OpcinaIlijas
Izvještaj sa XVIII sjednice OV

 STRUČNA SLUŽBA OPĆINSKOG VIJEĆA I OPĆINSKOG NAČELNIKA

Dana 29. aprila (utorak) 2014. godine u Velikoj sali Općine Ilijaš održana je XVIII (osamnaesta) sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
 
 
 
Materijali za XIV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XIV sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt  Materijali za XIV sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Izvještaj sa XVII sjednice OV

 STRUČNA SLUŽBA OPĆINSKOG VIJEĆA I OPĆINSKOG NAČELNIKA

Dana 27. marta (četvrtak) 2014. godine u Velikoj sali Općine Ilijaš održana je XVII (sedamnaesta) sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
 
 
 
Za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava na području općine Ilijaš izdvojeno 290.000 KM

 

potpisivanje sporazuma fazlic basic hulusicNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije riječnih korita na području općine Ilijaš.

Sporazumom je planirana realizacija tri projekta u toku 2019. godine.

Prvi projekat je regulacija rijeke Misoče u naselju Donja Misoča, za koji će Ministarstvo privrede osigurati 150.000,00 KM, a preostala novčana sredstva obezbijedit će Općina Ilijaš iz svog Budžeta.

Drugi projekat je regulacija rijeke Misoče iznad vodozahvata gradskog vodovoda. Ministarstvo će sufinansirati 100.000,00 KM, preostala novčana sredstva do ugovorenog iznosa osigurat će Općina Ilijaš.

Treći projekat su hitne intervencije na vodotocima II kategorije (Stavinja, Gnijonica, Rača, Misoča, Mačkovac, Kiselica, Povoća, Sokolina i Ljubina) za koji je izdvojeno 40.000,00 KM.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo tako je izdvojilo ukupno 290.000,00 KM za sufinansiranje riječnih korita i zaštitu od poplava na području općine Ilijaš za ovu godinu, a na osnovu "Programa utroška finansijskih sredstava za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnju voda" koju je usvojila Vlada Kantona Sarajevo.

Nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju KS, dok će resorno ministarstvo pratiti realizaciju ovih projekata na terenu.

 
Materijali za XIII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XIII sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt  Materijali za XIII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL