Vijesti
Održana Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara

dijabopOsnivačka skupština Udruženja dijabetičara općine Ilijaš održana je danas u sali Općinskog vijeća Ilijaš. U posljednje vrijeme na području općine Ilijaš mnogo je oboljelih od dijabetesa, a poseban problem im predstavlja nedostatak udruženja i nedostatak dijabetologa. Inicijator osnivanja udruženja, koje bi barem malo poboljšalo trenutno stanje, je Safet Kolašinac.

- Za razliku od drugih općina za koje znamo da imaju već duži vremenski period udruženje, naša općina nema. Ne zna se ni tačan broj oboljelih, ali zna se da je taj broj veliki. Naš osnovni cilj je da se oboljeli okupljaju, druže i međusobno pružaju potporu. Primarni zadatak je da se obezbjedi dijabetolog u ilijaškom domu zdravlja, jer dijabetičari moraju ići u Sarajevo, što je dodatna poteškoća, rekao je na ovoj skupštini.

Medicinski radnik Biba Kahriman prisutnima je objasnila sve probleme sa kojima se susreću dijabetičari, ali i medicinski radnici u Ilijašu.

 
Sutra počinje isplata penzija

penzijeIsplata penzija u Federaciji Bosne i Hercegovine za april 2014. godine počinje 7. maja - saopćeno je danas iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.
Bit će izvršena po isplatnim koeficijentima kao i za prva tri ovogodišnja mjeseca, što znači da će najniža penzija iznositi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, a najviša 2.174,48 KM.
Za isplatu aprilske penzije, ukupno s troškovima isplate, potrebno je 153.000.000 KM.
Vlada Federacije BiH je izvršila transfer iz budžeta FBiH po osnovu obaveza za povoljnije penzije, posebni staž i ratu zaostalih obaveza, u iznosu od 18.349.783 KM, dok su preostala sredstva osigurana iz naplate doprinosa za PIO.

 
Inicijativa za formiranje Udruženja „Baza odgoja i obrazovanja“ Ilijaš

odgojobrazovanjeU Ilijašu je formiran inicijativni odbor za osnivanje Udruženja građana „Baza odgoja i obrazovanja“. Udruženje okuplja većinom penzionisane prosvjetne radnike sa bogatim iskustvom u svojoj struci koji žele nastaviti prenositi znanje i doprinijeti poboljšanju obrazovnog procesa u općini Ilijaš.

Udruženje bi trebalo imati osnivačku skupštinu u narednih mjesec dana, a prve aktivnosti očekuju već tokom ovogodišnjeg ljetnog raspusta.

 
Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara

Osnivačka skupština Udruženja dijabetičara općine Ilijaš održat će se u utorak 06. maja 2014. godine sa početkom u 17 sati u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Pozivaju se građani oboljeli od dijabetesa da prisustvuju radu Skupštine.

 
Održan tradicionalni ilijaški Đurđevdanski turnir

mjestoprvoromiVeć devetu godinu Udruženje „Romi i prijatelji“ uspješno organizuje Đurđevdanski turnir u malom nogometu, povodom najvećeg romskog praznika Đurđevdana. Ovogodišnji turnir održan je u subotu 3. maja 2014. godine u Sportskoj dvorani Ilijaš.
Prije početka utakmica, položeno je cvijeće i odata počast poginulim borcima NOR-a i posljednjeg rata na centralnom Spomen obilježju pored Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš.
Organizator je podsjetio na učešće romskog naroda u odbrani zemlje te na to da je u Drugom svjetskom ratu svaki šesti Rom izvođen i strijeljan kao dio provođenja fašističke politike.

 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1028
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16097
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33699