Vijesti
Program prekvalifikacije u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović”
sscniIz ”Srednjoškolskog centra ”Nedžad Ibrišimović” pozivaju sve zainteresovane sugrađane kojima treba posao da se uključe u jedan od programa prekvalifikacije koji će se realizovati u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović”  Ilijaš. Prva prilika je 17.05.2017. godine od 12 sati. Jedna od vodećih BH kompanija Prevent group će predstaviti svoj program obuke i zapošljavanja dana 17. maja 2017. godine u prostorijama Srednjoškolskog centra ”Nedžad Ibrišimović” Ilijaš. Više detalja o uslovima obuke (trajanje, tehnike, ocjene) i mogućnostima zaposlenja koje se nude svi posjetioci mogu saznati na samoj prezentaciji, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane, bez obzira na starosnu dob i vrstu prethodno stečenog obrazovanja. 
 
JU Osnovna škola ”Hašim Spahić” obilježila Dan škole
hasimspahic1Osnovna škola ”Hašim Spahić” danas je svečanom priredbom obilježila 21. rođendan. Program obilježavanja Dana škole počeo je revijalnim utakmicama učenika u Sportskoj dvorani Ilijaš, a nastavljen centralnom priredbom na školskom platou, prelijepom dvorištu ove škole koje nakon obnove služi u svrhu priredbi na otvorenom.  Tim povodom upriličen je bogat kulturno-zabavni program u realizaciji učenika i nastavnika ove škole, koji su se pobrinuli da se datum ove škole obilježi uz kvalitetno predstavljanje svih potencijala koje pruža ova škola. Direktor Osnovne škole ”Hašim Spahić” Mirsad Kustura istakao je kako je veoma sretan što se ova školska priredba upriličila na otvorenom, te kako će se i dalje konstantno raditi na poboljšanju uslova za učenike u školi.
 
hasimspahic2”Mi smo odlučili da 21. rođendan naše škole uprličimo upravo ovdje, na našem prelijepo školskom platou da pokažemo kako to sad izgleda u odnosu na prethodne godine. Ovo naše školsko dvorište je multifunkcionalno, ovdje možemo izvoditi nastavu na otvorenom, organizirati priredbe i slično. Ovdje smo danas da pokažemo našim gostima šta smo to uradili u protekloj godini, treba ponoviti da smo u  2016. godini uložili otprilike 640.000KM, a najveći projekat je bio projekat potpune energetske efikasnosti gdje smo ostvarili uštede energije i potigli izvanredan energetski komoditet za naše učenike i zaposlenike. Mi smo na korak od postizanja naše potpune vizije, prvi korak je bio odvajanje od Osnovne škole ”Stari Ilijaš”, drugi je renoviranje, a treći je svakako plan dogradnje naše škole sa tri nove učionice, fiskulturna sala i multifunkiconalna dvorana gdje ćemo ostvariti plan izvođenja nastave u jednoj smjeni uz racionalniju uštedu energije”, kazao je direktor.
 
U svom obraćanju prisutnima, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić čestitala je učenicima i nastavnom osoblju ovaj svečani dan, te izrazila nadu kako će se planirani projekti  u ovoj školi realizovati u skorije vrijeme.
 
hasimspahic3”Posebno mi je zadovoljstvo što u ovom najsvečanijem trenutku za jednu školu mogu da čestitam Dan škole, da čestitam na svim uspjesima u 2016. godini, te zaželim puno uspjeha u budućem radu. Posebno sam radosna što smo ovu svečanost uprličili na potpuno rekontruisanom platou Osnovne škole ”Hašim Spahić”. Ova škola je konačno dočekala da ima svoje potpuno definisano dvorište. U ovim prilikama treba istaći da smo u 2016. godini uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo i Vlade FbiH u školske objekte na području naše Općine uložili preko 1.100.000KM. Ja se nadam da će ovi naši partneri imati razumijevanja, te da će uložiti sredstva u proširenje fiskulturne sale i prostorija za produženi boravak učenika, čime bi ova škola u potpunosti opravdala svoju funkciju. Želim također da čestitam svim učenicima na postignutim rezultatima na općinskim i kantonalnim takmičenjima, a u ovom lijepom objektu zaista imamo uslove da rezultati budu što bolji”, naglasila je pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić.
 
Osnovna škola ”Hašim Spahić” sa radom je počela školske 1996/97 godine. Učenicima i školskom osoblju čestitamo 21. rođendan škole.
 
Općinski načelnik upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane
PrijemZutko 010
Općinski načelnik Akif Fazlić danas je upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane: Šehić Sahludina, Hamza Amara, Baltić Ejuba i Ademović Samira. 
Povod prijema su bili zapaženi rezultati na dvodnevnom Svjetskom takmičenja u Powerliftingu po GPC pravilima koje je održano 1. i 2. aprila u Sarajevu. 
Powerlifting je individualni sport snage koji uključuje tri discipline, i to čučanj, potisak sa klupe i mrtvo dizanje.
Cilj ovog sporta je podignuti što veću kilažu u sve tri discipline, kroz tri pokušaja za svaku disciplinu, pri tome poštujući jasno određena pravila i sudijske odluke.
Za ovo takmičenje vladao je veliki interes, tako da predstavlja svojevrsnu predstavu za sve zaljubljenike u Powerlifting.
 
Na ovom takmičenju Amar Hamza osvojio je prvo mjesto u disciplini Bench press, Baltić Ejub prvo mjesto u disciplini čučanj i Deadlift, Samir Ademović prvo mjesto u disciplini Push&Pull i apsolutno i relativno je najjači u ovoj kategoriji do -125 kg i Šehić Sahludin u kategoriji:Deadlift I mjesto i apsolutno je najjači i apsolutni rekorder u BiH podigavši 340 kg. 
 
Takmičari su osvojili zlatne medalje, a na današnjem prijemu kod Općinskog načelnika bilo je riječi o sistemu organizacije, finansiranju učešća na takmičenjima i neizostavnoj podršci Općine Ilijaš. 
 
Sahludin Šehić će 14. maja u Zagrebu uzeti učešće za najjačeg Turopoljca, a Općina Ilijaš će podržati odlazak našeg sugrađanina Šehić Sahludina na ovaj turnir.
 
U promet pušten rekonstruisani put Stari Ilijaš- Vlaškovo
PutVlaskovo 017U prisustvu brojnih zvaničnika Vlade FBiH, Vlade Kantona Sarajevo, Općinskog načelnika Akifa Fazlića, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Mahira Devića, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš i brojnih građana MZ Stari Ilijaš danas je zvanično pušten u promet rekonstruisani put Stari Ilijaš-Vlaškovo.
Riječ je o putu dužine 1.800 m, širine puta 5,5 m, a čija rekonstrukcija i asfaltiranje je  realizovana u dvije faze. Prva faza podrazumijevala je pripremne radove, iskope terena, nasipe, rješavanje odvodnje oborinskih voda i svih potrebnih instalacija, postavljanje ivičnjaka i završena je krajem godine, a druga faza obuhvatala je asfaltiranje puta. 
 
Na današnji dan, 9. maj, koji se obilježava kao  Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Kantona Sarajevo Općinski načelnik Akif Fazlić zvanično je predao ovaj put građanima MZ Stari Ilijaš. 
"Ova saobraćajnica je komunikacijski bitna za ovo područje jer je PutVlaskovo 022alternativa postojećoj Regionalnoj cesti. Ovom saobraćajnicom rješavamo i pitanje kvalitetnog prijevoza učenika, zimskog održavanja i generalno poboljšavamo kvalitet života stanovnika na ovom području. Želim da se zahvalim Vladi FBiH i Vladi KS koji su sufinansirali ovaj Projekat,  Savjetu i građanima MZ Stari Ilijaš koji su također vrlo aktivno učestvovali u realizaciji Projekta. Dakle, na ovaj način kad zajednički projektno nastupimo dobivamo kvalitetno realizirane projekte koji su jako bitni za kvalitet stanovanja na području ove MZ", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić. 
 
Ukupna vrijednost investicije je 620.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili Vlada FBiH 125.000,00 KM, Vlada KS odnosno resorno Ministarstvo saobraćaja KS 300.000,00KM i Općina je iz svog budžeta izdvojila 200.000,00 KM.
 
PutVlaskovo 035Da podrška Vlade Kantona Sarajevo u Projektima koje Općina Ilijaš planira u budućnosti neće izostati obećao je Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, koji je istakao da: "Ministarstvo saobraćaja KS podržava sve projekte lokalnih zajednica. Vlada KS na čelu sa Premijerom Elmedinom Konakovićem želi da uredi što više saobraćajnica u ovom mandatu. Najveći značaj ove saobraćajnice ogleda se u tome što spaja Općine Ilijaš i Vogošću i do kraja mandata namjeravamo rekonstruisati preostali 1,5 km i komunikacijski povezati ove dvije općine".  
 
U ime Vlade FBiH i Premjera Vlade FBiH Fadila Novalića prisutne je pozdravio Aljoša Čampara Federalni ministar unutrašnjih poslova, koji je naglasio da je napredak Općine Ilijaš znatno osjetan te dodao: "Kao Vlada FBiH nastavit ćemo pomagati dobre projekte i najbitnije je da vi u Ilijašu imate projekte, a sredstva ćemo i ubuduće obezbjeđivati putem Vlade FBiH, Kantonalne Vlade i same Općine Ilijaš. Svaki put kad dođem u Ilijaš vidim nešto novo i to je poruka da ovaj tim, na čelu sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i Predsjedavajućim OV-a Ilijaš Mahirom Devićem dobro radi.  Još jednom vam čestitam na ovom projektu i želim puno strateških projekata u budućnosti".
 
Prisutne je pozdravio i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, koji je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i istakao: "Drago mi je da smo dobili obećanje viših nivoa vlasti i da ćemo nastaviti ovaj projekat. Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli da uradimo jedan ovakav put. Uz sve ovo što smo radili u Starom Ilijašu mislim da je ovo novi Stari Ilijaš". 
 
"MZ Stari Ilijaš broji 1500 stanovnika i ovaj put je karakterističan jer spaja tri naselja: Hadžiće, Vlaškovo i D.Karaulu, a i sam po sebi je specifičan što PutVlaskovo 009nam je stvaralo poteškoće prilikom izvođenja radova. Ovo je jako važan alternativni put kojim se spajaju Općine Ilijaš i Vogošća i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti spojiti ove dvije općine", rekao je Armin Matoruga predstavnik MZ Stari Ilijaš i predstavnik izvođača radova.
 
U ime građana MZ Stari Ilijaš, Sidik Dervišević zahvalio se Fedelnoj i Kantonalnoj Vladi, Općini Ilijaš, Općinskom vijeću Ilijaš i firmi "Halilović" d.o.o. Ilijaš na rekonstrukciji i asfaltiranju ovog puta. Građani ovog naselja su čekali 20 godina na ovaj put i dobili smo reprezentativnu saobraćajnicu. Posebno mi je drago što se u Općini Ilijaš kontinuirano izvode radovi. 
 
Simboličnim presjecanjem vrpce Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević zvanično su pustili u promet put prema naselju Vlaškovo. 
Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma “CONSTRUCT Projekt” d.o.o. Zavidovići.
 
 
Sutra zvanično otvorenje puta prema Vlaškovu
vlaskovoputU utorak 09.05.2017. godine u 14:00 sati na raskrsnici Regionalnog puta i puta za Vlaškovo (preko puta JU OŠ “Stari Ilijaš” ) bit će upriličeno otvaranje puta prema Vlaškovu.
 
Riječ je o putu dužine 1.800 m širine puta 5,5 m.
 
Ukupna vrijednost Projekta je cca 620.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili: Vlada FBiH – 125.000,00 KM, Vlada Kantona Sarajevo 290.000,00 KM, a Općina Ilijaš 205.000,00 KM.
 
Put će otvoriti Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo i Općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši “CONSTRUCT Projekt” d.o.o. Zavidovići.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas386
mod_vvisit_counterJuče957
mod_vvisit_counterOva sedmica386
mod_vvisit_counterOvaj mjesec26587