trener Karate kluba “Rašid Buća” iz Ilijaša kazao je da je izuzetno zadovoljan odzivom klubova i što se tradicija održavanja Memorijala nastavlja, te ove godine okuplja najveći broj takmičara. Ovom prilikom u ime Karate kluba “Rašid Buća” uručene su plakete za podršku organizaciji Memorijala: ministru za boračka pitanja KS Omeru Osmanoviću, Samiru Avdiću, načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, direktoru JU KSC i Radio Ilijaš Nerminu Hodžiću, predstavniku Udruženja veterana odreda policije “Bosna” KS. Turnir u Sportskoj dvorani Ilijaš tradicionalno se organizuje povodom godišnjice pogibije istaknutog karatiste i člana Specijalne policije Rašida Buće, reprezentativca, osvajača dvije evropske medalje, vice šampiona Evrope 1986. godine, veoma utjecajne i omiljene ličnosti.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba