Vijesti
Asfaltiranje puta na Vlaškovu do kraja aprila
AsfaltiranjePutaVlaskovo1Proljeće i povoljne vremenske prilike pogoduju gradnji infrastrukture na području naše općine. 
Ovih dana intenzivno se radi na završetku radova na rekonstrukciji lokalnog puta na Vlaškovu – MZ Stari Ilijaš. 
Riječ je o putu dužine 1.800 m, širine puta 5,5 m. Projekat je realizovan u dvije faze.   
Prva faza podrazumijevala je pripremne radove, iskope terena, nasipe, rješavanje odvodnje oborinskih voda i svih potrebnih instalacija, postavljanje ivičnjaka i završena je prošle godine. Općinski načelnik Akif AsfaltiranjePutaVlaskova2Fazlić i predstavnik izvođača radova Armin Matoruga u subotu su posjetili ovaj lokalitet gdje se trenutno radi na asfaltiranju puta. 
Prema najavama izvođača radova, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale očekuje se završetak radova do kraja mjeseca aprila. 
Ukupna vrijednost Projekta je cca 600.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili: Vlada FBiH, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Ilijaš. 
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši "CONSTRUCT Projekt" d.o.o. Zavidovići.
 
Organizovana Škola plivanja za učenike IV razreda osnovnih škola iz Ilijaša
SkolaPlivanjaOpćina Ilijaš u saradnji sa JP "Olimpijski bazen Otoka" i Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, već osmu godinu uspješno organizuje školu plivanja za ilijaške učenike IV razreda osnovnih škola.  
Interes učenika za ovaj atrakativni i zdravi sport svake godine je sve veći. 
Časovi plivanja će se održavati državati u dva ciklusa i to u periodu od 03.04. do 14.04.2017. godine za učenike Osnovne škole "Stari Ilijaš" i OŠ "Podlugovi".
U periodu od 17.04.-28.04.2017. godine škola plivanja će biti organizovana za učenike Osnovne škole "Hašim Spahić" i Osnovne škole "Srednje". 
Školu plivanja ove godine pohađat će 175 učenika.
 
Na samom početku obuke instruktori koji rade sa djecom prvo obavljaju testiranje učenika kako bi se utvrdilo početno stanje, a nakon završene obuke izvrši se finalno testiranje kako bi se uvidjeli postignuti rezultati za svakog učenika posebno.
 
Cilj ovog Programa je edukacija djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanjem pravilnog izvođenja plivačkih tehnika. 
Troškove ulaza na bazen i usluga bazena finansirat će Ministarsvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a troškove prijevoza u iznosu od cca 4.210,00 KM Općina Ilijaš uz participaciju roditelja u iznosu od 20,00 KM po učeniku.
 
Čestitka povodom nastupajućeg pravoslavnog praznika Vaskrsa

Povodom nastupajućeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:


vaskrs 04"U povodu pravoslavnog praznika – Vaskrsa, svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Ilijašu, ali i cijeloj zemlji, u ime svojih saradnika i u lično ime upućujemo najiskrenije čestitke, sa željom da ga provedete u zdravlju, sreći i miru sa svojim najbližim.
Želimo da vam obilježavanje ovog velikog pravoslavnog praznika udahne optimizam, nadu, snagu i vjeru u bolju budućnost.

Neka Vam je sretan Vaskrs!"

 
Čestitka povodom nastupajućeg katoličkog praznika Uskrsa

uskrsPovodom najvećeg katoličkog blagdana - Uskrsa, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, uputili su građanima katoličke vjeroispovijesti čestitku:

 "U povodu velikog katoličkog blagdana – Uskrsa, svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Ilijašu, ali i cijeloj zemlji, u ime uposlenih u Jedinstvenom općinskom organa, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš, te u naše lično ime upućujemo najsrdačnije čestitke. Ovaj, kao i svaki vjerski praznik, treba da nam vrate vjeru u bolju budućnost i podsjete na važnost njegovanja moralnih vrijednosti, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Svim vjernicima želimo da Uskrs provedu ispunjeni radošću, u miru, ljubavi i u krugu svojih najmilijih.

Neka Vam je sretan i čestit Uskrs!"

 
Čestitka povodom Dana Armije RBiH

DanArmijePovodom 15. aprila – Dana Armije RBiH Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:


''U ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije R BiH, kao i svim građanima općine Ilijaš.''

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas143
mod_vvisit_counterJuče955
mod_vvisit_counterOva sedmica3817
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23990