Vijesti
Otvorena poslovnica BBI banke u Ilijašu

 

bbi banka bukvic fazlicBosna Bank International (BBI) nastavlja širenje poslovne mreže. U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u Ilijašu otvorena podružnica BBI banke. Novootvorena podružnica BBI banke savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Simboličnim presjecanjem vrpce poslovnicu su otvorili Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International.

“Zadovoljstvo je da je BBI banka u Ilijašu. To govori o nastojanjima da gradimo dobar poslovni ambijent u Ilijašu, da naši privrednici, građani dođu do široke lepeze usluga koje pruža ova banka. Ova banka se društveno odgovorno ponašanja kroz niz projekata prema građanima, stipendiranja djece i zadovoljstvo je sarađivati sa takvom institucijom. Banka je pored samog Biznis centra i agencije FIA i ovdje na ovom prostoru jedan privrednik može dobiti sve što mu je potrebno iz sfere finansija. Ilijaš ima pozitivne trendove kada je u pitanju ekonomija i ovo je jedan doprinos tome i želimo da ti trendovi i u narednom periodu budu pozitivni”, kazao je ovom prilikom načelnik Fazlić

Poslovnica Ilijaš pruža širok spektar usluga za fizička i pravna lica. Stručni tim poslovnice na čelu sa Selmom Elezović aktivno radi kako bi postojećim ali i potencijalnim klijentima Banke kvalitetne proizvode i usluge pružio na što efikasniji način. Za nove klijente u poslovnici Ilijaš pripremljene su posebne pogodnosti, između ostalog, plaćanje računa putem elektronskog i mobilnog bankarstva bez naknadne u narednih 12 mjeseci.

„Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Vjerujem da će nova poslovnica koja se nalazi u užoj gradskoj zoni olakšati klijentima pristup uslugama Banke, te da ćemo na taj način dodatno doprinijeti njihovom pozitivnom korisničkom iskustvu. Naše strateško opredjeljenje jeste pomoć razvoju privrede BiH putem povoljnih finansijskih linija za mala i srednja preduzeća. Uposlenici BBI banke će učiniti sve da naši klijenti u  Ilijašu uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bankom bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Otvorenjem poslovnice Ilijaš, poslovna mreža BBI banke na bh. tržištu sada broji 34 poslovnice/filijale. Radno vrijeme poslovnice, koja se nalazi u ulici  Hašima Spahića b.b., je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. U okviru poslovnice klijentima je 24 sata dnevno na usluzi i bankomat, kao i 140 bankomata u okviru BH mreže bankomata širom BiH.

 
Učenici drugih razreda OŠ "Hašim Spahić" posjetili Općinu Ilijaš

untitled ucenici 1Šezdesetak učenika drugih razreda OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš boravilo je u posjeti Općini Ilijaš. Njihov domaćin bio je općinski načelnik Akif Fazlić.

U sklopu nastavnog plana i programa, na predmetu Moja okolina učenici se upoznaju sa kulturnim i javnim ustanovama. Kako bi što brže usvojili gradivo učenici su još prošle godine posjetili JU KSC i Radio Ilijaš, Osnovnu muzičku školu i JKP Rad.

"Na red je došla i Općina Ilijaš, a planiramo posjetu vatrogascima, apotekama i pošti. Cilj posjeste je da se učenicima približi gradivo, da upozanju kako fiunkcioniše organ uprave i šta radi načelnik te da slobodno postave pitanje i uče iz konkretnih primjera", kazala je učiteljica Maida Balta. 

Školarci su zauzeli svoja mjesta u sali Općinskog vijeća i na kratko preuzeli ulogu vijećnika Općine Ilijaš. Interesiralo ih je kako je načelnik postao načelnik, šta svakodnevno radi, kako provodi vrijeme na poslu i kako se "pravi" novac. 
 
untitled ucenici 2Na samom kraju upriličeno je zajedničko fotografisanje te su se počastili bombonama i čokoladama.

 

 
Potpisan Sporazum za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2

 

sporazum sovle kabinetNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predstavnici firmi "Bosnia International for Tourism", "OWA TRADING" društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge te privredno društvo za proizvodnju i trgovinu "ALHAMMAD GROUP" potpisali su Sporazum o zajedničkom ulaganju za izgradnju primarne vodovodne i kanalizacione mreže za naselja Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2.

Općina Ilijaš je ranije izradila Regulacione planove za naselja Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2.

Radovi na izgradnji primarne vodovodne i kanalizacione mreže su definisani glavnim projektom izrađenim od strane konzorcija "HS inženjering" d.o.o. Sarajevo i "Higrakon" d.o.o. Sarajevo, a podrazumijevaju postavljanje primarne vodovodne i kanalizacione mreže do naselja, izrada rezervoara Sovrle 1, izrada rezervoara Podlugovi 2, rekonstrukcija postojeće pumpne stanice i zgradnja nove pumpne stanice sa elektroinstalacijama.

Sporazum će se finansirati sredstvima Općine Ilijaš od 25%, "OWA TRADING" 38,35%, "Bosnia International for Tourism" 26,50% i "ALHAMMAD GROUP"  10,15%.

 
Potpisan Sporazum za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2

 

 

 

 

sporazum sovle kabinetNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predstavnici firmi "Bosnia International for Tourism", "OWA TRADING" društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge te privredno društvo za proizvodnju i trgovinu "ALHAMMAD GROUP" potpisali su Sporazum o zajedničkom ulaganju za izgradnju primarne vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2.

Za naselja Sovrle, Sovrle 1 i Sovrle 2 Općina Ilijaš je ranije izradila Regulacione planove. Radovi na izgradnji primarne vodovodne i kanalizacione mreže su definisani glavnim projektom izrađenim od strane konzorcija "HS inženjering" d.o.o. Sarajevo i "Higrakon" d.o.o. Sarjevo, a podrazumijevaju postavljanje primarne vodovodne i kanalizacione mreže do naselja, izrada rezervoara Sovrle 1, izrada rezervoara Podlugovi 2, rekonstrukcija postojeće pumpne stanice i zgradnja nove pumpne stanice sa elektroinstalacijama.

Sporazum će se finansirati sredstvima Općine Ilijaš od 25%, "OWA TRADING" 38,35%, "Bosnia International for Tourism" 26,50% i "ALHAMMAD GROUP"  10,15%.

 

 

 

 

 
Sutra otvaranje poslovnice BBI Banke u Ilijašu

bbi bankaSvečano otvaranje poslovnice BBI Banke u Ilijašu planirano je u četvrtak, 20. decembra 2018. godine, sa početkom u 10:30 sati. Poslovnica se nalazi u ulici Hašima Spahića bb, na trgu „Alije Izetbegovića“ u centru Ilijaša.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas937
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16006
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33608