• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obavještenje iz Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 12 Ruj 2019 09:56

 

Obavjestenje Obavještavamo sve korisnike dječijeg dodatka, porodiljskih naknada i ostalih naknada iz oblasti zaštite porodica sa djecom da će se prema odluci Ministarstva za rad, socijalnu politiku i raseljena lica Kantona Sarajevo ove naknade za mjesec septembar 2019. godine isplaćivati preko žiro računa umjesto dosadašnjih isplata putem pošte.

Molimo sve korisnike koji primaju dječiji dodatak i ostale naknade da najkasnije do 25.09.2019 godine, dostave kopiju žiro računa za nosioca prava od bilo koje banke u prostorije Službe za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu: ulica Ivana Franje Jukića br. 2111, soba br.20).

Napomena: Korisnicima koji ne dostave kopije računa neće se moći isplaćivati naknade po osnovu prava.

 
Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Kakanjska i Omladinska – vrijednost radova 150.000 KM Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 12 Ruj 2019 09:47

 

rekonstrukcija vodovodne mreze ilijasU toku je relizacija projekata rekonstrukcije vodovodne mreže u ilijaškim ulicama Kakanjska i Omladinska, dužine 600 metara. Projekat realizira JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš.

Vrijednost projekta je cca 150.000,00 KM i finansira se iz budžeta Općine Ilijaš za 2019 godinu.

Prethodno su Općina Ilijaš i JKP "Vodsotan" d.o.o. Ilijaš potpisali Sporazum o finansiranju i sufinansiranju projekata iz Budžeta Općine Ilijaš za 2019. godinu.

"Vrši se zamjena liveno željeznih cijevi prečnika 100 i 150 mm sa PEHD cijevima prečnika 110 i 160 mm. Postojeće vodovodne instalacije su rađene olovnim spojevima na kojima je zbog slijeganja terena i tektonskih poremećaja dolazilo do obilnih curenja i čestih intervencija.

Ovom rekonstrukcijom u velikoj mjeri završavamo kompletnu zamjenu starih instalacija sa novima u užem dijelu grada, pri ćemu ističemo da su već mjerljivi pozitivni rezultati iz predhodnih godina rekonstrukcija vodovodne mreze gdje je gubitak vode na tom području smanjen za 60% u odnosu na period prije zamjene instalacija", kazala je Belma Zukić, direktorica JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš. 

Pored zamjene primarnog voda, kroz ovaj projekat će se izvršiti zamjena sekundarnih vodova, priključaka te ugradnja vodomjera sa radijskim očitanjem za sve korisnike u pomenutim ulicama koje finansira JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, a čija vrijednost se procijenjuje oko 20% od ukupne vrijednosti radova.

 
Edukaciju o branju šumskih gljiva u Biznis centru Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 10 Ruj 2019 06:01

edukacija branje sumskih gljiva

U organizaciji privrednog društva EDNIL d.o.o. planirana je edukacija o branju šumskih gljiva, koja će se održati u subotu, 21. septembra 2019. godine sa početkom u 12:00 sati u prostorijama Biznis Centra Ilijaš. Planirani završetak u 13:30 sati.

 

 
U O.Š. "Podlugovi" kvalitetniji uslovi za bolje obrazovanje Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 06 Ruj 2019 13:03

 

5264156126415841651555555555555555555U novoj školskoj godini uslovi izvođenja nastave u O.Š. "Podlugovi" značajno su poboljšani zahvaljujući saradnji Općine Ilijaš, mjesne zajednice Podlugovi i Vijeća roditelja ove škole.

Ovom prilikom novim klupama i stolicama opremljena je kompletna škola. Svi učenici i nastavno osoblje će raditi na novim školskim klupama i stolovima što će pozitivno utjecati na razvoj učenika i postizanje boljih školskih uspjeha.

"Prethodne tri godine pohađala sam nastavu u učionici sa starim namještajem. Morala sam se navići na ispisane klupe i stolice koje se klimaju. Od ove školske godine sve se promijenilo, učionica ne liči na onu staru. Stvarno je jako lijepo i zahvaljujem se svima koji su omogućili da dobijemo novi namještaj. Uslovi za moje obrazovanje sada su puno bolji", kazala je Emina Habibović, učenica četvrtog razreda.

Do realizacije ovog projekta došlo je zahvaljujući aktivnim građanima i Vijeću roditelja ove škole koji su učestvovali na forumima građana koje su organizovale Općina Ilijaš i MZ Podlugovi.

emina os podlugoviOpćina Ilijaš je još od 2015. godine uključena u projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji provodi UNDP, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske. Od tada je realizovano nekoliko značajnih projekata za ovu općinu.

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić istakla je:

"Intencija općinskog načelnika i Općinskog vijeća je da se ulaže u objekte obrazovanja i zdravstvene zaštite. Tako da smo mi u saradnji sa partnerskim mjesnim zajednicama u ovom projektu organizovali forum na kojem su građani mogli dati prijedloge za projektne aplikacije.

Projekat zamjene namještaja u O.Š. "Podlugovi" dobio je najveći broj glasova i rangiran je kao prioritetan. Općinska služba za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica sačinila je projektnu aplikaciju na osnovu volje građana i imali smo sreću da projektna aplikacija bude kompletna, ocijenjena sa visokom ocjenama od strane UNDP-a i konačno smo došli do realizacije.

Ukupna vrijednost projekta je 38.640,00 KM. Od toga je Općina Ilijaš izdvojila 22.722,00 KM, a UNDP 17.000,00 KM. Želim napomenuti da najmanje treba u kontekst stavljati vrijednost projekta, mnogo su važniji njegovi benefiti.

Odgovorno tvrdim da građani, učenici i roditelji mogu biti ponosni na sanja zagorac jozic os podlugoviuslove u kojima se odvija nastava u ilijaškim školama. Iz općinskog budžeta i putem sufinansiranja viših nivoa vlasti godišnje se izdvaja preko milion KM za obrazovne objekte."

O saradnji i iskustvima prilikom pisanja projekta kazao je nešto više Almir Špiodić, predstavnik Vijeća roditelja ove škole, te koordinator projekta.

"Jedan od glavnih kriterija javnog poziva bio je da projekat koji se kandiduje mora biti na listi prioriteta sa foruma građana. Forum je organizovan u O.Š. "Podlugovi", a odazvalo se 45 građana i od toga 50 posto žena, a koji su metodom predlaganja i bodovanjem prioriteta odabrali projetat nabavke školskog namještaja."

Radost i zadovoljstvo zbog novih klupa nisu mogli sakriti ni učenici, a ni nastavnici ove škole, čime su im omogućeni lakši uslovi za rad.

Učenik devetog razreda Benjamin Mahmutović također je zadovoljan: "Stolice i klupe bile su u veoma lošem stanju. Dešavalo se da se djeca pokidaju pantalone i trenerke na oštećenim stolicama. Oni koji su učestvovali u projektu nabavke novog namještaja uljepšali su naš djecak os podlugovisvakodnevni boravak u školi."

Predsjednik Savjeta MZ Podlugovi Safet Gabeljic nam je rekao:

"Ovaj projekat je podrazumijevao građanski aktivizam, učešće građana u procesima odlučivanja, volonterski rad, uključivanje socijalno isključenih kategorija, učenje pisanja projektnih aplikacija i slično. Volonteri mjesne zajednice su aktivno pisali aplikaciju za ovu aktivnost.

Ovo je treća aktivnost koji MZ Podlugovi i Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“  uspješno realizuju, ali za mene lično i najdraži, jer direktnu korist imaju najljepša i najdraža kategorija stanovništva, a to su naši učenici", rekao je Gabeljić.

 
Obavještenje za predstavnike društvenih centara i mjesnih zajednica Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 05 Ruj 2019 13:33

 

oBAVJESTENJE-800x445-351x185Obavještavaju se predstavnici društvenih centara i mjesnih zajednica da je ReLOaD projekat počeo sa kampanjom za prijavu ideja za website, desktop/mobilnu aplikaciju, digitalnu platformu ili neko drugo tehnološko rješenje kojim će građani pokrenuti inicijativu, prijaviti problem, podijelititi infomraciju o potrebama u zajednici ili saznati više o svemu što ih se tiče u radu lokalnih vlasti.

Prijavljene ideje trebaju da doprinesu unaprjeđenju komunikacije i saradnju između jedinica loklane samouprave i građana. Molim vas da pregledate ideju i podjelite informacije u okviru vaših mjesnih zajednica i drustvenih centara sa potencijalno zainteresovanim aplikantima, a posebno predstavnicima OCD s kojima imate uspješnu saradnju. Ovu priliku i link za prijave možete podjeliti i na vašim FB stranicama.

Link na prijavu je ovdje: http://bit.ly/LinkINPrijava, a možete podijeliti i objave sa Facebooka https://www.facebook.com/RELOADWesternBalkans/posts/2117224295049185 , Twittera: https://twitter.com/UNDPBiH/status/1169327723539570690 i Instagrama.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2054
mod_vvisit_counterJuče2922
mod_vvisit_counterOva sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38468