Vijesti
Od danas na Bijambarama sajam "Zlatne boje"

bijambareSajam proizvoda lokalne zajednice pod nazivom "Zlatne boje" bit će otvoren danas na Bijambarama u organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Ovaj sajam zainteresovani će moći posjetiti do 16. septembra, do kada će imati priliku kupiti tradicionalne prehrambene proizvode iz ovog kraja.

Zaštićeni pejzaž Bijambare obuhvata površinu od 497 ha i ustanovljen je u cilju očuvanja pejzaža, naučnog istraživanja, ekološke edukacije i vaspitanja, te rekreacije i turizma.

Područje zaštićenog pejzaža Bijambare opremljeno je planinarkim mobilijarom za boravak u prirodi, te igralištem za djecu. Posjeduje biciklističke, obrazovne i šumske staze.

Posjetioci mogu iznajmiti bicikl ili razgledati područje uz vožnju turističkim vozićem koji saobraća u dva pravca. Posjetioci mogu obići s vodičem Srednju bijambarsku pećina kroz koju vodi 400 metara duga turistička staza.

Na području Bijambara nalazi se i nekropola stećaka Mramorje, zaštićeni historijski lokalitet, dragocjeno svjedočanstvo kontinuiteta Bosne i Hercegovine. U Edukaciono - informativnom centru nalazi se restoran sa raznovrsnom gastronomskom ponudom kojim upravlja JU „Studentski centar“ Sarajevo.

 
Obnova dječijeg dodatka – potrebna dokumentacija

DJECIJI DODATAKObavještavamo sve korisnike dječijeg dodatka da će se redovna obnova ovog prava vršiti u periodu 01.09.2018 – 30.09.2018. (za studente do 31.10.2018.) u prostorijama Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš (ulica Ivana Franje Jukića br.2/II, soba br.20).

Korisnici dječijeg dodatka su dužni prilikom obnove dječijeg dodatka dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 

 

REDOVAN DJEČIJI DODATAK

1. Kućna lista

2. Potvrda o prosjeku plaće u prethodnoj godini za oba roditelja ako su bili zaposleni (GIP obrazac iz firme za 2017 godinu)

3. Uvjerenje Porezne uprave

4. Potvrda sa BIRO-a za zapošljavanje za nezaposlene roditelje ili ček od penzije iz prethodne godine za roditelje koji uživaju penziju

5. Fotokopija CIPS prijave boravka za oba roditelja ili staratelja

6. Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

7. Potvrda od škole za djecu rođenu 2004 godine i starije

8. Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove domaćinstva

9. Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena na šalteru Općine)

10. Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključila bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

UVEĆANI DJEČIJI DODATAK

1. Kućna lista

2. Uvjerenje Porezne uprave ostvarenih po osnovu imovinskih prava

3. Fotokopija CIPS prijave boravka za roditelje ili staratelje

4. Rješenje o starateljstvu (za djecu bez oba roditelja)

5. Rješenje o stepenu invalidnosti za djecu i roditelje

6. Potvrda o nestalom roditelju ili Izvod iz MKU-ih

7. Potvrda od škole za djecu rođenu 2004 godine i stariji

8. Uvjerenje iz MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove domaćinstva

9. Rodni listovi za djecu bez jednog roditelja osim djece šehida ili poginulih boraca

10. Izjava da svi punoljetni članovi ne upravljaju motornim vozilom (ovjerena na šalteru Općine)

11. Izjava da djeca koja su starija od 16 godina nisu zaključila bračnu niti vanbračnu zajednicu (ovjerena na šalteru Općine)

NAPOMENA:
Sve fotokopije obavezno moraju biti ovjerene

 
Održan 11. Auto rally u Ilijašu

reli3U Ilijašu se ove nedjelje održao tradicionalni Auto rally u organizaciji Automoto kluba Ilijaš. Takmičenje u spretnosti i brzini ove se godine održava na poligonu ispred TC Bingo. Prema riječima predsjednika AMK Ilijaš Nihada Bučuka ovo je prilika za druženje, saradnju sa drugim udruženjima, a najvažnije je da se boduje za državni šampionat.

"Ove godine imamo 35 prijavljenih učesnika, a ovo je 11. tradicionalni rally. Naravno ima i ove godine puno onih koji se žele okušati u spretnosti i brzini. Imamo i goste iz Hrvatske, a tu su redovno naši prijatelji iz Zenice, Travnika, Novog Travnika, Tuzle, Ilijaša, Sarajeva i drugih gradova, kao i prošlogodišnji pobjednici i favoriti iz AMK Komotin Jajce. Ilijaš će danas predstavljati Emir Fazlić, Tarik Fazlić, Miralem Kahriman, Adi Moranjkić, Branko Krasnik i drugi, imamo zaista lijepu ekipu i nadamo se da ćemo dobro izvesti naše vožnje", kazao je Bučuk.

Na početku je prisutne pozdravio i dobrodošlicu, te puno sportske sreće poželio predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević. Općina Ilijaš tradicionalno finasijski podržava ovu Manifestaciju.

Takmičar AMK Ilijaš Tarik Fazlić kaže da je ovo prilika za druženje i da se nada dobroj vožnji na 11. Ilijaškom Auto rallyju.

"Takmičim se od svog punoljetstva, što je već nekih deset godina. Učestvujem na takmičenjima i u ostalim gradovima, bilo je loših i dobrih trenutaka, Sanski Most 2013 bio je poseban uspjeh, te nekoliko generalnih plasmana. Nismo baš imali puno vremena za trening zbog organizacije takmičenja i priprema, tako da se nadam da ću korektno voziti, a za plasman ćemo vidjeti", rekao je Fazlić.

Favoriti, takmičari iz Jajca i ove su godine osvojili ilijaški Auto rally i to, prvo mjesto Salko Duranović SAK Komotin Jajce, drugo mjesto Mesud Krpo AK Jajce i treće mjesto Almedin Omerčević SAK SPARK Tuzla.

Izvor: radioilijas.ba 

 
Mališani oduševljeni radionicom “Povežimo se kroz igru”

tempo carpe diem“Povežimo se kroz igru” je zajednički projekat Omladinske organizacije “Carpe Diem” i Škole fudbala “Tempo” a cilj je druženje djece kroz sportske igre i kreativne radionice.

- Radionici je prisustvovalo oko 150 djece, a osim dječaka i djevojčica iz općine Ilijaš bilo je drugara iz Francuske, Somalije, Australije i Njemačke tako da smo sklopili i nova poznanstva. Želja nam je da ove aktivnosti postanu tradicija, i potrudit ćemo se to ostvariti, poručuju iz OO Carpe diem.

U subotu, 11. augusta održana je zajednička aktivnost Omladinske organizacije “Carpe diem” i Škole fudbala Tempo. Projekat “Povežimo se kroz igru” uključuje kreativno - umjetničke i sportske radionice za djecu od četiri do 12 godina i ima za cilj podsticanje i uključivanje djece sa područja općine Ilijaš u kreativno-umjetniičke i sportske aktivnosti, radi promocije zdravih stilova života i socijalizacije djece.

Projekat Omladinske organizacije Carpe diem i ŠF Tempo podržan je od strane Općine Ilijaš.

Izvor: radioilijas.ba

 
Općinski načelnik proglasio stanje prirodne nesreće

misoca poplaveNakon velikog olujnog vremena sa obilnim padavinama koje je zadesilo područje Gornje Misoče i manjim dijelom i područje Karaule u MZ Ilijaš Stari, općinski načelnik Akif Fazlić je nakon obilaska terena i uvida u razmjere štete donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće za dijelove područja MZ Misoča i MZ Ilijaš Stari.

Po proglašenju stanja prirodne nesreće angažovana su materijalno - tehnička sredstva i ljudstvo firme "Bilal" d.o.o Ilijaš, koja trenutno radi na poslovima čišćenja potoka i putnih pravaca na pomenutim područjima.

Također aktivirana je i općinska komisija za procjenu šteta koja je prema zahtjevima građana obišla pomenuto područje i trenutno je u toku izrada zakonom predviđene dokumentacije sa ciljem utvrđivanja razmjera štete.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1612
mod_vvisit_counterJuče1953
mod_vvisit_counterOva sedmica10238
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28793