Vijesti
U ponedjeljak obilježavanje Dana nestalih općine Ilijaš

djecacvijeceProtestnom šetnjom kroz grad, obilaskom brda Žerovanj, gdje je 1996. godine pronađena masovna grobnica sa 32 nestale osobe,  bit će obilježen Dan nestalih općine Ilijaš u organizaciji Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš.

Cilj manifestacije pod nazivom „Govorite, šutnja je bol duše“ je prisjetiti se 32 žrave masakra pronađenih u masovnoj grobnici na brdu Žerovanj 1996. godine za koje niko nikada nije odgovarao. I nakon 22 godine od nestanka nema informacija o još oko 50 nestalih Ilijašana.

-Podsjetimo, ukupno nestalih osoba sa područja Ilijaša bilo je 126, većina ih je pronađena na brdu Žerovanj i u Lješevu, te u još nekoliko pojedinačnih grobnica, kazala je predsjednica Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš Zekija Avdibegović koja traga za svojim sinom već 22 godine.

Program ove godine počinje u 10 sati na Centralnom Spomen obilježju, nakon čega se organizuje posjeta selu Žerovanj-mjestu masovne grobnice. Pozivaju se građani da svojim prisustvom doprinesu dostojanstvenom obilježavanju ovog važnog događaja. Očekuje se prisustvo lica iz javnog i političkog života općine, kantona i Federacije BiH.

 
Obilježen Dan logoraša općine Ilijaš

logUdruženje logoraša Ilijaš obilježilo je i ove godine 3. juni - Dan logoraša s ciljem ukazivanja na trenutni položaj logoraša u zajednici i prisjećanje na zarobljavanja iz 1992. godine.

- Mi svake godine u mjesecu junu obilježavamo Dan logoraša. U maju i junu 1992. godine su se desili strašni zločini na području općine Ilijaš, gdje su agresori svo nesrpsko stanovništvo protjerali, zatvarali u logore i ubijali. Mi ćemo obilježavati ovo kako se ne bi ponovilo našoj djeci i unucima u budućnosti, kazao je predsjednik Udruženja logoraša općine Ilijaš Sabahudin Šehić.

 
"Bunkai" uspješan i u Bugojnu

bunkaicNa 11."FUTURA KUPU" koji je jučer otvoren u KSC Bugojno svi takmičari koji su predstavljali Centar borilačkih vještina "BUNKAI"Ilijaš popeli su se na postolje za dodjelu medalja, ponosno javlja trener Sead Mekić. Takmičenje je nakon prigodnog govora otvorenim proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić, koji je izrazio zadovoljstvo što se i ove godine u povodu Dana Općine Bugojno u Bugojnu druže karatisti iz BiH. Futura open se odvijao na tri borilišta u disciplinama kate i borbe pojedinačno i ekipno za uzrasne kategorije do 21 godine.

 
Održane redovne Izvještajne Skupštine

U petak, 30.05.2014. godine redovne Izvještajne Skupštine održali su Centar borilačkih vještina "BUNKAI", Odbojkaški klub "Ilijaš" i Nogometni klub "Ilijaš". Na Dnevnom redu našle su se redovne tačke: razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu u prethodnoj godini, razmatranje i usvajanje Finansijskih izvještaja, Plan i program rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu.
Centar borilačkih vještina "BUNKAI" je u 2013. godini ostvario prihode u iznosu od 12.425,00 KM, a u 2014. godini očekuju prihode u iznosu od 9.160,00 KM.

U Izvještaju o radu Odbojkaškog kluba "Ilijaš" navedeno je da je 2013. godina bila izuzetno uspješna za ovaj klub, te da od januara 2013. godine ovaj klub nije doživjeo niti jedan poraz u 23 odigrane utakmice. Muška seniorska ekipa plasirala se u najveći rang takmičenja odbojkaškog centra u BiH. U 2013. godini ovaj klub je ostvario prihode u iznosu od 26.200,00 KM.
Planom aktivnosti za 2014. godinu Odbojkaški klub "Ilijaš" će nastaviti započete aktivnosti, nastojati pojačati mušku seniorsku ekipu, napraviti radikalne promjene u ženskoj seniorskoj ekipi, raditi na omasovljenju Škole odbojke. U 2014. godini planirani su prihodi u iznosu od 51.700,00 KM.

Nogometni klub "Ilijaš" je u 2013. godini ostvario prihode u iznosu od 39.293,00 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirano je niz aktivnosti, od kojih su najznačajnije: renoviranje stadiona, omasovljenje članova kluba, promocija fer-pleja, organizovanje turnira.
U 2014. godinu ovaj klub planira prihode u iznosu od 55.6000,00 KM.

U subotu, 31.05.2014. godine u KUD-u "Ilijaš" je također održana Izvještajna Skupština, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za 2013. godinu, Izvještaj Nadzornog odbora, Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2013. godinu, Plan rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu.
U 2013. godini članovi KUD zauzeli su učešće na brojnim kako domaćim tako i inostranim nastupima. Ostvareni prihodi u 2013. godini iznosili su 19.389,00 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirano je učestvovanje ovog Udruženja na smotrama kulturnog stvaralaštva na nivou Općine, Kantona, Federacije a u skladu s mogućnostima, odlazak Dječijeg ansambla u Makedoniju, odlazak Izvođačkog ansambla u Tursku, Skandinavske zemlje, te niz drugih aktivnosti.

Predstavnici Službe za društvene djelatnosti čestitali su Udruženjima na uspješno ostvarenim rezultatima u 2013. godini, poželjeli mnogo sreće u budućem radu, i istakli da će Općina Ilijaš i dalje podržavati rad sportskih i kulturnih Udruženja s područja Općine Ilijaš, u skladu s mogućnostima.

 
Posjeta i pomoć petočlanoj porodici iz Gunje

bucukPredsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva“Merhamet“ Ilijaš, danas je, u pratnji Nijaza Spahića i Stanka Ivanića iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica Općine Ilijaš, posjetio petočlanu porodicu Delić, koja je zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, smještena u Kadarićima. Predsjednik OO Merhamet Osman Bučuk, kazao je da je ovo još jedna u nizu akcija pomoći porodicama stradalim u poplavama koje su pogodile našu državu, te da se u paketima pomoći nalaze osnovne životne namirnice, kao i neophodna higijenska sredstva. Porodica Delić, u Ilijaš je stigla iz Brčkog, nakon što su, zbog obilnih padavina i poplave koja je zadesila i njihovu općinu, evakuisani iz svoje porodične kuće u Gunji.nijazosmanpor

Emina Delić, majka troje maloljetne djece, kazala nam je sljedeće :

-Nakon pet minuta, rekli su nam da izadjemo iz svojih kuća, da bježimo što prije, jer je pukao nasip na brani. Svekar je izašao na sprat, ali je kasnije došla policija s čamcima, kako bi ga evakuisala. Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli, pogotovo Merhametu Ilijaš, naglasila je na kraju razgovora Emina.

 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2067
mod_vvisit_counterJuče2526
mod_vvisit_counterOva sedmica7955
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24069