Vijesti
Obilježena godišnjica pogibije majora Hašima Spahića

slikahasimJedanaesti oktobar je dan kada se u Ilijašu obilježava godišnjica pogibije legendarnog ilijaškog komandanta, majora Hašima Spahića. Devetnaesti put zaredom ova manifestacija je održana na tri lokacije – u Ilijašu, na šehidskom mezarju u Brezi, gdje je sahranjen major Spahić i na mjestu njegove pogibije na Moševačkom brdu.

Manifestacija je započela okupljanjem na platou ispred KSC Ilijaš, a potom na šehidskom mezarju Breza gdje su proučene dova i fatiha. Cvijeće na mezar položili su članovi porodice Hašima Spahića, članovi komande 126. Ilijaške brigade, članovi boračkih organizacijaiz Ilijaša i Visokog, načelnik općine Ilijaš sa saradnicima i predstavnici političkih stranaka.spahic2

 
Promocija knjiga Muhameda Mahmutovića u Ilijašu

promocija2Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Ilijaš i Javna ustanova „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ organizuju promociju knjiga autora Muhameda Mahmutovića u srijedu, 15.oktobra 2014. godine sa početkom u 17 sati u prostorijama KSC-a Ilijaš.

Promotori će biti : hafiz dr. Safvet Halilović i književnik Hadžem Hajdarević.

Moderator : Asmir ef. Salihović.

Podsjećamo, roman „Pokošeni cvjetovi Krajine“ Muhameda Mahmutovića  također je prije nekoliko godina imao zapaženu promociju u našem gradu.

Muhamed Mahmutović je profesionalni novinar, rodom iz Krakače kod Cazina. Od 2000. godine živi u Švedskoj i radi kao dopisnik Dnevnog avaza. Stalni je saradnik časopisa za naučnu, kulturnu i duhovnu afirmaciju Bošnjaka Novi Horizonti i dugogodišnji kolumnista najčitanijeg Bošnjačkog web magazina Bošnjaci.net. Njegove radove su objavljivali brojni časopisi sa područja bivše Jugoslavije, a također je saradnik nekih radio i TV kuća.

Organizatori najavljuju da će promociju zanimljivom učiniti i gost iznenađenja.

Ulaz je slobodan. 

 
Općinska Izborna komisija spremna za predstojeće Izbore

Izborna komisija općine Ilijaš je spremna za predstojeće Opće izbore,koji će biti održani u nedjelju 12.oktobra.Predsjednik OIK Ilijaš Velid Fazlić je naglasio kako su izvršene sve detaljne pripreme .

-Jučer je održan sastanak sa predsjednicima biračkih odbora na kojem su dobili uputstva ,sugestije i odgovarajuću dokumentaciju i dogovoreno je sve oko prijema izbornog materijala .Na području općine Ilijaš će biti 32 redovna biračka mjesta ,2 mobilna tima i jedno glasačko mjesto za glasanje u odsustvu –naglasio je Fazlić i pozvao glasače da izađu na izbore i ispune svoju građansku dužnost.

Građani u slučaju bilo kakvih nedoumica što se tiče izbora mogu kontaktirati broj 403-568.

 

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se  u nedjelju, 12.10.2014. godine i provode se za sljedeće nivoe vlasti:

  • Predsjedništvo Bosne i Hercegovine,
  • Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine,
  • Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine,
  • Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske,
  • Narodnu skupštinu Republike Srpske i
  • Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 aidaglasanje

 
Održan sastanak Općinske izborne komisije Ilijaš

komisijaOpćinska izborna komisija Ilijaš danas je održala sastanak sa predsjednicima Biračkih odbora sa područja općine Ilijaš. Prisutnim se obratio predsjednik Općinske izborne komisije Velid Fazlić koji je obrazložio razloge ovoga sastanka: „Željeli smo da vas upoznamo sa određenim detaljima koji trebaju da se dešavaju u subotu kada je planirano preuzmanje izbornog materija, te da vam podijelimo spisak članova biračkih odbora i njihovih zamjenika sa brojevima telefona , kako biste se uspješno organizovali prije otvaranja biračkih mjesta. Nadalje, cilj nam je da razrješimo još neka tehnička pitanja i detalje prije preuzmanja izbornog materijala i otvaranja biračkih mjesta.“

 
U Ilijašu otvoren Centar za mentalno zdravlje

centar1U prostorijama Doma zdravlja Ilijaš danas je svečano otvoren Centar za mentalno zdravlje, što predstavlja unapređenje zdravstvene zaštite u općini Ilijaš. Zdravstveno osoblje u sastavu neuropsihijatar, psiholog, socijalni radnik i diplomirana medicinska sestra činit će stručni tim koji će pružati usluge građanima općine Ilijaš koji iskažu potrebu za ovakvim vidom pomoći.

„Dom zdravlja Kantona Sarajevo provodi politiku da se sve zdravstvene usluge primaknu svim stanovnicima KS pa je ovo prilika da usluge Centra za mentalno zdravlje približimo i da su dostupne i stanovnicima općine Ilijaš kako ne bi morali odlaziti u druge općine i tražiti te usluge. Mi smo ustvari racionalizirali prostor unutar Doma zdravlja Ilijaš i preraspodjelom prostora osmislili smo prostorije za Centar za metalno zdravlje po svim normativima prostora i standardima potrebnim za ovakvu vrstu Centra. Danas obilježavamo i početak rada dijabetologa u Domu zdravlja Ilijaš, koji će raditi svakog petka te smo obogaćeni i sa jednim pulmologom koji radi dva puta sedmično, tako da naši korisnici imaju potpune usluge u Domu zdravlja Ilijaš“, kazala je Generalna direktorica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, prim.dr Dženana Tanović.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2184
mod_vvisit_counterJuče2347
mod_vvisit_counterOva sedmica8108
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44811