Vijesti
Akcijski hit “Robocop” u kinu Ilijaš

RobocopVeliki akcijski hit “Robocop” stiže u kino Ilijaš i to u subotu 22. marta sa projekcijom u 20 sati. Cijena ulaznice četiri KM. Film je režirao Jose Padilha, široj publici najpoznatiji po režiji remek-djela „Elitna postrojba“ s kojim je pobijedio na filmskom festivalu u Berlinu 2008. godine, a glavne uloge u novom „Robocopu“ ostvarili su Joel Kinnaman, Michael Keaton, Gary Oldman, Abbie Kornish i Samuel L. Jackson.

U ovoj novoj verziji klasika iz 80-ih godina prošlog stoljeća, radnja filma odvija se 2028. godine, a multinacionalni konglomerat OmniCorp nalazi se u centru robotske tehnologije. Njihovi dronovi pobjeđuju u američkim ratovima diljem svijeta, a sada bi tvrtka željela ovu tehnologiju dovesti i na domaći teren.

 
„Ćurke na slobodi“ u subotu u kinu Ilijaš

curkeslobodaAnimirana 3D komedija „Ćurke na slobodi“ bit će prikazana u kinu Ilijaš u subotu 22. marta 2014. godine sa početkom u 18 sati. Cijena ulaznice četiri KM.

U ovoj satiričnoj, urnebesnoj, avanturističkoj komediji o prijateljstvu, u režiji Džimija Hejvarda („Horton“), dvije ćurke različitog porijekla, zaboraviće na razlike i ujediniće se kako bi otputovali nazad kroz vrijeme i promjenile tok istorije –sklonile ćurke s prazničnog jelovnika zauvijek.

 
Projekat izgradnje prečistača i kolektorske mreže otpadnih voda

DSC02814Firma Projekt Nova Gorica bit će uključena u izradu investicijske i tehničke dokumentacije za kanalizacijski sistem i prečistač otpadnih voda za općine Ilijaš, Vogošća i Breza koje se finansira iz sredstava donacije Republike Slovenije. Tim povodom danas je u Kabinetu načelnika Općine Ilijaš upriličeno potpisivanje pisma namjere i dokumenta o izradi projektne dokumentacije.

- Ovaj dogovor znači da će se riješiti pitanje otpadnih i površinskih voda. Centar za međunarodni razvoj Slovenije finansirat će izradu projektne dokumentacije, firma Projekt će vršiti projektovanja i tri općine će dobiti dokumentaciju kako bi mogle aplicirati prema evropskim sredstvima za samo izvođenje radova. Izradit će se idejni projekat, studija utjecaja na okoliš, fizibiliti studija i akti koji znače pripremnu dokumentaciju za apliciranje prema evropskim fondovima. Očekujemo da će u ovih godinu dana svi ovi dokumenti biti urađeni i spremni za narednu fazu, odnosno izvođenje radova, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Projekat izgradnje zajedničkog prečistača i kolektorske mreže otpadnih voda za općine Vogošća, Ilijaš i Breza načelnik Općine Vogošća Edin Smajić nazvao je projektom budućnosti.

 
Obezbjeđenje prihoda za siromašne porodice iz Općine Ilijaš kroz uzgoj povrća u plastenicima


 U  Općini Ilijaš je u toku realizacija projekta „Obezbjeđenje prihoda za siromašne porodice iz Općine Ilijaš kroz uzgoj povrća u plastenicima“. Projekat se realizuje na osnovu memoranduma o razumijevanju ćiji su potpisnici nevladina organizacija „Muslim Aid Bosnia and Hercegovina field office“ i Općina Ilijaš.
U Projekat su uključeni korisnici koji su u stanju socijalne potrebe (demobilisani borci, nezaposlene osobe, samohrane majke).
Projekat uključuje nabavku 18 plastenika površine 100 m2 sa uključenim sistemom za navodnjavanje , malč folijom i sadnim materijalom.

Finansiranje se vrši na sljedeći način :
1. Muslim Aid Bosnia and Hercegovina 50%
2. Općina Ilijaš  40%
3. Korisnik projekta  10%

Sveukupna vrijednost projekta je 45.000,00 KM. Sredstva Općine Ilijaš za realizaciju projekta obezbjeđena su u Budžetu Općine Ilijaš za 2014.g na budžetskoj poziciji za poljoprivrednu proizvodnju. Projekat je uključivao edukaciju korisnika za proizvodnju povrća u plastenicima (teorijski i praktični dio), što su uspješno prošli svi korisnici, za što će biti upriličena dodjela certifikata. Isporuka i montaža plastenika će se obaviti do kraja marta 2014.god.
Implementaciju projekta će omogućiti korisnicima proizvodnju povrća za vlastite potrebe kao i pružiti mogućnost ostvarivanja dodatnih prihoda za svoje porodice.
                         

 
Povodom 22. marta, Dana voda: Udruženje "Bistro!" iz Sarajeva organizuje školu mušičarenja na jezeru

jezero-staraca-angler1Članovi Udruženja ribolovaca “Bistro!” iz Sarajeva će u subotu, 22. marta, obilježiti Dan voda na jezeru Starača u Ilijašu realizovanjem škole mušičarenja (Flyfishing tehnika).

Tokom dva dana vikenda, polaznici će proći teoretsku nastavu o priboru za tu tehniku ribolova, o materijalima za pravljenje vještačkih mušica i načinu vezanja a zatim svu tu teoriju primjeniti i u praksi.

“Zahvaljujući donacijama naših članova, mi imamo 10 kompleta štapova i rola sa kojim ćemo obaviti obuku same tehnike mušičarenja i 6 alata i dovoljno materijala za obuku pravljenja mušica. Predavači će biti eminentni ribolovci iz BiH koji imaju iskustvo i žele ga prenijeti drugim kolegama. Tako će obuku iz rukovanja priborom voditi Nazif Fetahović Suzi, što je garant kvalitete ove škole.

Škola je besplatna za članove našeg Udruženja i one koji su kupili godišnju dozvolu od našeg Udruženja, a za ostale ribolovce za ova dva dana škole cijena će biti kupovina jedne dnevne dozvole od 10 KM”, saopšteno je iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Obavještenja o školi ribolovci mogu pronaći na portalu o ribolovu i zaštiti okoliša http://www.bistrobih.ba a detaljne informacije mogu dobiti na mail Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas983
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica8115
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24472