Vijesti
Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš počeo sa radom
CentarZaFizikalnuTerapiju 009Općinski načelnik Akif Fazlić i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić posjetili su danas novootvoreni Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš. Centar je zvanično počeo sa radom 3. jula ove godine i opremljen je najsavremenijim aparatima, tj. pruža elektro, magnet lasero terapiju, termo terapiju, te od sada pacijenti Doma zdravlja Ilijaš mogu na nivou primarne zdravstvene zaštite dobiti kompletnu fizikalnu rehabilitaciju. 
 
Prim.dr.Amra Matoruga, spec.opće medicine – direktorica Doma zdravlja Ilijaš zahvalila se Općinskom načelniku, lokalnoj zajednici i Vladi Kantona Sarajevo na podršci koju su pružali da bi građanima bila omogućena ova vrsta usluge. 
CentarZaFizikalnuTerapiju 015"Poslije 21 godinu, konačno smo otvorili Centar za fizikalnu medicinu pri Domu zdravlja Ilijaš. Na zadovoljstvo svih nas, a prije svega građana Ilijaša uz pomoć lokalne zajednice, Općinskog načelnika i Vlade KS koji su dali punu finansijsku potporu mi smo dobili suvremeni, prostorno, kardovski opremljen Centar za fizikalnu rehabilitaciju" istakla je dr. Matoruga.
 
Da je primarna obaveza i opredjeljenje Općinskog načelnika stvaranje što kvalitetnijih uslova života za građane naše općine pokazuju stalna ulaganja novčanih sredstava u zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu. Jedan od osnovnih ciljeva današnje posjete Općinskog načelnika Domu zdravlja Ilijaš jeste definisanje daljih prioriteta i neophodnih sredstava koja će dodatno podići nivo pružanja usluga ove ustanove prema pacijentima. 
 
CentarZaFizikalnuTerapiju 017"Zadovoljstvo je kad ostvarite određene rezultate, uspjehe. Ovo jeste zaista jedan od uspjeha i iskazujem svoju radost i emociju, obzirom da je na jedan vrlo uspješan način pokrenut ovaj projekat fizikalne medicine i da imamo ovoliki broj zainteresovanih pacijenata koji koriste ovu uslugu u Ilijašu. Ovakvi projekti otvaraju put za dalje unaprjeđenje i procesa i nivoa usluge", rekao je Općinski načelnik. 
 
Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju radi svaki dan u I smjeni, osim srijede kada radi u II smjeni i do sada je usluge Centra koristilo preko 250 pacijenata. Prema riječima direktorice Doma zdravlja Ilijaš, ukoliko se ukaže potreba razmotrit će se  rad u dvije smjene. 
 
CentarZaFizikalnuTerapiju 023Dr. Fadila Hasanović, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije  je istakla da će: "rad Centra u Ilijašu znatno olakšati pacijentima, koji više ne moraju putovati do Vogošće i Sarajeva. Aparati u Centru su savremeni i sada pacijenti u Domu zdravlja Ilijaš mogu na nivou primarne zdravstvene zaštite dobiti kompletnu fizikalnu rehabilitaciju.
 
Realizacija infrastrukturnih projekata ide planiranom dinamikom

alicaRampaRealizacija mnogobrojnih infrastrukturnih projekta na području općine Ilijaš je u toku. Završeno je asfaltiranje posljednjeg sloja asfalta kod Alića rampe. Realizacijom ovog projekta trebao bi trajno biti riješen problem otežanog kreatanja preko prelaza, uz LJESEVO-2-225x300postavljanje  -sigurnosnih uređaja, svjetlosno-zvučne signalizacije i polubranika.

U toku je postavljanje završnog sloj asfalta  na uređenju biciklističke staze  na dionici Lješevo –Ljubnići.  Radovi teku planiranom dinamikom bez obzira na visoke temperature koje ovih dana vladaju. Investitor radova je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo - Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. 

 
U Ilijašu održana tribina ”SVJEDOČIMO – DA SE NE ZABORAVI SREBRENICA”
tribinaSr1Organizacioni odbor Manifestacije ”Dani sjećanja-Srebrenica 11. juli 1995. godine” prigodnim aktivnostima obilježio je 22. godišnjicu genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Sinoć je u kino sali KSC-a sa početkom u 19.30 satiodržana druga po redu tribina „SVJEDOČIMO – DA SE NE ZABORAVI SREBRENICA“. Gosti predavači bili su Avdo Huseinović, Advija Ibrahimović i Emir Bektić. Nakon najmračnijeg perioda u životima bošnjačkog naroda a posebno naroda Istočne Bosne, općina Ilijaš bila je mjesto gdje su hiljade istočnjaka pronašli svoje utočište. Građani općine ilijaš zajedno sa porodicama žrtava jučer su ispratili konvoj sa posmrtnim ostacima 71. žrtve koje će svoj smiraj naći u bijeloj bašči. Dvanaestu godinu zaredom džemat Podlugovi, Savjet MZ Ljubnići pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš organizuje manifestaciju “Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god” u cilju obilježavanja 22. godišnjice genocida (11.jula 1995.) nad građanima BiH koji su u tom periodu živjeli u “zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica”. Načelnik Akif Fazlića, član organizacionog odbora i pokrovitelj ove manifestacije kazao je kako se svaki dan moramo sjećati Srebrenice, ne samo 11. jula i kako moramo nositi odgovornost sjećanja na sve što se dogodilo.
 
Dvanaestu godinu obilježavamo Dane sjećanja na Srebrenicu. Koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su čitav ovaj dugi period nosili ove aktivnosti, ljudima koji su svojom predanošću i odgovornošću prema Srebrenici zaslužili svaku zahvalu. Mi moramo, ne samo za 11. juli nego i svaki dan misliti o našoj Srebrenici, jer Srebrenica osim onog što je preživjela, od agresije, zločina i genocida, ima jedno simbolično značenje a to je ono da je Srebrenica život, ponos, naše dostojanstvo i naša odgovornost i zbog toga svi zaista moramo tu odgovornost na najbolji način tribinaSr2iskazivati. Što više budem odgovorni prema onome što se zove Srebrenica, više će biti i života i same Srebrenice. Sa ponosom želim kazati da je u ovom gradu sve više života i napretka, sve je više perspektive i naravno sve je više Srebrenice u Ilijašu”, istakao je općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Novinar i publicista Avdo Huseinović, rođen je 25. novembra 1973. godine u Sarajevu. Godinama je saradnik poznatih časopisa u zemlji i regionu, kao i u bh. dijaspori. Od 2009. godine redovni je saradnik Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu. Period agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu proveo je kao pripadnik 1.slavne 111.viteške brigade Armije RBiH na vogošćanskom ratištu. Autor je mnogobrojnih dokumentarnih filmova, a posjetiteljima je sinić prikazao kratki dokumentarni film ”Bošnjaci, genocid u kontinuitetu”.
 
Zahvalan sam organizatoru što sam pozvan da budem dio jedne ovakve važne manifestacije, i da ponovo održimo jedan ili dva časa kulture sjećanja. S druge strane, čovjek se uvijek osjeća emotivno ispred ljudi koji su preživjeli genocid. Dosta sam razmišljao o tome šta ću večeras govoriti, napisao sam desetine kolumni, objavio nekoliko knjiga vezanih za genocid nad bošnjacima srednjeg Podrinja, pa mi je nekako najprikladnije da večeras napravim jednu komparaciju između genocida nad bošnjacima u cijeloj Bosni i Hercegovini i da prikažemo ustvari da ono što se dogodilo u julu 1995. godine jeste jedno finale perioda genocida koji je trajao tokom čitave agresije na Bosnu i Hercegovinu. Za drugi dio izlaganja, govorit ću o svjedočenjima učesnika u genocidu koji su bili sastavni dio vojske i MUP-a Republike Srpske. Sa zadovoljstvom sam prihvatio i poziv Fikreta Hodžića, da pokušam uobličiti jednu životnu dramu tada maloljetnog Emira Bektića. U razgovoru sa prijateljima komentarisali smo kako nemamo dovoljno igranih filmova, ja mogu da kažem da bi za Srebrenicu trebali da imamo stotine igranih filmova. Priča Emira Bektića je zaseban igrani film, a samo spletom čudnih okolnosti je uspio da preživi dva zarobljavanja od strane pripadnika vojske Republike Srpske. Pročitali smo hiljade i hiljade dokumenata, znamo one najosnovnije segmente planiranja i izvršenja genocida, ali uvijek se pojavi ta neka priča koja vas razoruža, demantuje jer kako kažu, razmjere ovog genocida su tolike da ih mi za života nećemo moći spoznati” kazao je Avdo Huseinović.
 
tribinaSr3Advija Ibrahimović rođena je u Ljeskoviku, općina Srebrenica, 1984. godine gdje je živjela sa porodicom do početka  rata. Do 11. jula boravila u Potočarima. U julu 1995. godine  imala je samo  11 godina i zajedno sa sestrom i bratom, prebačena je u Tuzlu. Njena majka je poginula 1992. godine, vraćajući se po hranu za svoju porodicu, nakon što su protjerani iz svog rodnog mjesta. Oca su im odvojili od njih u Potočarima. Od tada za njih troje nastaje samostalna životna bitka.
 
Meni je jako drago da sam večeras tu i drago mi je da ću pokušati na neki način donijeti svoju priču, odnosno ispričati ono što se dogodilo. Ono što je moja misija, i što ja pkušavam da prenesem jeste poruka mira i opomene, da se nikome i nikad ne desi Srebrenica. Potrebno je učiti mlađe generacije, pričati o tome, jer govoreći o Srebrenici i zločinu, genocidu koji se desio nad bošnjačkim narodom je jedan od načina kako se može negdje u svijetu spriječiti jedan takav zločin i genocid”, poručila je Advija Ibrahimović.
 
Emir Bektić, rođen je 1979. godine u Ljuboviji. Odrastao u mjestu Bektići. Diplomirao na  kriminalistici  i  student postdiplomskog studija na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Univerziteta u Sarajevu, odsjek: Privredni kriminalitet. Emir Bektić je u Domu kulture u Srebrenici imao promociju knjige “Kad osvaneš sam”, zbirke njegovih svjedočenja i sjećanja na golgotu koju je kao šesnaestogodišnjak preživio u ratu u kojem je izgubio oca i amidže i koji je na njega ostavio dubok trag. Mjesec juli mu je naročito težak i bolan. Kobnog 11. jula izgubio je oca čiji su posmrtni ostaci prije pet godina pronađeni u zvorničkoj Kamenici, u julu je izgubio dvojicu amidža, a 5. jula 1999. Godine, na ahiret mu je preselila i  majka.
 
Ova knjiga je moj prvijenac, i jedini motiv pisanja knjige je da se nikada nikome više ne ponovi genocid koji je počinjen nad bošnjacima u Srebrenici jula 1995. godine. Knjiga je nastajala nekih pet, šest godina, a predstavlja jednu emotivnu priču koju nije tako lahko napisati i lakše je govoriti o bilo čemu drugom nego o tome. Knjigu sam posvetio mojim roditeljima, koji više nisu među živima. Otac je nestao padom Srebrenice, a majka je umrla 1999. godine. Sestra i ja smo sami, a mogu da kažem da smo uspješni fakultetski obrazovani ljudi. Vodilja kroz pisanje knjige bila je da se mi stariji prisjetimo svih tih nemilih događaja genocida u Srebrenici, s posebnim akcentom na mlade. Bio bih sretan kada bi bar jedna mlada osoba izvukla pouku i poruku, da se zločin nikada nikome ne ponovi”, ističe Emir Bektić, autor knjige ”Kad osvaneš sam”.
 
Predsjednica Pododbora za obilježavanje Manifestacije ”Dani sjećanja-Srebrenica 11. juli 1995. godine” Alma Omerović, kazala je kako su ove tribinaSr4tribine jedinstvena prilika da priče o Srebrenici ostanu zabilježene, te da način na koji ćemo se sjećati govori o kvaliteti tog sjećanja.
 
Ova tribina je samo jedna u nizu aktivnosti koje provodi Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. Ove godine uprličit ćemo drugu po redu tribinu, u dogovoru sa Organizacionim odborom lično sam birala goste koji će večeras pričati svoje priče. Svima je vrlo dobro poznat Avdo Huseinović koji na jedan činjeničan način iznosi ono što se dogodilo u Srebrenici. Što se tiče mojih drugih gostiju, to su djeca bez oba roditelja, žive priče koje svjedoče o genocidu, o patnjama djece iz istočne Bosne. Ovo su jedinstvene prilike da iskoristimo njihovo prisustvo, te da ove priče ostanu zabilježene. Poruka sa ove tribine bi bila da ovakvi događaji zaista moraju biti masovniji, način na koji ćemo se sjećati govori o kvaliteti tog sjećanja. Svim bih poručila da posjećuju ovakve skupove, jer jednoga dana kada dodđe vrijeme i ne bude više ukopa posmrtnih ostataka, ovo će biti jedini način odavanja počasti i ako ne budemo njegovali ovu kulturu sjećanja trebamo se zapitati kud sve ovo vodi”, naglasila je Alma Omerović.
 
 
 
Obilježen Dan odbrane Salkanovog Hana i Popovića
SHan1Program obilježavanja 20. godišnjice “Dana odbrane Salkanovog Hana i Popovića“ započeo je 7. jula 2017. godine, obilaskom šehidskog mezarja u Brezi gdje je Organizacioni odbor položio cvijeće, nakon čega je, poslije akšam namaza u Mektebu Salkanov Han proučen Tevhid šehidima. Drugog dana Manifestacije, u 10:00 sati počeo je Memorijalni turnir ”Tufo Alić”.
 
Prošlo je 20 godina od odbrane Popovića i Salkanovog Hana od agresije. Salkanov Han i Popovići ostali su jedina slobodna teritorija općine Ilijaš u vrijeme rata, a da u MZ Mrakovo ne zaboravljaju svoje heroje govori i izgrađeno spomen obilježje sa njihovim imenima koje je svečano otvoreno prošle godine. Jedinstvo, ponos te želja za očuvanjem i njegovanjem naše historije jedna su od glavnih odlika stanovnika Popovića i Salkanovog Hana. U okviru obilježavanja Dana odbrane Salkanovog Hana i Popovića, organizuje se tradicionalni Memorijalni turnir “Tufo Alić” posvećen šehidu, heroju, velikom sportisti i čovjeku Tufi Aliću.
 
SHan2Na samom početku obilježavanja “Dana odbrane Salkanovog Hana i Popovića“ prisutnima se obratio predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije i komandir jedinice „Popovići“ Kozić Mehmed – Mede, koji je pozdravio prisutne rekavši da sa ovom Manifestacijom te izgradnjom spomen ploče žele da sačuvaju od zaborava naše šehide i sve ono što se dešavalo u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu.
 
Svoj doprinos odbrani dala je samostalna četa Popovići, koja je imala svoj ratni put od 92-95. godine. Ova prvobitno samostalna četa stasavanjem Armije BiH prelazi u odred Tale. Formiranjem brigada i korpusa četa Popovići prelazi u sastav 304. Brigade drugi bataljon, gdje svoj doprinos daje do kraja rata. O 304. Brigadi govorio je komandant Mirsad Begić.
 
‘‘Želio bih u ovih par minuta da osvježim sjećanje na dešavanja na ovom području. Sa nadolazećom agresijom, patriote sa ovog područja su prepoznali tu opasnost, uspješno se organizovali, branili i odbranili. Bili su odlučni da ne napuste svoje domove, da brane Salkanov Han i Popoviće i želio bih neke od vas podsjetiti na ratne slike ovog područja. Ovdje je bilo porušeno sve do zadnje kuće, sve je srušeno teškom artiljerijom kao posljedica borbenih SHan3dejstava. Prolazeći danas ovdje vidim opet vrijedne ljude koji su ovdje obnovili život i infrastrukturu. Jednako tako vidim i njihovu namjeru čuvanja sjećanja na te događaje. U vojnom smislu ovo područje je bilo veoma značajno, bilo je izloženo žestokim borbenim dejstvima sa namjerom da se ovlada desnom obalom rijeke Misoče koja je bila jedna prirodna greda. Imam obavezu da pomenem borce koji su bili najzaslužniji za odbranu ovoga područja, želim također istaći da smo se u ratu suočavali sa različitim izazovima, poput gladi i nedostatka municije i svega onoga što je bilo nužno da se borimo na odgovarajući način. Treba odati priznanje i ljudima koji su sačuvali ovo područje, koji su izdržali četiri godine i nisu predali nijedan pedalj zemlje neprijatelju. Koristim priliku da pošaljem poruku i ovim mladim ljudima koji se nalaze ovdje da znaju da smo se odbranili, zahvaljujući prije svega našim borcima i da čuvaju sjećanje na naše borce i naše događaje ovdje”, naglasio je komandant Mirsad Begić.
 
Uspjeli smo se odbraniti samo zato što smo imali hrabre i odlučne borce, pripadnike Armije RBiH i MUP-a, koji su imali vjeru i snagu da se suprostave neprijatelju i odbrane svoja ognjišta, porodice te svoju državu. O važnosti čuvanja uspomene kazao je Mahir Dević, Predsjedavajući općinskog vijeća Ilijaš.
 
Koristim priliku da vas toplo poselamim i pozdravim, i da vam se zahvalim što na ovakav način pokušavamo da oživimo uspomenu na herojski otpor koji je narod Salkanovog Hana i Popovića pokazao u proteklom ratu. U to ime prenosim vam i selame općinskog načelnika Akifa Fazlića i općinskog vijeća Ilijaš, želim vam puno sportskog uspjeha i da u narednom periodu i Ministarstvo za boračka pitanja KS, općina Ilijaš, Savjet MZ Mrakovo, direkcija ”Sarajevo-šume” i Organizacioni odbor nastave udruženim snagama da se sjećaju naših šehida, a ovom prigodom i našeg Tufe Alića čije ime svi znamo i poštujemo”, istakao je Predsjedavajući općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević.
 
SHan4Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, podsjetio je prisutne na važnost spominjanja onog što se dogodilo, te na žrtve koje su dale svoje živote za našu jedinu domovinu.
 
”Iza nas se nalazi Spomen obilježje herojima, borcima, onima koji nisu dozvolili zločincima i agresorima da zauzmu ovaj dio i da počine one što su naumili. Danas smo kroz naš Ilijaš ispratili konvoj sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, a toliko konvoja imamo i u Trnopolju, Prijedoru, Žepi i svim mjestima računajući i Sarajevo gdje je bilo preko 11 hiljada žrtava. Danas smo tu da se podjsećamo, da se ne umorimo, da u našim razgovorima, kontaktima napominjemo da se ne smije zaboraviti. Naravno, prošlo je četvrt vijeka, ostalo je dosta neriješenih stvari, ostala je naša velika briga za šehidima i šehidskom djecom, demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima. Bez obzira na to šta se bude dešavalo na političkom i globalnom planu, ne smijemo prestati da brinemo. Posebno poručujem mladim ljudima, nastavite tradiciju sjajne generacije, generacije koju je ova zemlja čekala pet stotina godina, a sve to kako bi sačuvali jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.
 
Predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije Kozić Mehmed – Mede uručio je zahvalnice ministru za boračka pitanja KS Muharemu Fiši, općinskom načelniku Akifu Fazliću, Predsjedniku savjeta MZ Mrakovo, kao i veteranima Salkanu Koziću i Ćosić Asimu, te firmi ”Bilal d.o.o” iz Misoče. Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Popovića i Salkanovog Hana, program obilježavanja ”Dana odbrane Popovića i Salkanovog Hana” nastavljen je odigravanjem drugog kruga utakmica Memorijalnog turnira „Tufo Alić“.
 
 
 
 
Iz Ilijaša ispraćen konvoj sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava

IspracajSrebrenica20173Organizacioni odbor manifestacije "Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. godine", u cillju obilježavanja 22. godišnjice genocida i ove godine je upriličio dostojanstven ispraćaj 71 identificirane žrtve genocida u Srebrenici. U prisustvu porodica žrtava i velikog broja građana naše općine, suzama i jecajima je ispraćen kamion posmrtnih ostataka pronađenih žrtava. 
S desne i lijeve strane kamiona u kojem su se nalazili posmrtni ostaci, položeno je po 11 bijelih ruža, a nakon što je konvoj napustio naš grad, pušten je 71 bijeli balon sa imenima žrtava.
Najmlađe žrtve genocida, koje će biti ukopane ove godine, u vrijeme genocida imale su po 16 godina, a to su: Šefik Ademović, Hajrudin Mujić, Đemal Nukić, Munib Salkić i Damir Suljić. Najstarija osoba koja će ove godine biti ukopana u Potočarima je Alija Salihović koji je imao 72 godine. Među žrtvama se nalazi i jedna žena, Đemila Mahmutović, koja je u vrijeme genocida imala 33 godine. Oni će naći smiraj uz 6.662  ukopane žrtve, IspracajSrebrenica20172anajvećeg genocida u Europi nakon II svjetskog rata.
Tužna povorka je iz Ilijaša krenula prema Vogošći, potom ka Sarajevu, odakle su tabuti ispraćeni prema Potočarima.  
Općinski načelnik Akif Fazlić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević i članovi Organizacionog odbora manifestacije "Dani sjećanja – SREBRENICA 11. jul 1995. godine", nakon ispraćaja žrtava upriličili su i podizanje zastave Bosne i Hercegovine na kompleksu "Srebrenički arburetum" tj. pored cvijeta Srebrenice koji je izgrađen na Karašnici, kao simbol sjećanja na žrtve stradanja. 
 
Srebrenica20174Inaće, posmrtni ostaci 6.429 žrtava genocida ukopani su u Potočarima, a 233 žrtve genocida ukopane su individualno, po zahtjevima porodica, na lokalnim mezarjima. Dakle, do sada su 6.662 žrtve genocida identificirane i ukopane.
 
Kada je riječ o žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine, još se traga za posmrtnim ostacima više od 1.000 žrtava, koje čekaju na svoj smiraj, više od dvadeset godina nakon što su njihovi životi ugašeni na zvjerski način.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas751
mod_vvisit_counterJuče1270
mod_vvisit_counterOva sedmica2021
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28870