• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Postavljeno pet autobuskih nadstrešnica na području Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 11 Lis 2017 06:44
autobuskanadstresnicaNa području Općine Ilijaš jučer su postavljene četiri autobuske nadstrešnica i to dvije na autobuskim stajalištima u Malešićima i dvije u Lješevu, a danas će biti postavljena jedna nadstrešnica na autobuskom stajalištu u Ljubnićima. 
Općina Ilijaš je finansirala postavljanje podloge za nadstrešnice, a nabavku konstrukcije i postavljanje nadstrešnica je finansirala Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. 
Postavljanje nadstrešnica osigurava sigurnost putnika koji neće biti direktno izloženi prometu, a dodatno će putnike zaštiti i od vremenskih uticaja kao što su kiša, snijeg i sunce.  
Uskoro se očekuje postavljanje tri autobuske nadstrešnice sa klupama i reklamnim tablama na autobuskim stajalištima u Starom Ilijašu u sklopu projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".
 
U toku asfaltiranje više lokalnih puteva na području Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 09 Lis 2017 14:15
PutMrakovoKada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture na području Općine Ilijaš 2017. godinu obilježila je realizacija brojnih projekata. 
Nedavno je završena rekonstrukcija i asfaltiranje puta u MZ Malešići u dužini od 320 m u iznosu 29.000,00 KM i u naselju Berovići u dužini od 550 m. Vrijednost radova je cca. 52.000,00 KM.
U toku je rekonstrukcija i asfaltiranje dionice puta kroz MZ Mrakovo u dužini od 580 m. 
Vrijednost radova je 55.200,00 KM, od čega je u Budžetu Općine Ilijaš obezbjeđeno  41.700,00 KM, a od strane građana 13.500,00 KM. Put u dužini od 5 km kroz MZ Mrakovo rađen je po fazama, a preostaja je još dionica asfaltiranja puta u dužini od 300 m prema Novom naselju, 
 
ZeljezaraIlijasU Industrijskoj zoni "Željezara" radi se na rekonstrukciji i asfaltiranju puta u dužini od 340 m, širine saobraćajnice 6m. Vrijednost radova je 82.558,00 KM, a sredstva su obezbjeđena u Budžetu Općine Ilijaš. 
Također, radi se na rekonstrukciji puta u MZ Ilijaš grad u naselju Karašnica u dužini od 1020 m. Vrijednost radova je 85.500,00 KM, a investitor je Općina Ilijaš. 
Izvođač radova je firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši "Pronasa" d.o.o. Sarajevo. Završetak radova očekuje se do kraja građevinske sezone. 
 
Općina Ilijaš uvodi standard ISO 9001:2015 Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 06 Lis 2017 11:12
ISO 003U Općini Ilijaš danas je održana druga edukacija na temu: "Tranzicije na novi standard ISO 9001:2015". Obuka će trajati dva mjeseca, kroz koju će uposlenici Jedinstvenog općinskog organa proći tranzicijske tečajeve i radionice, na kojim će dobiti detaljne informacije o novoj reviziji norme ISO 9001:2015 i putem prektičnih radionica proći područja najvažnijih promjena. Edukaciju provodi g. Nijaz Alispahić ispred Agencije QS Sarajevo.
Kao osnovni razlozi revizije ISO 9001 navode se: usklađivanje sa globalnim promjenama, olakšavanje integracije sa ostalim standardima, olakšanje implementacije u razne sektore poslovanja, prilagođavanje promjena u ISO 014okruženju i sl. 
Principi ISO 9001:2015 su usmjerenost na korisnika, liderstvo, angažman ljudi, procesni pristup, poboljšavanje, donošenje odluka na osnovu činjenica i upravljanje odnosima. 
Uvođenje novog ISO 9001:2015 bi trebalo da dovede do realnog pojednostavljenja i unaprjeđenja sistema menadžmenta u Jedinstvenom općinskom organu.  
Općina Ilijaš je do sada primjenjivala ISO 9001:2008, a prelaskom na novi standard teži se unaprjeđenju rada organa uprave, njegovom poboljšanju, a u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima. 
 
Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 05 Lis 2017 06:34
Povodom Svjetskog dana učitelja, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:
 
DanUcitelja"Poštovani učitelji, učiteljice, poštovani nastavnici i profesori:
 
Uz zahvalnost što svoje vrijeme, strpljenje i znanje ulažete u djecu Ilijaša, čestitamo vam Svjetski dan učitelja uz vjeru da zajedničkim radom i partnerstvom možemo djeci Ilijaša osigurati ne samo kvalitetno školovanje već i sigurne temelje za budućnost.
 
Vaš poziv je jedan od najodgovornijih, jer direktno utičete na izgradnju moralnih vrijednosti i kompetencija od kojih zavisi budućnost naše zemlje i naše općine. U svom radu držite se vrijednosti koje ste ponijeli od prošlih generacija, ali dozvolite djeci da izgrade svoj integritet i svoj način razmišljanja. Vi , dragi učitelji, branite našu zemlju od neznanja i zato vam od srca hvala.
 
Zahvaljujemo vam se na svim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu sa djecom, uz želju da i dalje stručno i sa ljubavlju obavljate svoj posao učitelja. Neka škole Ilijaša i dalje budu ponos naše općine, a  naša djeca neka, zahvaljujući vama, postanu stručnjaci  i cijenjeni ljudi".
 
Direktorica Osnovne muzičke i baletne škole "Novo Sarajevo" u posjeti Općini Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 04 Lis 2017 14:01
UNDPMZMRakovo 003Direktorica Osnovne muzičke i baletne škole "Novo Sarajevo" Elma Alajbegović sa svojom saradnicom posjetila je danas Općinskog načelnika Akifa Fazlića i pomoćnicu načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanju Zagorac-Jozić. Na sastanku su istaknuti brojni primjeri pozitivne saradnje Općine Ilijaš i muzičke škole koji u konačnici daje izuzetne rezultate za učenike područnog odjeljenja Ilijaš koji izrastaju u vrsne muzičare. Posebnu zahvalnost direktorica  Alajbegović iskazala je zbog proširenja prostora za rad područnog odjeljenja u Ilijašu izgradnjom još jedne funkcionalne učionice.
Općinski načelnik je čestitao menadžmentu ove škole na trudu i entuzijazmu koji svakodnevno ulažu i poželio puno sreće u daljem radu. 
Naime, osnovna muzička i baletna škola "Novo Sarajevo" otvorila je područno odjeljenje u Ilijašu 2005. godine, a trenutno odjeljenje pohađa 65 učenika na tri odsjeka: klavir, harmonika i gitara. Nekoliko učenika prve generacije ovog odjeljenja su već muzički pedagozi koji predaju u ovom odjeljenju ,dok je znatan broj učenika nastavio svoje školovanje u srednjoj muzičkoj školi i na muzičkoj akademiji.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas540
mod_vvisit_counterJuče1313
mod_vvisit_counterOva sedmica5136
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21184