OpcinaIlijas
Materijali za XX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XX sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Potpisan Ugovor za izgradnju prvog reciklažnog dvorišta u Ilijašu vrijednosti 330.000 KM

 

902357298652892190Ugovor za prvu fazu izgradnje reciklažnog dvorišta potpisali su danas u Općini Ilijaš načelnik Akif Fazlić i predstavnik firme "Vizija" d.o.o. Visoko Tarik Smajić. Vrijednost Ugovora je 330.000,00 KM, a rok za izvođenje radova 90 dana.

Potpisivanju su prisustvovali i rukovodilac poslovne jedinice JKP "Rad" Ilijaš Alan Šerak, te  pomoćnik načelnika u službi za građanje Aziz Fazlić.

"Općina Ilijaš prepoznala je važnost upravljanjem otpadom i zbog toga smo još prije dvije godine krenuli u definiranje projekata iz te oblasti. U tom smislu izrađena je projektna dokumentacija koja je kandidirana resornim ministarstvima. Pokazali smo odgovornost i mislim da smo jedina općina u KS koja posjeduje projekte iz ove djelatnosti.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS prepoznalo je naše aktivnosti i trud, te su nam kroz značajna sredstva i potpisivanje Sporazuma omogoćili da idemo u proceduru javnih nabavki i definišemo prvu fazu ovog projekta.

Očekujemo da druga faza projekta bude završena naredne godine i da time u potpunosti finaliziramo ovaj projekat.

Izgradnja reciklažnog dvorišta ima ogroman značaj sa aspekta zaštite okoliša i upravljanjem otpadom i također daje novi imidž općini i gradu Ilijaš. Zadovoljstvo je da smo danas bili u mogućnosti da potpišemo ovaj Ugovor i da kreće realizacija ovog projekta", rekao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

98237502752097507852Firma "Vizija" d.o.o. Visoko obavezala se da će sve radove na reciklažnom dvorištu izvesti po Ugovoru i projektu. Ti radovi svakako biće izvedeni po jedinstvenim građevinskim normama.

"Rok za izvođenje radova je 90 dana, a u posao ulazimo nakon dostave projektne dokumentacije i imenovanja nadzora", rekao je predstavnik firme "Vizija" d.o.o. Visoko Tarik Smajić.

Pomoćnik načelnika u službi za građenje Aziz Fazlić rekao je da u narednom periodu predstoji  imenovanje nadzora, a potom će izvođač dostaviti bankovnu garanciju, nakon čega se kreće sa radovima. Za očekivati je da to bude u narednih desetak dana. 

O značaju reciklažnog dvorišta govorio je i Alan Šerak rukovodila poslovne jedinice JKP "Rad" u Ilijašu.

"Projekat je višekorisne namjene, kako za preduzeće koje je operater i bavi se prikupljanjem otpada, tako i za građane na području općine Ilijaš. Imajući u vidu da smo mi napravili određeni korak naprijed kada je upitanju dvolinijski sistem odlaganja otpada, samim tim su se pojavile neke nove potrebe građana, a to je jedna uređena lokacija gdje će moći na sasvim zakonit način odlagati dodatne različite vrste otpada", rekao je Šerak.

 
Potpisan Ugovor za izgradnju sportske plohe u Dragoradima u vrijednosti 99.000 KM

received 362570927730274U kabinetu općinskog potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportske plohe u Dragoradima između Općine Ilijaš i firme "Sela" d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 98.996,28 KM. Izvođač radova je najavio da će se sa radovima početi do kraja naredne sedmice.

"Sa velikim zadovoljstvom potpisujem ugovor sa Općinom Ilijaš. Riječ je o izgradnji igrališta, koje obuhvata zemljene radove, tamponiranje, asfaltne radove, postavljanje mobilijara za mali nogomet i košarku, te naposlijetku ogradu visine četiri metra. Sa radovima počinjemo do kraja naredne sedmice. Rok za završetak radova je 45 dana i sa sigurnošću tvrdim biće ispoštovan", rekao je Sead Tutić, direktor firme "Sela".

Potpisivanju je prisustvovao i predjesnik Savjeta MZ Dragoradi Denis Dilberović, koji je kazao kako će nova ploha najviše značiti učenicima područne škole u Dragoradima.

"Želim se zahvaliti općinskom načelniku na konačnoj realizaciji ovog projekta. Za stanovnike, mlade i djecu MZ Dragoradi ovo je značajan projekat, jer slična infrastuktura ne postoji na području ove mjesne zajednice. Sportska ploha nalazi se tik uz područnu školu koja nema fiskulturnu salu. Izgradnjom plohe omogućit će se učenicima da časove fizičke kulture obavljaju vani u periodu kada received 2403622523252122vremeski uslovi budu povoljni", rekao je Dilberović.

Pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić kazala je da je Općina prethodno imala izrađen revidovani projekat velikog rukometnog igrališta dimenzija 40x20 metara. Međutim, njegovo izvođenje je prevazilazilo finansijske mogućnosti.

"Odlučili smo se racionalizovati dimenzije i dobiti košarkaško igralište, koje će također omogućiti bavljenje i malim nogometom i odbojkom. Projekat predviđa kompletan savremeni mobilijar za mali nogomet i košarku, koji u potpunosti zadovoljava sigurnosne standarde. Riječ je o bezbjedonosnim koševima i golovima u skladu sa europskim standardima. Zaista mi je zadovoljstvo da će građani MZ Dragoradi, a naročito učenici područne škole dobiti prvi sportski objekat na području ove mjesne zajednice", kazala je Zagorac – Jozić.

 
Materijali za XIX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XIX sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XIX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Materijali za XVIII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XVIII sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XVIII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL