• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Počela podjela kanti za selektivno prikupljanje otpada u MZ Misoča i MZ Ljubnići Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 02 Srp 2018 07:54

pehd kanteNa području općine Ilijaš počela je podjela 1500 kanti za selektivno prikupljanje otpada u individualnim stambenim objektima koja će trajati do sredine augusta. 

Uposlenici KJKP Rad krenuli su s podjelom kanti u MZ Ljubnići i MZ Misoča, a mještani će dobiti žutu kantu za reciklažni otpad i crnu za komunalni. Građani se mole da radi lakše evidencije pripreme na uvid svoje račune.

Općina Ilijaš ranije je potpisala Sporazum o isporuci PEHD kanti za otpatke od dobavljača "Faro" d.o.o. iz Zenice, u vrijednosti od 44.963,10 KM

KJKP RAD će postojeće kontejnere ukloniti i stanovnici će moći svoj otpad odlagati isključivo u kante koje će biti podijeljene.

Odvoz otpada vršit će se srijedom u navedenim mjesnim zajednicama.

 
Uz koncert ilijaških tamburaša svečano otvoreni 18. Ilijaški dani Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 02 Srp 2018 06:02

tamb2Na platou KSC Ilijaš sinoć su svečano otvoreni 18. Ilijaški dani uz koncert i divne melodije ilijaških tamburaša. Ove godine, Manifestacija kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani“, održava se uperiodu od 01. do 07. jula.

Predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani“ Benis Fazlić kazao je da je narod onaj koji pravi pravi svečarski ugođaj.

"Vjerujemo da ćemo i ove godine opravdati vaša očekivanja, te da ćete uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom i sportskom programu, koji smo pripremili za vas. U narednih sedam dana Manifestacije “Ilijaški dani“, očekuju nas i dani trgovine, te vas
savjetujemo da nas posjetite i provjerite ovogodišnju ponudu. Naravno, kao i svake godine, očekujemo veliki broj posjetitelja , kako iz naše domovine, tako i iz dijaspore.Očekuju vas pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, umjetničke izložbe, ukratko ilijaski dani fazlic beniskultura i zabava svih sedam dana"
, kazao je Fazlić.

Ilijaški dani su manifestacija koja promovira vrijednosti lokalne zajednice i koja želi da klubovi, udruženja, privrednici, turistička zajednica iskoriste ovih sedam dana kako bi se predstavili u najljepšem svjetlu. Ilijaški dani nose i onu nekadašnju čar gradskih sajmova, koji su odmor za srce i dušu, gdje svi posjetitelji mogu pronaći neki sadržaj za sebe.

Tradicionalne tamburaške melodije, starogradske pjesme i sevdalinke su bile dio repertoara koncerta. Da tambura nije instrument koji nestaje na našim prostorima i da iako se smatra “instrumentom ravnice” može donijeti ugođaj i veselje na svim prostorima dokazali su ilijaški tamburaši, koji su priredili cjelovečernji koncert.

Izvor: radioilijas.ba

 
Potpisan Ugovor za izgradnju filterskog postrojenja Sokolina u Srednjem Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 29 Lip 2018 11:35

zukic bralovic fazlic osmanovicU kabinetu općinskog načelnika je upriličeno je potpisivanje Ugovora za izgradnju filterskog postrojenja Sokolina u Srednjem. Potpisivanju su prisustvovali načenik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, direktorica Vodostana Ilijaš Belma Zukić, te vlasnik firme "MIBRAL" d.o.o. Milan Bralović.

Vodosabdijevanje naselja Srednje pitkom vodi vrši se sa izvorišta Sokolina. U periodu obilnih padavina dolazi do pojačane mutnoće vode što stvara problem kod redovne isporuke zdravstveno ispravne vode. Kako bi se prevazišao ovaj problem i građanima, privrednim subjektima i O.Š. "Srednje" osigurala zdravstveno ispravna voda, Općina Ilijaš je pokrenula projekat izgradnje filterskog postrojenja Sokolina Srednje.

Načelnik Fazlić je istakao značaj ovog projekta i rješenje problema kvaliteta vode.

„Općina je kroz operativni plan i strategiju razvoja definisala vodosnabdijevanje kao ključnu oblast. Izgradnja filter postrojenja Sokolina omogućiti će snabdijevanje vodom naselje Srednje i njegovo šire područje, te MZ Ljubina. Nakon provedenih procedura danas smo potpisali ugovor sa izvođačem radova i očekujemo da se projekat realizuje negdje do sredine jeseni“, rekao je Fazlić.

Direktorica Vodostana Ilijaš Belma Zukić kazala je kako je na redu novi projekat nakon što je prošle godine realizovana rekonstrukcije filter postrojenja na centralnom vodovodu na Karašnici.

"Radi se o postrojenju koje je ostavilo mogućnost projektne nadogradnje. Ovo filter postrojenje kapaciteta 15 litara u sekundi i treba da omogući kontinuirano vodosnabdijevanje zdravstveno ispravnom vodom naselja Srednje i prilikom povećanih mutnoča na izvorištu. Drago mi je da su se stvorili tehnološki uslovi koji će omogućiti da bez obzira na negativne faktore i vremenske prilike, dobijemo kvalitet vode kakav građani zaslužuju“, naglašava Zukić.

Milan Bralović vlasnik firme koja izvodi radove je rekao da će se projekat realizovati u predviđenom roku i u dvije faze. Prva faza je izrada projektne dokumentacije s kojom firma "MIBRAL" počinje odmah, a potom slijedi izrada objekta.

Postrojenje treba da obezbijedi uklanjanje suspendovanih materija – mutnoće iz vode, tako da se poslije tehnološkog procesa prečišćavanja vode (koagulacijom, flokulacijom i filtracijom) dobije voda za piće u skladu sa Pravilnikom o kvaliteti vode za piće.

Projektno rješenje se sastoji od:

- arhitektonsko građevinskog dijela i hidroinstalacija koje se sastoji od prostora za smještaj filterskih jedinica sa ostalom opremom, prostora komandne sobe, prostora za hemikalije, rezervoara za otpadnu vodu i platoa za opremu za obradu mulja;

- tehnološko - mašinskog dijela koji uključuje filtersko postrojenje od jednog filterskog para sa dvije filterske jedinice i

- elektroinstalacija.

Vrijednost projekta iznosi 511.518,65 KM. Finansira se iz Budžeta Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš. Izvođač radova je firma "MIBRAL" d.o.o. Sarajevo, a rok za izvođenje radova je 120 dana.

 

 
Počelo obilježavanje Dana 126. Ilijaške brigade Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 29 Lip 2018 07:53

delegacija2Povodom obilježavanja Dana 126. Ilijaške brigade, delegacija članova Udruženja položila je cvijeće na centralnom spomen obilježju u Ilijašu.

Danas je planirana posjeta mezarjima i grobljima i odavanje počasti šehidima, pognulim i umrlim borcima i civilnim žrtvama rata: Breza I i II, Lješevo, Misoča, Stari Ilijaš, Salkanov Han, Solakovići, Kamenica, Solun i katolička groblja u Brezi i Stupama (Desava).

U subotu je predviđen marš ratnim stazama 126. brigade, a u nedjelju Svečana akademija povodom 25. godišnice 126. brdske brigade.

Izvor: radioilijas.ba

 
Održana 21. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 28 Lip 2018 12:18

21.sjednicaOV1Dvadeset prva sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ovog četvrtka uz prisustvo 21 vijećnika.

Dnevnim redom je planirano šest tačaka, a sjednicu je vodio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković. Nakon nekoliko vijećničkih pitanja i inicijativa jednoglasno je usvojena Odluka o pristupanju izradi regulacionog plana "Srebrenički arboretum".

Cilj izrade plana je da se na lokalitetu Karašnica na zemljištu gdje je započeta izgradnja spomenika Cvijet Srebrenice obezbjedi planska osnova za kvalitetno uređenje prostora, kao javne pejsažno oblikovane površine na način planiranja i formiranja novog prostora važnog za gradski identitet, primjereno poruci i sjećanju na genocid koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine.

Područje obuhvata plana u najvećem dijelu je posve neizgrađeno i nije opremeljeno komunalnom infrastrukturom, te ga je potrebno urbanizirati na kvalitetan način, opremiti saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom poštujući uslove zaštite okoliša.

Planski osnov za donošenje ove Odluke je Prostorni plan Kantona Sarajevo za period 2003. - 2023. godina. Okvirna sredstva za izradu plana iznose 37.500,00 KM, a osigurat će ih Općina Ilijaš.

Općinsko vijeće je usvojilo Odluku kojom se odobrava prodaja 21.sjednicaOV2neposrednom pogodbom neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Ilijaš radi oblikovanja građevinskih parcela u vlasništvu stanovnika naselja Gornja Misoča.

Usvojena su Rješenja o razrješenju člana Komisije za izbor i imenovanja Saudina Durmića i člana Komisije za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja Enisu Mešetović.

Općinsko vijeće je izabralo Semira Dedića za novog člana Komisje za izbor i imenovanja i Mirnesa Udovčića za člana Komisije za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja.

Na samom kraju sjednice usvojeno je i jedno Rješenje iz imovinsko – pravne oblasti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas418
mod_vvisit_counterJuče1333
mod_vvisit_counterOva sedmica6629
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29765