• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Akcija “Solidarnost na djelu 2018.” – poziv na uključivanje Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Lis 2018 14:22

namirnicePovodom obilježavanja Sedmice solidarnosti, koja se tradicionalno obilježava svake posljednje sedmice u mjesecu oktobru, Crveni križ Ilijaš u periodu od 29. do 31. oktobra 2018. godine organizuje akciju prikupljanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu naše općine. Učenici – volonteri prvog razreda gimnazije u okviru projekta Društveno korisno učenje i u saradnji sa sekcijom Civitas organizuju prikupljanje pomoći u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš. Aktivnosti u sedmici solidarnosti se provode pod nazivom „Solidarnost na djelu“ i osnovni cilj aktivnosti je pružanje pomoći stanovništvu kojem je pomoć zaista potrebna.

Sejda Ćesan, sekretar Crvenog Križa Ilijaš kaže da je cilj akcije da se prikupe osnovne životne namirnice, kako bi se pomoglo socijano ugroženim osobama na području općine Ilijaš.

„Nedjelja solidarnosti još uvijek traje i mladi Crvenog križa ovih dana, tačnije za vikend su prikupili određene vrste namirnica. Građani mogu donirati osnovne životne namirnice: ulje, brašno, šećer, tjestenine, supe u kesici ili konzerviranu hranu, odnosno namirnice koje se neće kvariti i koje mogu dugo stajati. Namirnice koje budu falile, mi ćemo od sredstava Crvenog križa dodatno kupiti kako bi kompletirali paket koji će biti od pomoći ljudima. Prilozi će biti iskorišteni za formiranje paketa pomoći koji će biti uručeni socijalno ugroženim građanima. Želim naglasiti da su nam se pridružili i učenici Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ koji će zajedno sa nama prikupljati i biti od pomoći u ovoj akciji, ali i mnogi plemeniti i dobri ljudi. Hrana se prikuplja u TC „Konzum“ u Ilijašu. Pozivamo sve građane da nam se pridruže, da pomognemo ljudima kojima je pomoć zaista potrebna“, istakla je Ćesan.

Volonteri su izrazili optimizam i vjeru u građane da će pomoći u tome da humanitarna akcija što bolje traje. Molimo sve učenike i uposlenike da se odazovu akciji. Nekvarljive prehrambene proizvode i higijenske potrepštine moći ćete donirati od 29. do 31. oktobra u TC Konzum od 15:00 sati do 18:00 sati. Ovim putem zahvaljujemo navedenom trgovačkom centru koji je uključivanjem u ovu humanitarnu akciju postao dio velike porodice Crvenog križa.

Izvor: radioilijas.ba

 
Javni pozivi Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Lis 2018 13:25

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine je na web stranici http://www.mhrr.gov.ba/ objavilo dva Javna poziva i to

- Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima na kojima žive raseljena lica i povratnici iz sredstava za 2018. godinu;

- Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga u svrhu elektrificiranja stambenih jedinica povratnika i raseljenih lica iz sredstava za 2018. godinu.

Aplikacioni formulari su dostupan na web stranici Ministarstva, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 21 dan od dana objavljivanja Javnih poziva.

 
Izgradnja 14 stambenih jedinica na području općine Ilijaš za izbjegle i raseljenje osobe Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Lis 2018 12:26

regionalni stmabeni programProtekle sedmice je počela realizacija obnove i izgradnje 14 stambenih jedinica na području općine Ilijaš za izbjegle i raseljene osobe. Pet objekata će se iznova graditi, a devet će biti rekonstruisano.

Ranije su u okviru državnog projekta regionalnog stambenog programa Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Ilijaš potpisali Sporazum o saradnji koji podrazumijeva obnovu i rekonstrukciju navedenih stambenih jedinica.

Na osnovu Javnog poziva odabrano je 14 aplikanata koji su ispunjavali kriterije. Potom je izvršeno projektovanje navedenih objekata, izabran je izvođač radova i nadzor. Gradnja i rekonstrukcija stambenog prostora će se realizovati srazmjerno broju članova porodica. Izvođač radova je firma Seta–inženjering iz Zavidovića, a rok za izvođenje radova je četiri mjeseca.

Općine Ilijaš će u skladu sa potpisanim Sporazumom imenovati koordinatora projekta, izdati sve neophodne saglasnosti i dozvole, osigurati priključak struje, kanalizacije i vode, osigurati pristupni put objektima, formirati komisije za tehnički prijem saniranih i izgrađenih objekata, upisati objekte koji su izgrađeni, sanirani i rekonstruisani u katastarski plan Općine te dostavizi izvještaje.

Vrijednost RSP-a je oko 1.2 milijarde KM, od čega se više od 200 miliona odnosi na projekte u BiH. Sve to bilo bi neizvodivo bez podrške međunarodne zajednice, prije svih, Evropske unije, kao najvećeg donatora sa učešćem od oko 450 miliona KM te Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih zemalja donatora i podrške UNHCR-a, OSCE-a i Razvojne banke Vijeća Evrope.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementaciju potprojekata povjerila je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske te Odjelu za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko Distrikta BiH.

 
Realizacija projekta “Recikliran uređaj je spašen resurs” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 29 Lis 2018 08:26

projekat reciklirani uredjaj je spasen resurs skola podlugoviDruštvo ZEOS eko-sistem d.o.o. u saradnji sa Općinom Ilijaš pokrenuo je novi edukativno ekološki projekat “Recikliran uređaj je spašen resurs”.

Projekat se provodi u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine u pet osnovnih škola na području općine Ilijaš, te 10 osnovnih škola u Konjicu i Mostaru.

Projekat će se realizovati u saradnji sa nadležnim općinama i javnim komunalnim preduzećima, kako bi se čitav proces propisnog odlaganja i zbrinjavanja e-otpada nastavio i nakon provedenih aktivnosti.

Cilj je edukacija mladih o e-otpadu, pravilnom odlaganju e-otpada, njegovim koristima, opasnostima, reciklaži, infrastrukturi i zaštiti okoliša.

Projekat su podržale Općine Ilijaš i Konjic, Grad Mostar, JKP RAD Sarajevo, JKP Standard Konjic i JP Komunalno Mostar.

Do sada su održane radionice u pet osnovnih škola na području općine Ilijaš, a u narednom periodu učenici će imati priliku svoj e-otpad donijeti u školu kako bi se mogao reciklirati.

Planiran je i dolazak edukativnog super kamiona E-transformer u kojem će biti prikazan cijeli proces od prikupljanja otpada do reciklaže. Mladi školarci će imati priliku saznati nešto novo na pripremljenim prezentacijama i kroz radionice “rastavi – sastavi”.

Za one škole koje sakupe najviše e-otpada ili čiji učenik pobijedi na kvizu znanja osigurane su nagrade.

Godišnje izvještaje za kviz znanja učenici mogu preuzeti ovdje:
2014 http://zeos.ba/files/user/docs/ZEOS_GI_2014.pdf
2015 http://zeos.ba/files/user/docs/ZEOS_GI_2015.pdf
2016 http://zeos.ba/files/user/docs/ZEOS_GI_2016.pdf
2017 http://zeos.ba/files/user/docs/ZEOS_GI_2017.pdf

Sve slike i realizaciju projekta možete pratiti na:

Internet stranica: http://bit.ly/zeos-ba
Facebook: http://bit.ly/zeos-fb
Instagram: http://bit.ly/zeos-instagram
Twitter: http://bit.ly/zeos-twitter
Linkedin: http://bit.ly/zeos-linkedin
Youtube: http://bit.ly/zeos-youtube

 
U Crnoj Rijeci obilježena 25. godišnjica pogibije heroja Nesiba Malkića Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Nedjelja, 28 Lis 2018 14:44

1U okviru obilježavanja Dana pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i njegovih saboraca iz komande 210. viteške oslobodilačke brigade, mnogobrojne delegacije iz društveno-političkog i vjerskog života Općine Živinice, Tuzlanskog kantona, države Bosne i Hercegovine, kao i učenici osnovnih i srednjih škola iz Živinica, obišli su mjesto njihove pogibije na lokalitetu Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni. 

Ovom prilikom proučen je Yasin, održan je čas historije i pročitani su najuspješniji radovi sa literarnih konkursa učenika živiničkih osnovnih i srednjih škola. Tog 25. oktobra 1993. godine, na lokalitetu Crna Rijeka,iznad naselja Kamenica na Nišićkoj visoravni, poginuo je Nesib Malkić, legendarni komandant 210. viteške brigade i heroj oslobodilačkog rata.

8Zajedno sa njim prilikom komandantskog izviđanja u okviru priprema za operaciju deblokade Tuzlanskog okruga, odnosno oslobađanja šireg područja Vareša, poginuli su i njegovi saborci iz komande brigade Sead Paravlić, Nevres Šišić, Nermin Forčaković i Fikret Andelić. Stradali su od agresorske granate koja je ispaljena sa okolnih brda, dok su petorica njihovih saboraca ranjena.

Veliki broj građana Živinica, rodbine, prijatelja i saboraca, predstavnika lokalne vlasti, boračkih udruženja, vjerskog života kao i učenika živiničkih škola okupio se na mjestu pogibije živiničkih i bosanskohercegovačkih gazija.

Prigodne riječi su uputili i neki od predstavnika društveno - političkog i vjerskog života općine Živinice i države Bosne i Hercegovine.

Izvor: radioilijas.ba 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas534
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7666
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24023