Previous Next

Javni poziv za učešće u besplatnom programu podrške samozapošljavanju

Općina Novo Sarajevo sa projektnim partnerima Općinom Ilijaš i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS) implementira projekat „Podrška uspostavljanju i poboljšanju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM” uz podršku Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. Projekat SYSTEM ima za cilj povećanje mogućnosti zapošljavanja kroz zajedničke aktivnosti na razvoju novih mehanizama za podršku samozapošljavanju, primjenu novih metodologija, zajedničkih programa, obrazovanje, prenos znanja i aktivnosti na podizanju svijesti u prekograničnom području BiH i Srbije.

Prijave je moguće podnijeti na jednom od službenih jezika BiH i Srbije do 01.08.2022. godine ili do popune broja predviđenog za edukaciju, popunjavanjem formulara za prijavu koji je dostupan na web stranicama www.novosarajevo.ba; www.ilijas.ba; www.koms.rs; www.loznica.rs; www.sremskamitrovica.rs.

Popunjen formular se dostavlja elektronskim putem na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Prijave aplikanata po prethodno objavljanom Javnom pozivu, uz koje su dostavljeni uredni prijavni obrasci će se smatrati administrativno prihvatljivim, bez potrebne obnove postupka prijavljivanja po ovom Javnom pozivu.

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve zainteresovane osobe sa područja Kantona Sarajevo u BiH, Grada Sremska Mitrovica i Grada Loznica u Republici Srbiji, koje imaju poslovne ideje i žele pokrenuti biznis. Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposlene osobe, mladi ispod 30 godina i žene. U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za učešće u ovom javnom pozivu, ista se mogu uputiti na email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Kroz Program podrške samozapošljavanju učesnike očekuju:

  • Višednevna edukacija u jačanju preduzetničkih vještina i razvoju poslovnog modela, kao i obuke na teme ključne za uspjeh u poslovanju;
  • Unapređivanje biznisa kroz program i individualno mentorstvo;
  • Podrška uključivanju u međunarodne mreže za preduzetnike;
  • Organizovana studijska posjeta Hrvatskoj ili Sloveniji.

Kompletan tekst Javnog poziva i formular za prijavu možete pronaći na web stranici Općine Ilijaš na linku

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba