Vijesti
Općina Ilijaš izdala mjere zbog opasnosti od širenja korona virusa

STAB CIVILNE ZASTITE ILIJASNakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje nesreće zbog pojave koronavirusa na području Federacija BiH jutros je održan sastanak štaba civilne zaštite Općine Ilijaš.

Komandant štaba civilne zaštite je općinski načelnik Akif Fazlić, načelnik štaba je rukovodilac službe CZ Zdravko Barić, a članovi štaba su rukovodilac Službe za privredu u i finasije Merima Osmanović, rukovodilac Službe za saobraćaj Aziz Fazlić, predstavnik Policijske stanice Ilijaš Aziz Pašić, direktorica JKP Vodostan Ilijaš Belma Zukić, šef radne jedinice JKP "Rad" u Ilijašu Alan Šerak, direktorica Doma zdravlja Ilijaš dr. Amra Matoruga, predsjednik Zdravstvenog savjeta općine Ilijaš dr. Anel Bumbulović, te stručni saradnik Službe CZ Jasmin Šuvalija.

Na sastanku su donesene mjere zbog opasnosti od daljenjeg širenja korona virusa:

1. Postavljanje šatora ispred zgrade Doma zdravlja u Ilijašu u svrhu pregleda i trijaže stanovništva koje se bude javilo;

2. Kontorala samoizolacije građana koji su se vratili iz ugroženih zemalja, a kojima je izdata mjera izolacije. Ovu mjeru izvršavat će pripadnici PS Ilijaš;

3. Kontinuirana nabavka opreme za dezinfekciju za Dom zdravlja Ilijaš i javne institucije na području općine Ilijaš;

4. Preventivno čišćenje i pranje ulica na području općine Ilijaš. Ovu mjeru će izvršavati JKP "Vodostan" i JKP "Rad" radna jedinica Ilijaš;

5. Zabranjuje se održavanje subotnje pijace u Ilijašu. Rad tržnice ostalim danima u sedmici ostaje nepromijenjen;

6. Vlasnicima ugostiteljskih objekta se nalaže postavljanje dozera sa dezinfekcionim sredstvima na ulazima u objekte;

7. Inspekcijski nadzor provođenja donesenih mjera koje će se vršitit intenzivno i kontinuirano.

Ovim putem, štab civilne zaštite ponovo apeluje na sve građane općine Ilijaš, a posebno one koji su doputovali iz inostranstva da budu maksimalno savjesni i samoodgovorni, te da poštuju i obavezno se pridržavaju preporuka kriznih štabova.

 
Odluka o dodjeli sredstava iz granta za projekte mladih koji se finansiraju i sufinansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš za 2020. godinu
 
 
 Odluka o dodjeli sredstava iz granta za projekte mladih koji se finansiraju i sufinansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš za 2020. godinu

alt 

 

 

 
Održano općinsko takmičenje iz informatike

 

opcinsko takmicenje INFORMATIKA 2020U prostorijama OŠ ”Srednje” održano je općinsko takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola.

Takmičenje je bilo ekipnog karaktera i učestvovalo je pet školskih ekipa sa po tri učenika, iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ "Podlugovi" u sastavu Benjamin Mahmutović, Fadil Masnopita i Ajdin Osmanović.

Drugo mjesto pripalo je timu učenika OŠ "Đulistan" koju su predstavljali učenici Zijad Mehić, Reis Lulolli i Hanan Bahtanović, dok su treće mjesto osvojili učenici OŠ "Stari Ilijaš" u sastavu Ines Jozić, Nermin Hajradinović i Eldar Šehić.

Ekipa osnovne škole ”Podlugovi” kao prvoplasirana predstavljat će Općinu Ilijaš na kantonalnom takmičenju.

Općina Ilijaš je svim učesnicima takmičenja osigurala sendviče i sokove, a za tri prvoplasirana tima diplome i novčane nagrade.

Učenicima i nastavnicima zahvaljujemo na učešću u takmičenju, čestitamo na postignutim rezultatima i želimo mnogo sreće na kantonalnom takmičenju.

 
Počela rekonstrukcija dijela ulice Hašima Spahića – iznad Šipadovih zgrada

5e678ed1275cePočela je rekonstrukcija dijela ulice Hašima Spahića, iznad Šipadovih zgrada (kružni tok).

Vrijednost projekat je 233.983,00 KM. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo – Direkcija za puteve Kantna Sarajevo je investitor.

Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.

U periodu dok traju radovi od 07:00 do 18:00 sati uvodi se povremena obustava saobraćaja i zabrana parkiranja za sva motorna vozila.

Iz firme "Halilović" d.o.o Ilijaš obavještavaju građane koji koriste ovu ulicu i koji u ovom dijelu parkiraju automobile da iste ne parkiraju kako bi radnici firme "Halilović" d.o.o mogli nesmetano izvoditi radove.

 
Održano općinsko takmičenje iz geografije

 

opcinsko takmicenj geografija os djulistan 2020Općinsko takmičenje iz geografije održano je danas u Osnovnoj školi “Đulistan” u Lješevu. Takmičenje je organizovano za učenike IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš, a prema kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno - pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2019./2020. godinu.

Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje i mogućnost za nastavak takmičenja iz geografije na višim nivoima.

Učenik OŠ “Podlugovi” Eldin Helja osvojio je 75 bodova i zauzeo prvo mjesto, učenica OŠ “Podlugovi” Merjema Osmanović sa osvojenih 73 boda zauzela je drugo mjesto, a Ismail Bajramović iz OŠ "Hašim Spahić" sa 72,5 boda zauzeo je treće mjesto.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu, osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas799
mod_vvisit_counterJuče1259
mod_vvisit_counterOva sedmica2058
mod_vvisit_counterOvaj mjesec72378