Vijesti
Počela rekonstrukcija lokalnog puta u MZ Srednje

mz srednjePočeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnog puta M18 - O.Š “Srednje” - Lepa Luka u dužini od 1.160m na području Mjesne zajednice Srednje.

Vrijednost projekta je 395.460,00 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš, Ministarstvo saobraćaja KS i Direkcija za puteve KS. Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana.

Za vrijeme izvođenja radova na ovoj dionici dolazi do obustave saobraćaja u terminu od 08:00 -16:00 sati. Građani se mole za strpljenje i poštivanje saobraćajnih znakova.

 
Održan radni sastanak na temu poboljšanja rada Covid ambulante u Semizovcu

dz1

Danas je u kabinetu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića održan radni sastanak na temu poboljšanja uslova rada Covid ambulante u Semizovcu,te pripreme aplikacije Općine Ilijaš na Javni poziv UNDP-a za poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u općinama i gradovima u FBiH.

Sastanku su pristvovali pored načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, direktor Doma zdravlja Ilijaš Nijaz Štitkovac, prim.dr. Almir Pašagić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić, te predstavnik firme Bosman d.o.o. Predstavnik firme Bosman d.o.o. obezbjedio je donaciju aparata za dijalizu,te je dogovoreno sa rukovodiocima organizacionih jedinica da predlože u okviru zdrastvenog sistema gdje će se isti instalirati.

Donesen je zaključak da će Općina Ilijaš finansirati nabaku jednog kontejnera za potrebe Covid ambulante, finansirati instalaciju video nadzora i nabavku invetara za potrebe Covid ambulante u Semizovcu.

Na sastanku je također izkazana potreba za medicinskom opremom, te će Općina Ilijaš putem ovog Javnog poziva istu nastojati nabaviti.

dz2

 

 
Općina Ilijaš nastavlja sa učešćem u II fazi projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH"

undpOpćina Ilijaš nakon direktne prijave i potvrde učešća na osnovu direktnog poziva, te odluke Projektnog odbora MZ projekta, nastavlja sa učešćem u drugoj fazi projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" u saradnji sa UNDP BiH.


Ovaj projekat predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske,a provodi ga UNDP BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Federalnim ministarstvom pravde i entitetskim savezima općina i gradova.

Pet mjesnih zajednica koje će na osnovu ovog Javnog poziva učestvovati u drugoj fazi projekta su : MZ Luka, MZ Gajevi, MZ Lješevo, MZ Ljubina i MZ Malešići.

 
U Ilijašu obilježen Dan državnosti BiH
dan1Danas se obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tim povodom načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, Koordinacija boračkih udruženja , delegacije političkih subjekata, kao i predstavnici mjesnih zajednica su položili cvijeće na Spomen Kosturnicu u Alića gaju i Centralno spomen obilježje u Ilijašu.
O važnosti obilježavanja ovog bitnog datuma za Radio Ilijaš govorio je načelnik Akif Fazlić, koji je svim građanima Bosne i Hercegovine, posebno ilijašanima, čestitao ovaj veoma bitan dan.
“S obzirom na epidemiološku situaciju, moramo poštovati epidemiološke mjere i moramo prilagodit sve aktivnosti mjerama koje su donesene.Danas se obilježava Dan državnosti BiH jedan od najvažnijih datuma u našoj historiji, to je datum kada je država potvrdila konstitutivnost i legitimitet.Moramo imati stalnu obavezu da čuvamo našu državu, i da radimo za njen napredak.dan2Moja poruka da se iznađu zajednički interesi i da svi građani koji živi u njoj da rade za njenu dobrobit", poručio je Fazlić.
Muhidin Nuhanović, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca je takođe uputio iskrene čestitke povodom Dana državnosti, podsjetio na bitne datume u našoj historiji, kazavši da je Bosna i Hercegovina država koja ima svoj legitimitet i borbu kroz historiju.
Izvor:Radio Ilijaš
 
Čestitka povodom Dana državnosti BiH

DAN DRŽ

Svim građanima Općine Ilijaš u povodu 25.novembra načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić uputio je najiskrenije čestitke u želji da ovaj važan datum proslavimo dostojanstveno.

Svim građanima Općine Ilijaš čestitam 25.novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine, dan kada je na zasjedanju ZAVNOBIH-a prije 77 godina ponovo uspostavljena državnost Bosne i Hercegovine i kada su stvoreni temelji za samostalnu, suverenu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, jedinu nam domovinu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1981
mod_vvisit_counterJuče2224
mod_vvisit_counterOva sedmica4205
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25400