• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom Dana Armije RBiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 15 Tra 2019 06:02

dan armijePovodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajućia Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uputili su čestitku u kojoj se navodi:

''U ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, kao i svim građanima općine Ilijaš.''

 

 

 

 
Obavijest za vlasnike nekretnina koje će biti predmet eksproprijacije u sklopu projekta JPCeste FBiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 15 Tra 2019 05:53

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine pokrenulo je Program modernizacije magistralnih cesta u FBiH za koji je potpisan Kreditni sporazum sa, među ostalim i Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

U sklopu Programa modernizacije nalazi se i projekat Izgradnje trake za spora vozila na dionici Čevljanovići - Nišići koji se nalaze na teritoriji općine Ilijaš.

Obavještavamo građane da će se 17. aprila 2019. vršiti anketiranje vlasnika/korisnika nekretnina na lokalitetu planirane izgradnje treće trake za spora vozila na potezu Čevljanovići - Nišići (u sklopu izgradnje trećih traka na dionici M18-Živinice 1-Vitalj), a koje će biti predmet eksproprijacije.

Svrha ove ankete je prikupljanje socio – ekonomskih podataka o licima koja žive ili rade na posjedima obuhvaćenim eksproprijacijom, kako bi se uspostavio što pravedniji sistem otkupa zemljišta i kako bi JP Ceste FBiH moglo bolje da planira svoje aktivnosti u tom pravcu.

Prikupljeni podaci iz ankete su povjerljivi i isti će se koristiti u svrhe izrade dokumenta „Plan otkupa zemljišta“ za potrebe projekta.

Organizaciju anketiranja će vršiti konsultanti kompanije Enova angažovane u cilju pružanja podrške projektu.

U slučaju da ne možete prisustvovati anketiranju u navedenom terminu, molimo Vas da nam se obratite do 18. aprila 2019. pozivom kontakt osobi Belma Jahović na tel. +387 33 251 068 ili e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , kako bismo Vas mogli direktno kontaktirati i sprovesti telefonsko anketiranje o našem trošku.

Ukoliko niste sigurni da li će Vaša parcela biti predmet eksproprijacije, molimo da se javite na gore navedeni broj kako bismo Vam pomogli.

 
Održana izvještajno – izborna Skupština Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 15 Tra 2019 05:46

 

izvjestajno izboran skupstina sehidskog uduruzenjaIzvještajno – izborna Skupština Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš održana je u sali Općinkog vijeća Ilijaš u subotu, 13. aprila 2019. godine. Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo odnosno predsjednica Udruženja i članovi Upravnog odbora, te članovi za Kantonalni i Federalni odbor porodica šehida i poginulih boraca.

Alma Omerović, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš, u prethodnom mandatu,  Skupštini je podnijela Izvještaj o radu za 2018. godinu  te Finansijski izvještaj za 2018. godinu, koji su većinom  glasova i usvojeni.

-Iskoristit ću priliku na samom početku da svojoj nasljednici čestitam na funkciji predsjednice i vjerujem da ćemo i dalje uspješno i timski sarađivati. Želim se naravno zahvaliti i svojim kolegama iz Upravnog odbora koji su zaista vrlo odgovorno pristupili svakoj sjednici Upravnog odbora. Za godinu dana što smo uradili zaista smatram velikim uspjehom i hvala svima na velikoj podršci. Smatram  da smo redovnim radom bili velika podrška svim našim članovima udruženja. Mogu se pohvaliti sad kao već bivša predsjednica naše udruženje radi pet dana u sedmici i samim tim smo konstantno na usluzi našim građanima što je vrlo rijetko za jedno udruženje, istakla je Omerović.

Skupštni je prisustvovao i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji se zahvalio predsjednici Almi Omerović za izuzetan doprinos u radu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš. Načelnik navodi da mu je izuzetno drago što ovo udruženje svakim danom sve više i više radi.

-Ovom prilikom želim čestitati izabranoj predsjednici i zaista mislim da ovo udruženje itekako dobro radi. Ono što mi je zadovoljstvo jeste što se radi svakim danom sve više i zbog toga mi je zaista drago. Samim radom mi imamo i rezultate to se zaista da primjetiti, a o uspjehu ovog udruženja govori i to da su se neki ljudi uspjeli zaposliti. Naša je obaveza da kroz svakodnevne aktivnosti i rad postignemo bolji uspjeh i dođemo do cilja, odnosno da pomognemo ljudima koji su se našli u ovoj poziciji, naglasio je načelnik Fazlić.

Prisutnima se obratio i Nijaz Spahić pomoćnik načelnika u Službi za boračko – invalidsku zaštitu Općine Ilijaš.

-Prije svega želim vam čestitati na uspješnom radu tokom ove godine i novoj predsjednici želim mnogo uspjeha. Iskreno se nadam da će se nastaviti dobro raditi u ovom udruženju i onim putem koji je davno zacrtan. Drago mi je što danas vidim i gospođu Bahru Kitušu i gospodina Almina Škrijelja koji su danas svojim prisustvom pokazali da cijene rad ovog udruženja, rekao je Spahić.

Riječi pohvale i podrške Udruženju porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš uputila je Bahra Kituša, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo, koja je iskazala čast i zadovoljstvo zbog prisustva na ovoj Skupštini.

-Zadovoljstvo mi je i drago vidjet jedan ovako lijep izvještaj i naravno da vam od srca čestitam na uspješnom radu. Želim kazati da sam jako razočarana u novu Vladu Kantona Sarajevo jer nažalost nas ne smatraju nekim kvalitetom, osim jednog čovjeka, a to je zapravo naš Ismir Jusko. Drago mi je da sam danas sa vama ovdje i u narednom periodu želim da postignete još mnogo dobrih rezultata, rekla je Kituša.

Almin Škrijelj, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH kaže da ga izuzetno raduje što ima dobru saradnju sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

-Neću koristiti standardne floskule da mi je izuzetno drago što ste mi uručili ovu zahvalnicu za ono što sam učinio za vas. Iskreno sa ovim udruženjem iz Ilijaša od samog početka kada sam upoznao bivšu predsjednicu Fikretu Hodžić imam dobru saradnja. Ovom priliku se želim zahvaliti BBI banci što je zaposlila našu djecu, a među takvom djecom ima i blagajnika, operatera, pravnika i još mnogo drugih uspješnih ljudi. Taj projekat zaista vrijedi pažnje i radi se o desetinama djece u FBiH koja su u privatnom sektoru dobila prioritet u zapošljavanju, istakao je Škrijelj.

Na skupštini je prisustvovala i šefica poslovnice BBI banke u Ilijašu Selma Elezović.

-Drago mi je što sam danas prisutna ovdje i hvala na pozivu naravno. Veliko mi je zadovoljstvo što ste prepoznali rad naše BBI banke i ono što smo mi uradili za vas nikada se nismo pokajali jer šehidska djeca koja rade u našoj poslovnici u Ilijašu su divna, kazala je Elezović.

Većinom glasova delegata Skupštine za predsjednicu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca izabrana je Salkuna Salihović, koja se zahvalila na ukazanoj podršci i povjerenju.

-Naša kolegica Alma Omerović detaljno je obrazložila šta smo radili u 2018. godini i šta smo zapravo planirali uraditi u 2019. godini. Zahvaljujem se svima vama koji doprinosite u radu i unaprjeđenju našeg udruženja, a ja ću se naravno truditi da opravdam to povjerenje, istakla je Salihović.

Izvor: radioilijas.ba

 
Održano općinsko takmičenje iz predmeta Tehnička kultura/osnove tehnike Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 12 Tra 2019 12:40

 

opcinsko takmicenje iz predmeta thnicki odgojU prostorijama OŠ „Stari Ilijaš“ održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Tehnička kultura/osnove tehnike za učenike petih, šestih, sedmih, osmih i devetih razreda.

Na takmičenju su učestvovali učenici iz pet ilijaških osnovnih škola koji su na školskim takmičenjima pokazali najbolje rezultate, i svojim radom i zalaganjem dobili priliku da predstavljaju svoju obrazovnu ustanovu.

U kategoriji petih razreda učenica OŠ “Hašim Spahić” Amra Abaz zauzela je prvo mjesta, drugo mjesto osvojila je učenica OŠ "Podlugovi" Nudžejma Osmanović, a učenik Ilhan Stomornjak iz OŠ "Srednje" treće mjesto.

Prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju za šeste razrede dijele Amina Fazlić iz OŠ "Srednje" i Ahmed Krdžić iz OŠ "Podlugovi", drugo mjesto također dijele učenica OŠ "Đulistan" Nejra Aščalić i učenik Muhamed Musa iz OŠ "Hašim Spahić", treće mjesto osvojio je učenik Almir Šehić iz OŠ "Stari Ilijaš".

Prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda osvojila je učenica Ajla Alić iz OŠ "Podlugovi", drugo mjesto učenica OŠ"Hašim Spahić" Sara Kartal i treće mjesto učenik OŠ "Stari Ilijaš" Jasmin Sinan.

Kada su u pitanju učenici osmih razreda najuspješniji je bio učenik Muhamed Halebić iz OŠ "Đulistan", drugo mjesto osvojila je Merjema Osmanović OŠ "Podlugovi" i treće mjesto Adla Matoruga iz OŠ "Stari Ilijaš".

Učenica Danina Salihagić iz OŠ "Stari Ilijaš" osvojila je prvo mjesto u kategoriji devetih razreda, drugo mjesto zauzela je učenica OŠ "Srednje" Dženita Kopić, a treće Tajra Smajić iz OŠ "Đulistan".

Ukupni ekipni plasman je sljedeći: prvo mjesto OŠ "Podlugovi", drugo mjesto OŠ "Srednje", treće OŠ "Hašim Spahić", četvrto mjesto OŠ "Stari Ilijaš" i peto mjesto OŠ "Đulistan". 

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta priznanja.

 
Najava 30. sjednice Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 12 Tra 2019 11:02

29.sjednica ov 3U četvrtak, 18. aprila 2019. godine sa početkom u 10:00 sati planirana je 30. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš.

Za Dnevni red sjednice Općinskog vijeća planirane su sljedeće tačke:

1. Vijećnička pitanja i inicijative;

2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 29. sjednice;

3. Informacija u oblasti zdravstva na području općine Ilijaš za period 01.01.2018.-31.12.2018. godine;

4. Informacija o stanju sigurnosti na području općine Ilijaš za mjesec januar, februar i mart 2019. godine;

5. Izvještaj JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš o radu i poslovanju za period od 01.01.-31.12.2018. godine;

6. Prijedlog Odluke o osnivanju Zdravstvenog savjeta na području općine Ilijaš;

7. Prijedlog Odluke o uslovima, načinu kandidiranja, održavanju izbora, dodjeli mandata u mjesnim zajednicama i razrješenju predsjednika i članova Savjeta mjesnih zajednica;

8. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju mjesnih zajednica na području općine Ilijaš;

9. Nacrt Odluke o definisanju prijedloga školskih područja za javne ustanove, osnovne škole na području općine Ilijaš;

10. Prijedlog Odluke o naknadama za korištenje podataka Adresnog registra;

11. Prijedlog Rješenja iz imovinsko – pravne oblasti
 a) broj:06/1-31-373/19
 b) broj:06/1-31-535/19.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2021
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8129
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36738