• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Građani općine Ilijaš danas biraju članove savjeta mjesnih zajednica Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Nedjelja, 19 Svi 2019 07:44

kutija 5ca1f638701b3Počeli su izbori u 14 mjesnih zajednica na području općine Ilijaš, a biračka mjesta će biti otvorena do 19 sati večeras. 

Na biračkim spiskovima nalazi se 20 960 birača, a građani će moći birati 31 listu sa po pet kandidata.

Birački odbori su sastavljeni od članova zaduženih i za opće izbore, koji su prošli neophodnu obuku i imaju iskustva u provođenju izbornih procesa.

Razlika u glasanju je što se do sada glasalo za pojednice, a sada se glasa za listu pored koje stoji kvadratić u koji se upisuje znak “x“, prvi kandidat na listi je ujedno i predsjednik Savjeta MZ.

Prvi rezultati izbora trebali bi biti poznati u ponoć. Rezultati će biti predstavljeni na majskoj sjednici Općinskog vijeća, koja je planirana za 29.05. 2019. godine, a mandate će OIK Ilijaš moći dodijeliti već na početku juna.

 
Carpe diem: Održana prva radionica „Make up artist“ u okviru projekta Pokaži šta znaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Nedjelja, 19 Svi 2019 07:09

60359365 2222556524460626 1928675658636984320 oU Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišmović“ održana je prva radionica projekta Pokaži šta znaš, koji je namijenjen srednjoškolcima a realizuje ga Omladinska organizacija „Iskoristi dan – Carpe diem“, a finansira ga Općina Ilijaš.

Cilj projekta je podsticanje mladih da se kreativno izražavaju, usvoje znanja i vještine te da nadograđene i stečene sposobnosti iskoriste u svrhu samozapošljavanja i na taj način bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme.
Tokom radionice Make up Artist, srednjoškolci su imali priliku čuti o čišćenju i masaži lica, te kako napraviti piling za lice od prirodnih sastojaka a zatim su sami pravili piling i radili tretman.

Nakon toga, učenice u ulozi edukatora su praktično prikazale izradu frizure za dan i frizure za noć ili neku svečanost.

Učesnici radionice su imali priliku čuti i vidjeti tehniku iscrtavanja obrva te način šminkanja za dan i za noć (konturisanje, highliter, smokey eye) te praktično primijeniti naučeno.

Zatim je učenica/edukator govorila o prirodnim sapunima, njihovoj svrsi i primjeni kao i o načinu izrade sapuna u Srednjoškolskom centru. Prikazala nam je i proces izrade labela kao i pilinga za usne.

„Drago nam je da smo mi profesorice, bile u mogućnosti pružiti podršku u realizaciji radionice. Ovo je odličan način da djecu motivišemo da se uključe u različite aktivnosti i da nauče nešto novo“, kazala je Murisa Bukva.

Radionica je završena podjelom certifikata za edukatore.

 
Općina Ilijaš organizuje zajednički iftar na otvorenom za 2000 građana Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 17 Svi 2019 08:48

plakat iftarU organizaciji Općine Ilijaš i općinskog načelnika 21. maja 2019. godine/ 16. ramazana 1440. hidžiretske godine, na Trgu Alije Izetbegovića, u 20:17 sati biće upriličen prvi zajednički iftar na otvorenom za 2000 građana.

Tim povodom općinski načelnik Akif Fazlić poziva sve građane općine Ilijaš da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj, te da iftar na otvorenom doprinese promociji našeg grada i općine.

Prisutnima će se obratiti Sejid ef. Strika u svojstvu izaslanika glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

U okviru ovog događaja planiran je i prigodan program na kojem će nastupiti Armin Muzaferija i hor "Preporod" Ilijaš.

Nakon iftara građanima će se služiti kafa iz najveće džezve na svijetu – Vispakove Zlatne džezve.

Sponzori: JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, Fazum Gradnja d.o.o., Nikogradnja Durmić d.o.o., Halilović d.o.o., Testingelektro d.o.o. Sarajevo, Kupro d.o.o., F&B group, MDD Merhamet – Regionalni odbor Sarajevo, Vakufska Banka d.d. Sarajevo, Tranzit Export d.o.o., GRAWE osigurnaje, Halid GRADNJA, Vispak Visoko, Citar Produkt d.o.o., EZIOinox, SUR Smajlović, Caffe & nargila bar Antalya.

Partneri: Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, Tapas d.o.o. Zenica, Caffe restoran Point 01, restoran Fontana, Azzuro pizzeria & bistro, Caffe slastičarna Tamar, restoran Mehdijano, restoran Diana, restoran i pizzeria Memić, slastičarna Zambak, pekara Mia, Agencija Produkcija, Network d.o.o., Šubin promet d.o.o. Ilijaš, TR Jabuka Podlugovi, Mreža mladih Ilijaš, BZK Preporod, OO "Iskoristi dan – Carpe diem", Mediacontrol.

Medijski sponzori: Radio Ilijaš, ILIJAS.info, Ilijaš Net.

Još jednom, pozivamo sve građane općine Ilijaš da iftarimo zajedno!

 
Obilježen 23. rođendan JU OŠ "Hašim Spahić" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 16 Svi 2019 05:50

 

dan os skole hasim spahicSvečanom priredbom i mnogobrojnim kulturno – rekreativnim i sportskim aktivnostima obilježilježen je 23. rođendan OŠ „Hašim Spahić“. Prisutni su, prije samog početka svečanog dijela odali počast minutom šutnje i učenjem Fatihe umrlim nastavnicima koji su bili uposlenici ove škole.

Učenici su se gostima predstavili izvedbama recitala, dramskog prikaza, pjesmom, plesom i glumom.

Nihad Salkić, direktor OŠ „Hašim Spahić“ se zahvalio prisutnima što su svojim prisustvom uveličali obilježavanje Dana škole Hašim Spahić.

- Naša škola slavi 23. godine postojanje, tim povodom čestitam Dan škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima. Savremene promjene koje se stavljaju kako pred našu školu, tako i pred sve njene sudionike zahtjevaju od nas da obrazovanju dajemo jos veći značaj i doprinos. To nas podstiče da i dalje nastavimo sa kvalitetnim radom. Danas o tome svjedoče osvojeni rezultati kako u sferi redovno – odgojnog obrazovanog rada, tako i u postizanju rezultata naših učenika na svim općinskim i kantonalnim takmičenjima u prethodnoj godini. Uspjeh naših učenika je rezultata rada i profesonalnosti naših nastavnika. Naši učenisi predstavljaju naš primarni cilj koji zahvaljujemo podršci vijeća roditelja, općini, lokalnoj zajednici. Ovom prilikom u svoje ime, i u ime uposlenika i učenika škole zahvaljujem svima koji su pomogli u protekloj godini da ostvarimo ovakve rezultate. Koristim priliku da svim muslimanima islamske vjeroipovijesti čestitam mubarek mjesec ramazan uz želju da ga provedu u zdravlju, sreći i rahatluku, kazao je direktor Salkić.

Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u Služni za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš, uputila je u ime općinskog načelnika najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

- S posebnim zadovoljstvom sjećam se prethodnih 20-tak godina kada je ova škola bila jedina javna ustanova na području općine Ilijaš, a danas ih imamo četiri i sve su izrasle i protekle iz ove škole. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, na materijalno – tehničke uslove rada koje smo ostvarili u obrazovanju na području naše općine i naravno ta podrška neće nikada izostati. Rekli smo prošle godine da ćemo uraditi fiskulturnu salu i evo ona je već uveliko u upotrebi data na korištenju učenicima i uposlenicima škole. Ove godine pokrenuli smo veće aktivnosti, da uradimo projekat za redizajn stare fiskulturne sale i da konačno otvorimo produženi boravak u našoj gradskoj školi. Nadamo se da ćemo u saradnji sa Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u 2020. godini uspjeti pripremiti taj objekat, otvoriti produženi boravak i omogućiti još nekoliko učionica kako bi ova škola radila u samo jednoj smjeni. Želim da iskoristim priliku da se posebno zahvalim direktoru OŠ „Hašim Spahić“ koji je svojim radom i zalaganjem doprinio da ova škola danas radi u ovakvim uslovima uslovima, a svakako puno uspjeha i da bude isto tako uspješan želim novom direktoru Nihadu Salkiću, istakla je Zagorac – Jozić.

Prisutni su uživali u bogatom programu koji su pripremili učenici i nastavnici škole. Sudeći prema njihovim reakcijama i pohvalnim riječima, učenici i zaposlenici škole besprijekorno su izvršili svoje zadatke povodom Dana škole.

Izvor: radioilijas.ba

 
Program obilježavanja 27. godišnjice stradanja stanovništva Gornje Bioče Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 15 Svi 2019 06:54

 

bioca program obiljezavanja stradanja stanovnikaU nedjelju, 26. maja 2019. godine u 10:00 sati počinje program obilježavanja 27. godišnjice stradanja bošnjačkog – mjesnog stanovništva Gornje Bioče.

Program:

- 09:00 – 10:00 – okupljanje učesnika obilježavanja

- 10:00 – obilježavanje godišnjice stradanja 47 stanovnika Bioče (obraćanje zvanica, polaganje cvijeća)

- 11:30 – obilazak spomen obilježja u rejonu Selimovići

- 13:00 – obilazak dva spomen obilježja na brdu Trešnjice

- 20:22 – iftar u mjesnoj džamiji u Bioči

„DA SE NE ZABORAVI BIOČA 1992.-2019.“

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas878
mod_vvisit_counterJuče2357
mod_vvisit_counterOva sedmica3235
mod_vvisit_counterOvaj mjesec37353