• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Materijali za XVII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XVII sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XVII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Šest novih vozila za PU Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Petak, 16 Velj 2018 15:12

mup automobiliMinistarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) preuzelo je 90 novih automobila koji će koristiti pripadnici sarajevske policije.

Policijska upava Ilijaš preuzela je šest automobila.

Primopredaji su prisustvovali policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović sa saradnicima i članovi Vlade Kantona Sarajevo. Stanovnici Kantona Sarajevo će uskoro na ulicama primjetiti i novi dizajn policijskih vozila koji imaju novi vizuelni identitet i koji će policiji pomoći u svakodnevnom obavljanju zadataka.

Vozila MUP-a KS-a trenutni izgled imaju još od kraja 1990-ih godina pa je stoga bilo vrijeme za redizajn. Nova boja vozila bit će dominantno crna s crvenim detaljima.

Novi automobili koštali su oko tri miliona KM, a vozila su nabavljena od firme Porsche BH.

Za ovu godinu je planiran budžet za nabavku dodatnih 50 automobila za potrebu specijalnih i drugih jedinica.

 
Počela Škola skijanja za učenike iz Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Srijeda, 14 Velj 2018 14:41

skola skijanjaŠkola skijanja počela je ove srijede i za ilijaške đake. Na Igman su u ovoj smjeni sa instruktorima otputovali učenici šestog razreda iz Podlugova i Starog Ilijaša.

Prema zvaničnim spiskovima koji su dostavljeni Ministarstvu kulture i sporta KS iz O.Š. “Hašim Spahić” škola skijanja je planirana za 71 učenika, iz O.Š. “Podlugovi” 47, O.Š. “Stari Ilijaš” 55 i iz O.Š. “Srednje” planirano je 32 učenika.

Općina Ilijaš je izvršila postupak javne nabavke pancerica za koje je Ministarstvo kulture i sporta KS doznačilo sredstva.

Treća smjena planirana je za 21. februar, četvrta 28. februara, peta 07. marta i posljednja je planirana 14. marta.

Realizacija projekta “Škola skijanja” za sve učenike šestih razreda osnovnih škola u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo realizira se od početka februara.

Planirano je da u ovom projektu učestvuje oko 4.000 učenika iz 65 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo.

Đacima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz i ski karte, a ovisno o vremenskim prilikama oni će skijati na Malom i Velikom polju na Igmanu, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Po riječima ministra za obrazovanje, nauku i mlade Elvira Kazazovića , ovo je vrlo značajan projekt jer se konačno po prvi put ukazala prilika da našim školarcima omogućimo sve što im je potrebno da nauče skijati, i to u periodu kada je uveden i treći čas Tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Također, kako bi učenicima olakšali da savladaju tehnike skijanja, pripremljen je priručnik pod nazivom “Skijanje za djecu”, koji daje jasne i kratke upute, kao i savjete za kvalitenije i efikasnije skijanje na planinama. On je ujedno i poklon svim dječacima i djevojčicama.

Na planinama će svakodnevno boraviti oko 700 učenika, koji će sa nastavnicima i instruktorima skijanja učiti osnove ovog zimskog sporta.

Školu skijanja u preostalim smjenama pohađat će i djeca iz OŠ “Hašim Spahić” i OŠ “Srednje”.

Izvor: Radio Ilijaš

 
Obavještenje: Potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Srijeda, 14 Velj 2018 14:19

Obavjestenje Potpisivanje Ugovora o stipendiranju učenicima i studentima korisnicima općinskih stipendija za školsku 2017/2018. godinu bit će upriličeno u utorak, srijedu i četvrtak (20.,21.,22. februar) za izuzetno nadarene učenike i studente, u vremenskom period od 9 do 16 sati.

Za studente i učenike u stanju socijalne potrebe i učenike i studente sportiste potpisivanje će biti upriličeno u petak, 23. februara 2018. godine, u vremenskom periodu od 9 do 16 sati.

Potpisivanje ugovora bit će upriličeno u zgradi Općine Ilijaš, na drugom spratu u sali broj 20.

Za maloljetne korisnike stipendije ugovore će potpisati jedan od roditelja, odnosno zakonski zastupnik. Molimo potpisnike ugovora da donesu kopiju bankovnog računa.

Svečana dodjela ugovora o stipendiranju učenicima i studentima planirana je 27.02.2018. godine, u 18 sati u kino sala JU KSC i Radio Ilijaš.

 
MZ Mrakovo: Održana edukacija za mlade na temu „Samopuzdanje kao ključ uspjeha“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Ponedjeljak, 12 Velj 2018 10:00

mrakovo edukacijaU okviru projekta  “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” realizovala je još jednu besplatnu jednodnevnu edukaciju za mlade o temi „Samopuzdanje kao ključ uspjeha“, koja se održala u subotu 10.02.2018. u prostorijama Društvenog centra u Mrakovu.

„Tokom edukacije, kroz teoretski dio, psiho testove, testove ličnosti i praktične aktivnosti, pokušali smo oživjeti naše samopuzdanje, pronaći načine da sami sebi počnemo vjerovati te rješavati svoje a ne globalne probleme. Naučili smo kako imati više samopoštovanja, odnosno unutrašnjeg samopuzdanja, kako se nositi sa svojim problemima, vrlinama i manama jer smo to mi i sve navedeno je dio nas. Posebno me radije što se radionici odazvao veliki broj učesnika te što su svi pokazali veliko interesovanje za ovu temu. Sasvim sam sigurna da će znanja i stečene vještine tokom radionice uveliko osnažiti njihovu osobenost, podignuti nivo samopuzdanja i poslužiti mladima u daljim koracima na putu ka ostvarivanju vlastitih ciljeva“, kazala je edukatorica prof.mr. Selma Redžo.

mrakovo edukacija2„Smatram da je samopuzdanje jedan od ključnih faktora uspjeha. Na ovoj radionici smo kroz zanimljive primjere i vježbe naučili koliko je važno da vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti, jer samopuzdanje nije nešto sa čime se rađamo, nego se ono gradi vremenom. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih i sličnih edukacija za mlade, koji će pomoći mladima da rade na sebi i nauče nešto novo“, ističe Medžida Kasapović, učesnica edukacije.

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“  kroz projekat Edukativne radionice u MZ Mrakovo nastavit će sa realizacijom radionica za mlade u narednom periodu a sve u cilju unaprijeđenja kapaciteta mladih sa područja općine Ilijaš, navela je Enisa Mešetović koordinatorica projekta.

Aktivnosti “Edukativne radionice u MZ Mrakovo“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske  i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas93
mod_vvisit_counterJuče1520
mod_vvisit_counterOva sedmica10452
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25121