• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Štab cilivne zaštite: Upozorenje građanima Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 03 Ožu 2021 11:47

U P O Z O R E NJ E !

UPOZORAVAJU SE GRAĐANI OPĆINE ILIJAŠ DA PRILIKOM ČIŠĆENJA SVOJIH IMANJA IZBJEGAVAJU PALJENJE VATRE. UKOLIKO TO URADE TREBAJU VODITI RAČUNA DA VATRA NE IZMAKNE KONTROLI I NE IZAZOVE NEŽELJENE POSLJEDICE.

STROGO SE ZABRANJUJE PALJENJE VATRE U BLIZINI ŠUMSKIH KOMPLEKSA, MINSKIH POLJA I POŽARNO OSJETLJIVIH OBJEKATA. ZA ONE KOJI SE NE BUDU PRIDRŽAVALI OVIH UPOZORENJA SHODNO ZAKONU O ZAŠTITI OD  POŽARA PREDUZEĆE SE PROPISANE SANKCIJE.

KONTAKT TELEFONI:

033/400-211 PVB Ispostava Ilijaš

033/401-000 Policijska uprava Ilijaš

033/580-695 Služba civilne zaštite

pozar

 
Općina Ilijaš: Šest volontera uspješno obavilo voloterski rad u organu uprave Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 02 Ožu 2021 08:41

DSC 0417U prostorijama Općine Ilijaš održana je dodjela uvjerenja o sticanju radnog iskustva u trajanju od jedne godine u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Ilijaš za šest volontera. Riječ je o volonterima sa završenom VSS koji su volonterski rad počeli 01.03.2020. godine. Angažmanom stečenim tokom proteklih godinu dana u Općini Ilijaš ispunili su uslove za polaganje javnog ispita i mogućnost apliciranja na radno mjesto stručnog saradnika.

Kako je istakao Pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, boračko-DSC 0413invaldinsku i socijalnu zaštititu radi se o izuzetnom vrijednim volonterima te im poželio mnogo uspjeha u budućnosti. „Želim Vam prije svega puno zdravlja i da vas sreća prati u budućnosti sa uvjerenjem da će neko od vas imati priliku dobiti posao u svojoj struci i u Bosni i Hercegovoni koju trebamo izgrađivati sa mladim snagama željnih rada i napretka. Vjerujem da će vam stečeno iskustvo u općinskom organu uprave Ilijaš koristiti u budućnosti. Isto tako sam uvjeren sam da ste danas bogatiji za jedno veliko radno iskustvo i da ste za ovih godinu dana stekli nova znanja koja će vam trebati na nekom radnom mjestu ali i u životu koji za vas tek počinje“, istakao je Spahić.

Prema riječima volontera iskustvo će im biti od velike koristi, te se nadaju da će im pomoći pri pronalasku posla, jer su imali priliku naučiti kako funkcionira rad organa uprave, kancelarijsko poslovanje, rad sa strankama i drugi poslovi u nadležnosti organa uprave.

Općina Ilijaš već nekoliko godina provodi politiku pomoći mladim visokoobrazovanim ljudima, kako bi stekli prvo radno iskustvo i postali konkurentni na tržištu rada.

 
Delegacija Općine Ilijaš na obilježavanju 1.marta - Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 01 Ožu 2021 15:04

Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je počelo jutros odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima BiH.

kovači

Delegacije državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i porodice poginulih boraca, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod Centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

spomen djeca

Delegacije su potom položile cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tokom proteklog rata od 1992.-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

Obilježavanju je prisustovala i delegacija Općine Ilijaš predvođena Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i Predsjedavajućom Općinskog vijeća Ilijaš Almom Omerović.

kovači1

 
Općina Ilijaš stipendira 326 učenika i studenata Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Nedjelja, 28 Velj 2021 21:20

ASP 5358Povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, 26. februara 2021. godine u Kino sali Ilijaš upriličen je svečani prijem učenika i studenata dobitnika posebnih priznanja, zlatnih i srebrenih znački te najuspješnijih studenata, a koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju.

Prvi Ugovori o stipendiranju u organizaciji Općine Ilijaš, dodijeljeni su školske 2001/2002. godine za 8 učenika i 12 studenata. Ove godine je dodijeljen 321 ugovor o stipendiranju i to za 139 učenika i 182 studenta. Također, Općina Ilijaš dodijelila je i 5 sportskih stipendija.

Sanja Zagorac-Jozić, pomočnik načelnika Službe za društvene djelatnosti je kazala da je ponosna na učenike i studente te im uputila iskrene čestitke.„Nažalost, zbog panemdije Covid-19 te epidemiloških mjera ove godine nismo u prilici organizovati dodjelu ugovora svim našim stipendistima. Danas ćemo dodijeliti ugovore za zlatne i srebrne značke, pobjednici inernacionalnih takmičenja i nekoliko studenata koji imaju prosjek preko 9. Ovom prilikom, upućujem im iskrene čestitke i ponosni smo na sve njihove uspjehe, kazala je Zagorac –Jozić.

Općinski načelnik Akif Fazlić uputio je čestitke učenicima i studentima teKH8 7316 istaknuo značaj ulaganja u obrazovanje, nakon čega je uručio pohvale i novčane nagrade dobitnicima posebnih priznanja:

1. Omanović Adni, dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za najboljeg studenta prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu;

2. Smajlović Almedini, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu;

3. Alić Ajši, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog ciklusa studija Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu;

4. Pejmanović Emini, dobitnici Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje jednom od najboljih studenata prvog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i

5. Alić Harisu, bivšem učeniku Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, dobitnika Posebnog priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u toku cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja u školskoj 2019/2020.godini.

KH8 7326Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uručila je ugovore o stipendiranju za 26 studenata koji su prethodnoj akademskoj godini ostvarili prosjek ocjena preko 9,00.

I ove godine, dodijeljene su nagrade i pohvale za takmičenja iz oblasti muzike i to za osam učenika OMBŠ “Novo Sarajevo” – Područno odljenje Ilijaš i jednog učenika Srednje muzičke škole u Sarajevu. Nagrade je uručila Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove MZ Sanja Zagorac-Jozić.

Kompoziciju „Fantazija“ za prisutne goste izveli Amina Mujalo i Džanin Zeković, studenti Muzičke akademije u Sarajevu.

ASP 5305

 
Defile i polaganje cvijeća povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Subota, 27 Velj 2021 17:52

Učenici Perzijsko–bosanskog koledža sa internatom u Lješevu i ove su godine dali svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti BiH i Dana općine Ilijaš.

Uz zastave Bosne i Hercegovine i balone u njenim bojama defilirali su i poruke ljubavi prema domovini raširili gradom. Defile je krenuo ispred zgrade Općine Ilijaš, uz prisustvo Općinskog načelnika Akifa Fazlića i predsjedavjuće OV Ilijaš Alme Omoerović i nastavljen gradskim šetalištem do Centralnog spomen obilježja u Ilijašu. Na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu položeno je cvijeće, te uz učenje Fatihe ili na drugi prikladan način, odata je počast svim šehidima i poginulim borcima.

ASP 4953-768x513

ASP 5038-768x513

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1894
mod_vvisit_counterJuče2224
mod_vvisit_counterOva sedmica4118
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25313