Vijesti
Održana šesta sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilijaš

DSC 0431Zbog pogoršanja epidemiološke situacije održana je šesta sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilijaš (OŠCZ). Komandant, načelnik te članovi štaba usvojili su zapisnik sa prethodne sjednice, razmatrali aktuelnu epidemiološku situaciju te donijeli nove zaključke u vezi sa pandemijom Corona virusa (COVID 19) na području općine Ilijaš.

Prim.dr. Nijaz Štitkovac, direktor Organizacione jedinice Dom zdravlja Ilijaš dao je osvrt na pogoršanu zdravstveno-epidemiološku situaciju te nedostatak medicinskog kadra: “Posljednje dvije sedmice naglo se povećava broj zaraženih u cijeloj državi, a posebno u Kantonu Sarajevo i možemo reći da Ilijaš prednjači u broju zaraženih. Trenutno se borimo sa nedostatkom kadra, budući da je pet naših doktora zaraženo korona virusom, kao i osam medicinskih tehničara. Zbog povećanja broja zaraženih u Covid ambulanti moramo imati dva tima te smo od jučer uveli i Covid call centar za naše građane. Također, zbog potreba Covid ambulante i nedostatka kadra bili smo primorani do daljnjeg zatvoriti ambulante u Podlugovima i Mrakovu. Nadam se da će ova mjera trajati što kraće i da ćemo ubrzo nastaviti sa normalnim radom i funcionisanjem područnih abmulanti.”

DSC 0434

O sigurnosnoj situaciji na području općine Ilijaš izvijestio je pripadnik 7. Policijske uprave – Policijska stanica Ilijaš Stipo Ivanić, koji je istakao da se povećao broj lica koji se nalaze u samoizlozaciji te da policijski službenici obilaze oko 100 lica u toku 24 sata.“Od petka Sedma policijska uprava Ilijaš radi pojačano na kontroli, preventivi i sankcionisanju lica koji ne poštuju propisane epidemiološke mjere. Od petka, 12. marta 2021. godine ponovo nam je vraćena nadležnost izdavanja prekršajnih naloga za nepoštivanje mjera. Stanje je jako složeno te se povećava i broj zaraženih policijskih službenika. Od petka do danas u prosjeku je izdato 10-12 prekršajnih naloga. Također, izdajemo i upozorenja, a posebno za starije osobe”, naglasio je Ivanić.

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donijela odluku kojom se od petka (12. marta 2021. godine) u 20:00 sati pa do ponedjeljka (15. marta 2021. godine) do 07:00 sati zabranjuje rad svim poslovnim subjektima, izuzev djelatnostima koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda, apoteka, benzinskih pumpi, zdravstvenih ustanova i javnog prijevoza.

U skladu sa Odlukom Vlade KS i Kriznog štaba KS, Općinski Štab civilne zaštite (OŠCZ) na šestoj sjednici donio je dva zaključka:

1. Zabranjuje se održavanje pijace i rad tržnice u Ilijašu svake subote do daljnjeg. Rad tržnice ostalim danima u sedmici ostaje nepromijenjen.

2. Da OŠCZ pošalje pismo v.d. generalnoj direktorici JU Domovi zdravlja KS i ministru zdravstva KS u vezi sa nedostatkom kadrova u DZ Ilijaš.

 
Čestitka povom 8.marta-Međunarodnog dana žena

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović upućuju građankama općine Ilijaš čestitku povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena u kojoj se navodi:

“Međunarodni dan žena je simbol borbe za ravnopravnost žena, borbe koja je već dala značajne rezultate, ali koja nas i dalje podsjeća da se svi trebamo zalagati kako bi smo imali jednake mogućnosti i prilike. Doprinos koji žene daju razvoju našeg društva i izgradnji stabilnije zajednice je nemjerljiv. Mnogo je razloga zbog kojih žene zaslužuju više pažnje ali i mogućnosti da se ostvare i dokažu.
Na ženama je danas velika odgovornost, brojne obaveze na očuvanju porodice u ovim teškim vremenima, profesionalne obaveze pomoć drugima, sve je to spojeno u naizgled krhkom biću koje se jednom rječju zove žena.
Zbog svega lijepog i dobrog što činite, što nam uljepšavate naše živote, drage sugrađanke, drage Ilijašanke želimo vam sretan Dan žena, da vas prati sreća i neka vas nikad ne napušta snaga i optimizam kojim zračite i kojim oplemenjujete sve oko vas.”
Sretan 8. mart -Međunarodni dan žena
 
Počela rekonstrukcija lokalnog puta Misoča-Široka Njiva

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnog puta Misoča-Široka Njiva u dužini od 650m, širine 3m.

Široka Njiva

Ukupna vrijednost projekta iznosi 83.000,00 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš, Ministarstvo saobraćaja KS i Direkcija za puteve KS.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana.

široka njiva 2

 
Obavijest o uplati stipendija Općine Ilijaš

Obavještavamo učenike i studente, dobitnike stipendije Općine Ilijaš za školsku/akademsku 2020/2021. godinu da su u mjesecu martu uplaćene dvije rate stipendije, i to za januar i februar 2021. godine.

OBAVIJEST O UPLATI STIPENDIJA
 
Održan konsultativni sastanak povodm izrade stručnog obrazloženja za proglašenje zaštićenog područja

DSC 0424U Kabinetu Općinskog načelnika 3. marta 2021. godine održan je konsultativni sastanak u cilju izrade Nacrta stručnog obrazloženja za proglašenje Čemerske planine i kanjona Misoče zaštićenim područjem. Sastanaku su prisustovali Općinski načelnik Akif Fazlić sa saradnicima te Emina Nuhić Ramić, predstavnica kompanije Enova.

Inicijativu za proglašenje Čemerske planine i kanjona rijeke Misoče zaštićenim područjem u proteklom periodu pokrenulo je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Obzirom da planirani obuhvat zaštićenog područja obuhvata i prirodne cjeline koje se nalaze na području općina Ilijaš, Breza i Vareš na sastanku su sagledani interesi Općine Ilijaš u odnosu na dati prostor te prikupljane pozadinske informacijo o planiranim aktivnostima Općine u navedenom području, kao i stav prema procesu zaštite prostora.

DSC 0427

Za potrebe izrade Nacrta stručnog obrazloženja za proglašenje zaštićenog područja odabrana je kompanija Enova sa nevladinom organizacijom Cener 21 iz Sarajeva, koja će u narednom periodu raditi na nizu aktivnosti u procesu prikupljanja podataka za potrebe izdrade Nacrta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1991
mod_vvisit_counterJuče2224
mod_vvisit_counterOva sedmica4215
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25410