• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Biznis centar: Nastavljen program jačanja preduzetničkih vještina Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Utorak, 10 Tra 2018 11:04

radionicaDrugi moduli Programa jačanja preduzetničkih vještina u okviru YEP Inkubatora poslovnih ideja za učesnike iz Ilijaša održani su od četvrtka 5. aprila do nedelje 8. aprila u Biznis centru Općine Ilijaš.

Učesnici su aktivnim učešćem u interaktivnim vježbama, diskusijama i studijama slučaja imali priliku da se bave temama inžinjeringa vrijednosti, planiranja proizvodnje/procesa pružanja usluge, troškova i upravljanja vremenom.

Kao najkorisnije i najzanimljivije učesnici su ocijenili vježbe u kojima su kroz niz simuliranih situacija mogli da prožive ono sa čim će se u budućnosti kao preduzetnici svakodnevno susretati.

Svi treninzi u okviru Programa jačanja preduzetničkih vještina realizuju se po jedinstvenoj CEFE metodologiji. 

 
Čestitka povodom Vaskrsa Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Petak, 06 Tra 2018 06:42

vaskrsU povodu nastupajućeg Vaskra, općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti u svoje ime i u ime svojih saradnika, želimo uputiti iskrene čestitke povodom velikog praznika Vaskrsa. Vrijeme velikih vjerskih praznika prilika je za zbližavanje sa porodicom, prijatelјima i komšijama, tako uz želje za dobro zdravlje i napredak, svima želimo da praznične dane provedete u prijatnom raspoloženju u krugu svojih najmilijih. Sretan Vaskrs!"

 
Prezentacija elaborata o usklađivanju površina državnih šuma i šumskih zemljišta na području KS Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Četvrtak, 05 Tra 2018 13:17

prezentacija samir omerovicU sali Općinskog vijeća Općine Ilijaš održana je prezentacija elaborata o usklađivanju površina državnih šuma i šumskih zemljišta na području Kantona Sarajevo. Projekat organizira i finansira Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a prezentator elaborata bio je Samir Omerović iz JP Bosanaskohercegovačke šume.

U uvodnom dijelu izlaganja navedeni su razlozi za izdavanje i promjene namjene zemljišta. Šumska zemljišta iz kategrije goleti i šibljaka podesnih za pošumljavanje, te zemljišta planinskih pašnjaka i rudina nalaze se prema odredbama starijih varijanti zakona o šumama i Zakona o šumama KS u nadležnosti, u nekim slučajevima i vlasništvu, korisnika šuma, a koja su ugovorom o prenosu poslova gospodarenja potpisana između nadležnog resornog ministarstva i korisnika šuma.

U konkretnom slučaju radi se o Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo šume" d.o.o. i Ministarstvu privrede KS. S obzirom na sve veći interes za tursitički i privrednim razvojem Kantona Sarajevo stvorila se potreba da se navedene kategorije zemljišta stave u funkciju tog razvoja.

Naime, radi se o površinama koje KJP "Sarajevo šume" d.o.o. opterećuje sa aspekta zaštite i pošumljavanja, te tom preduzeću stvaraju veće troškove, a kada bi se te iste površine stavile u funkciju privrednog razvoja stvarale bi novu dodatnu vrijednost i korisnika šuma rasteretile prethodno navednih obaveza.

U tom smislu neophodno je definisati model kako te površine staviti u funkciju razvoja Kantona. Model bi se sastojao iz seta koraka i zakonskih propisa koji regulišu ovu oblast kako bi se navedene površine stavile u prethodno navedenu funkciju.

 
Svečanim obilježavanjem upriličen početak rada internet privredne platforme Bizcity Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Četvrtak, 05 Tra 2018 10:10

bizcity1U Biznis centru Općine Ilijaš sinoć je upriličeno svečano otvorenje internet privredne platforme Bizcity za pravne subjekte.

Halil Sulejmanović, direktor i osnivač poslovnog inkubatora SASE i vlasnik Bizcity-a kazao je kako ova platforma nudi novi koncept za privrednike na način da će ih povezati i omogućiti komunikaciiju koju još uvijek nemaju mogućnost pronaći na online platformama sa sličnim sadržajima.

"Platforma je koncipirana na način da će posjetioci imati mogućnost za zapošljavanje, tendersko poslovanje, marketing, interakciju, biznis vijesti i konsultantski servis. Poslodavci će biti vlasnici profila na Bizcity-u i to će im pružiti mogućnost međusobne komunikacije i saradnje što će unaprijediti njihovo poslovanje.


Mi u Bizcity-u smatramo da nema lošeg projekta. Bitno je koliko truda uložimo u projekat i koliko ozbiljno radimo na njemu. Kažu da projekat trebamo smatrati kao svoje dijete, ne kojem radimo, bizcity2odgajamo ga i ono raste zajedno sa nama. Svaka ideja i projekat može da bude uspješan. Od projekta pionira u oblasti virtualnih privrednih gradova cilj nam je postati respektabilna, stabilna i nezaobilazna destinacija modernog poslovanja"
, rekao je Sulejmanović.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazli čestitao je mladom timu na kvalitetnoj ideji koja će doprinijeti ekonomskom razvoju Općine Ilijaš.

"Zadovoljstvo mi je da podržimo Halila i njegovu mladu ekipu. Pribojavao sam se kada otvorimo prostor Biznis centra koliko će njegovi kapaciteti biti iskorišeni. Razloga za brigu nije trebalo biti, jer se od otvorenja centra u njemu realizovalo nekoliko programa u vezi sa biznisom, poslovnim idejama i stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta. Sretan sam da je puno aktivnosti i inicijativa prije svega mladih ljudi, koji donose nove ideje. Odgovornost Općine za kreiranje povoljnog poslovnog ambijenata u potpunosti preuzimamo i bićemo podrška dobrim idejama. Također, budžet Općine Ilijaš oblikujemo i prilagođavamo kako bi pomogli realizaciji dobrih poslovnih ideja i programa", rekao je Fazlić.

bizcity4Bizcity je sačinjen od 12 platformi, odnosno 12 grana privrede, to jeste više grana privrede su grupisane po sličnosti u dvije do tri djelatnosti. Bizcity ima misiju da bude prva B2B platforma koja će raditi isključivo sa firmama koje tehnološki napreduju i razumiju ekonomske trendove. Težnja je u izgradnji internet identiteta kompanije korisnika i izgradnji online prisustva kroz grupisanje poslovnih korisnika u jedinstvene baze podataka.

Bizcity na ovaj način otvara mogućnost korisnicima za zapošljavanje radnika na novootvorena radna mjesta, tendersko poslovanje, grupisanje mikro, malih i srednjih preuzeća, aktivnu reklamnu kampanju te internet lice firme kroz profile koje navedena platforma nudi.

Potencijalni klijenti tim Bizcity-a mogu kontaktirati preko domena www.bizcity.ba, na kojoj će pronaći kontakt e-mail i broj telefona.

 
Općina Ilijaš upriličila prijem delegacije OŠ “Bilge Soyak” iz Istanbula Ispis Email
Autor Nermina Avdukic   
Srijeda, 04 Tra 2018 21:19

received 10215776952802554Delegacija osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Turske, posjetila je danas općinu Ilijaš. Posjeta je upriličena u okviru projekta bratimljenja OŠ „Stari Ilijaš“ i osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Istanbula. Formalni prijem delegacije načelnik Akif Fazlić je organizovao u Biznis centru. Načelnik je gostima poželio dobrodošlicu, a potom ukratko predstavio općinu Ilijaš, njen geografski i demografski položaj, te historiju. Istakao je da je općina Ilijaš u ekonomskom razvoju i da bilježi pozitivne pomake u svim segmentima.

„Zaista je zadovoljstvo da u našem gradu možemo vidjeti prijatelje koji su nam došli iz Republike Turske. Mi u BiH smo emotivno vezani za turski narod. Ta veza ako je ikada bila potrebna, to je onda danas i potrebna nam je za budućnost. Posebno je zadovoljstvo vidjeti ovdje djecu iz Turske koji će ponijeti utiske i dalje razvijati prijateljske odnose. Želim se zahvaliti na cjelokupunoj pomoći koju nam pružate i nadam se da ćemo na takvim odnosima razvijati naše prijateljstvo“, kazao je Fazlić.

received 10215776968122937Načelnik je uručio simbolične poklone direktoru škole iz Turske, koji se posebno zahvalio za knjigu o Aliji Izetbegoviću kojeg, kako je rekao, izuzetno cijeni. Gani Ozbek, direktor osnovne škole „Bilge Soyak“ iz Istanbula, kazao je da ovoj posjeti prisustvuje 11 učenika, 10 nastavnika i zamjenik direktora, te da im je izuzetno zadovoljstvo što su u općini Ilijaš.

„Hvala Vam mnogo riječima dorodošlice koje ste nam uputili. Zaista nam je posjeta BiH počela na najljepši način. Naša prijateljska škola iz Starog Ilijaša, srdačno nas je dočekala na aerodromu i posvetila nam sve vrijeme danas. Želimo da nam vi što prije dođete u posjetu“, kazao je Ozbek.

Nakon prijema kod načelnika, turska delegacija prošetala je gradskom šetnicom od Biznis centra do zgrade Općine, a potom u OŠ „Stari Ilijaš“ gdje su nastavnici i učenici za njih upriličili priredbu. Mahir Dević, direktor OŠ „Stari Ilijaš“ kazao je da je cilj ove posjete, unaprijediti saradnju sa jednom od izuzetno uspješnih škola iz Istanbula.

received 10215776980523247„Cilj nam je uspostaviti bratsku saradnju koja bi podrazumijevala i internacionalnu saradnju kada su u pitanju međunarodni projekti. Prije svega govorim o ERASMUS plus projektu, jer je njihova škola jedna od partnerskih škola i jedna od najpoznatijih škola u Istanbulu. Ranije, prilikom našeg boravka u Istanbulu, dogovorili smo ovu posjetu. Od 20. do 25. aprila mi ćemo ponovo biti njihovi gosti. Cilj nam je razmijeniti iskustva nastavnika, uspostaviti saradnju i potaknuti djecu na nova upoznavanja i druženja“, kazao je Dević.

Gani Ozbek, direktor OŠ „Bilge Soyak“ rekao je da je cilj ove posjete razvijanje prijateljskih odnosa i međusobna saradnja i pomoganje. Naglasio je kako ga posebno raduje što djeca u OŠ „Stari Ilijaš“ uče turski jezik te da je ovaj projekat dobra prilika da usavrše jezik.

Gosti iz Turske boravit će u BiH do 7. aprila i, kako kažu, raduju se što će imati priliku vidjeti ljepote naše domovine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1342
mod_vvisit_counterJuče1494
mod_vvisit_counterOva sedmica4465
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38095