Vijesti
Svečanost povodom završetka radova na sanaciji i utopljavanju Područne škole "Kamenica"

 

fazlic kurtovic podrucna skola kamenicaU povodu završetka radova na uređenju zgrade Područne škole u Kamenici koja pripada Osnovnoj školi "Srednje", organizovana je svečanost i druženje s učenicima, roditeljima, nastavnivima, predstavnicima lokalne vlasti, vijećnicima OV Ilijaš, zastupnikom u Skupštini KS, predstavnicima izvođača radova te mještanima naselja Kamenica.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 102.000,00 KM, a Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala ovaj projekat.

Općinski načelnik Akif Fazlić naglasio je važnost obrazovanja i to da je opredjeljenje lokalne politike intenzivno i kontinuirano ulaganje u oblast obrazovanje.

"U prethodnom periodu realizovano je dosta projekata u oblasti untitled uceniciobrazovanja. Ulažemo dosta u infrastrukturu i želimo da učenici i nastavnici imaju najbolje uslove. U ovu školu ide puno učenika i zadovoljstvo je da su područne škole pune djece. Čestitam svim sudionicima u realizaciji ovog projekta. Kada je u pitanje ulaganju u obrazovanje, mi smo i u 2019. godini pozicionirali nekoliko vrlo važnih projekata. Jedan od ključnih je izgradnja fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru. Također, želimo još jednu područnu školu staviti kao prioritet za rekonstrukciju sljedeće godine, a to je škola na Gajevima i ono što je izuzetno važno je tretiranje škole u Podlugovima i time ćemo zatvoriti krug što se tiče rekonstrukcije objekata", kazao je načelnik Fazlić.

Refik Kurtović direktor OŠ „Srednje“, u sklopu koje su i tri područne škole, nije krio zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog projekta, zahvaljujući podršci Općine Ilijaš.

"Ovaj projekat veoma je bitan za školsko osoblje, učenike i roditelje i u ime svih njih i u svoje lično ime zahvaljume se Općini Ilijaš i načelniku. Projekat rekonstrukcije trajao je od augusta do oktobra kamenica skolaove godine i obuhvatao je izgradnju termo fasade, stolariju, dogradnju kotlovnice i dogradnju peći na pelet i drvo, uvođenje centralnog grijanja te rekonstrukciju krova. Kvalitet odgojno - obrazovnog rada znatno će se poraviti jer će učenici i nastavnici učiti i raditi u sasvim novom ambijentu", kazao je direktor Kurtović.

Džemal Kolak učitelj u ovoj školi je istakao da će biti zadovoljstvo raditit u novim uslovima.

"Učitelj sam u Područnoj školi "Kamenica" već 13 godina. Danas je za moje učenike, njihove roditelje, moju kolegicu učiteljicu Ehlimanu Dervišević i mene poseban i svečan trenutak. Ovu školu pohađa 31 učenik u dva kombinovana odjeljenja i biće zadovoljstvo raditi s njima u boljim uslovima. Moram naglasiti da su naša djeca izuzetno kreativna i sposobna, ali nažalost roditelji nisu u prilici da te talente dalje razvijaju. Učenicima u daljem obrazovanju ne predstavlja prepreku u znanju to što godinama radimo u kombinovanim odjeljenjima. Naši učenici odlično se snalaze i u nastavku školovanja, uspješni su srednjoškolci, a mnogi od njih su stekli fakultetske diplome", rekao je učitelj Kolak.

 
DC Mrakovo u subotu domaćin predstave "Žute čizme"

 

zute cizme predstavaU organizaciji Forum teatra iz Sarajeva i suorganizaciji MZ Mrakovo u subotu, 22. decembra 2018. godine, u 19:00 sati, u Društvenom centru u Mrakovu biće izvedena predstava "Žute čizme", reditelja Anesa Osmića.

„Žute čizme“ je interaktivna pozorišna predstava zasnovana na elementima fizičkog, ekspresivnog i dramskog pozorišta, koja tematizira stigmatizaciju osoba koje su preživjele seksualno nasilje. Sastavni dio predstave je diskusija glumaca i publike, s ciljem razbijanja stigme nad pomenutom populacijom, te stvaranja međusobnog razumijevanja i poštovanja.

Izvedbu ove predstave u DC Mrakovo omogućio je Centar za društvena istraživnja Global Analitika i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ulaz je besplatan.

 
Anketa: Korupcija i borba protiv korupcije na lokalnom nivou

anketaU svrhu povedbe Akcionog plana za borbu protiv korupcije na loklanom nivou – u Općini Ilijaš, Kulturno – sportskom centru i Radio Ilijašu te JKP "Vodostan" Ilijaš kreirana je anketa koju možete naći na linku https://goo.gl/forms/iZMv9Dnrdvn5iaI43

Molimo sva fizička lica i  pravne subjekte sa područja općine Ilijaš te uposlenike Općine, JKP "Vodostan" i KSC i Radio Ilijaš da pristupe linku i ispune anketu.

Učešće u anketi je anonimno i dobrovoljno, a pristup odgovorima će imati radna grupa za provedbu Akcionog plana.

 
Općina Ilijaš organizuje javni doček Nove godine na otvorenom

plakat dovek nove godineNa novoizgrađenom trgu "Alije Izetbegovića" u centru Ilijaša, po prvi put, bit će organizovan javni doček Nove godine, koji finansira Općina Ilijaš.

Ispraćaj 2018. i doček nove 2019. godine obilježit će trosatni program, sa početkom u 22 sata.

U novogodišnjoj noći Ilijašane će zabavljati bend "Generacija plus" i ilijaški rock bend "Meteori". U ponoć je planiran novogodišnji vatromet.

Suorganizator ovog događaja je OO "Iskoristi dan - Carpe Diem". Medijski pokrovitelji su JU KSC i Radio Ilijaš i web portal ilijas.info.

Kako bi novogodišnji ambijent bio potpuniji Općina Ilijaš je osigurala 7.000 KM za kupovinu  svjetleće ulične dekoracije, koja je proteklog vikenda postovljena u gradskoj šetnici i trgu.

 

 
Općina Ilijaš organizuje javni doček Nove godine na otvorenom

 

 

 

Na novoizgrađenom trgu Alije Izetbegovića u centru Ilijaša, po prvi put, bit će organizovan javni doček Nove godine, koji finansira Općina Ilijaš.

Ispraćaj 2018. i doček nove 2019. godine obilježit će trosatni program, sa početkom u 22 sata.

U novogodišnjoj noći Ilijašane će zabavljati bend Generacija plus i ilijaški rock bend Meteori. U ponoć je planiran novogodišnji vatromet.

Medijski pokrovitelji ovog događaja su JU KSC i Radio Ilijaš i web portal ilijaš.info.

Kako bi novogodišnji ambijent bio potpuniji Općina Ilijaš je osigurala 7.000 KM za kupovinu  svjetleće ulične dekoracije, koja je proteklog vikenda postovljena u gradskoj šetnici i trgu.

 

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1150
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1150
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28158