• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
"Bunkai" uspješan i u Bugojnu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 02 Lip 2014 13:29

bunkaicNa 11."FUTURA KUPU" koji je jučer otvoren u KSC Bugojno svi takmičari koji su predstavljali Centar borilačkih vještina "BUNKAI"Ilijaš popeli su se na postolje za dodjelu medalja, ponosno javlja trener Sead Mekić. Takmičenje je nakon prigodnog govora otvorenim proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić, koji je izrazio zadovoljstvo što se i ove godine u povodu Dana Općine Bugojno u Bugojnu druže karatisti iz BiH. Futura open se odvijao na tri borilišta u disciplinama kate i borbe pojedinačno i ekipno za uzrasne kategorije do 21 godine.

Opširnije...
 
Održane redovne Izvještajne Skupštine Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 02 Lip 2014 11:48

U petak, 30.05.2014. godine redovne Izvještajne Skupštine održali su Centar borilačkih vještina "BUNKAI", Odbojkaški klub "Ilijaš" i Nogometni klub "Ilijaš". Na Dnevnom redu našle su se redovne tačke: razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu u prethodnoj godini, razmatranje i usvajanje Finansijskih izvještaja, Plan i program rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu.
Centar borilačkih vještina "BUNKAI" je u 2013. godini ostvario prihode u iznosu od 12.425,00 KM, a u 2014. godini očekuju prihode u iznosu od 9.160,00 KM.

U Izvještaju o radu Odbojkaškog kluba "Ilijaš" navedeno je da je 2013. godina bila izuzetno uspješna za ovaj klub, te da od januara 2013. godine ovaj klub nije doživjeo niti jedan poraz u 23 odigrane utakmice. Muška seniorska ekipa plasirala se u najveći rang takmičenja odbojkaškog centra u BiH. U 2013. godini ovaj klub je ostvario prihode u iznosu od 26.200,00 KM.
Planom aktivnosti za 2014. godinu Odbojkaški klub "Ilijaš" će nastaviti započete aktivnosti, nastojati pojačati mušku seniorsku ekipu, napraviti radikalne promjene u ženskoj seniorskoj ekipi, raditi na omasovljenju Škole odbojke. U 2014. godini planirani su prihodi u iznosu od 51.700,00 KM.

Nogometni klub "Ilijaš" je u 2013. godini ostvario prihode u iznosu od 39.293,00 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirano je niz aktivnosti, od kojih su najznačajnije: renoviranje stadiona, omasovljenje članova kluba, promocija fer-pleja, organizovanje turnira.
U 2014. godinu ovaj klub planira prihode u iznosu od 55.6000,00 KM.

U subotu, 31.05.2014. godine u KUD-u "Ilijaš" je također održana Izvještajna Skupština, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za 2013. godinu, Izvještaj Nadzornog odbora, Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2013. godinu, Plan rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu.
U 2013. godini članovi KUD zauzeli su učešće na brojnim kako domaćim tako i inostranim nastupima. Ostvareni prihodi u 2013. godini iznosili su 19.389,00 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirano je učestvovanje ovog Udruženja na smotrama kulturnog stvaralaštva na nivou Općine, Kantona, Federacije a u skladu s mogućnostima, odlazak Dječijeg ansambla u Makedoniju, odlazak Izvođačkog ansambla u Tursku, Skandinavske zemlje, te niz drugih aktivnosti.

Predstavnici Službe za društvene djelatnosti čestitali su Udruženjima na uspješno ostvarenim rezultatima u 2013. godini, poželjeli mnogo sreće u budućem radu, i istakli da će Općina Ilijaš i dalje podržavati rad sportskih i kulturnih Udruženja s područja Općine Ilijaš, u skladu s mogućnostima.

 
Posjeta i pomoć petočlanoj porodici iz Gunje Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 02 Lip 2014 11:29

bucukPredsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva“Merhamet“ Ilijaš, danas je, u pratnji Nijaza Spahića i Stanka Ivanića iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica Općine Ilijaš, posjetio petočlanu porodicu Delić, koja je zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, smještena u Kadarićima. Predsjednik OO Merhamet Osman Bučuk, kazao je da je ovo još jedna u nizu akcija pomoći porodicama stradalim u poplavama koje su pogodile našu državu, te da se u paketima pomoći nalaze osnovne životne namirnice, kao i neophodna higijenska sredstva. Porodica Delić, u Ilijaš je stigla iz Brčkog, nakon što su, zbog obilnih padavina i poplave koja je zadesila i njihovu općinu, evakuisani iz svoje porodične kuće u Gunji.nijazosmanpor

Emina Delić, majka troje maloljetne djece, kazala nam je sljedeće :

-Nakon pet minuta, rekli su nam da izadjemo iz svojih kuća, da bježimo što prije, jer je pukao nasip na brani. Svekar je izašao na sprat, ali je kasnije došla policija s čamcima, kako bi ga evakuisala. Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli, pogotovo Merhametu Ilijaš, naglasila je na kraju razgovora Emina.

Opširnije...
 
Obilježavanje Dana logoraša u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 01 Lip 2014 16:37

danlog14Udruženje logoraša Ilijaš obilježava i ove godine 3. juni - Dan logoraša s ciljem ukazivanja na trenutni položaj logoraša u zajednici i prisjećanje na zarobljavanja iz 1992. godine. Prigodnim programom u utorak 03. juna na Centralnom Spomen obilježju u Ilijašu sa početkom u 14 sati ilijaški logoraši podsjetit će prisutne na svoje stradanje.

Kroz ilijaške logore, od kojih su najpoznatiji bili oni u osnovnim školama u Ilijašu i Podlugovima, prošlo je blizu 1000 logoraša, muškaraca, žena, djece i starijih osoba. Neki od ilijaških logoraša bili su zatočeni i u logorima na području Vogošće, kao što su Planjina kuća u Svrakama, bunker i restoran „Kod Sonje“ u Vogošći.
Bez vode, hrane, kao živi štit, u nepodnošljivim uslovima logoraši su preživljavali mjesecima. Logoraši i danas žive obespravljeni.

 
Obilježavanje 22. godišnjice masakra u Lješevu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 01 Lip 2014 11:43

ljesevo2013U četvrtak 05. juna 2014. godine Ilijašani će obilježiti još jednu tužnu godišnjicu – dvadeset dvije godine od dana kada je izvršen masakr nad stanovnicima ilijaškog sela Lješevo.

Petog juna 1992. godine na zvjerski način su strijeljana 22 stanovnika ovog sela, nakon što su ih njihove prve komšije, pripadnici srpskih vojnih formacija, izveli iz domova i opljačkali.

Na ovom mjestu su ubijeni: Ćamil i Izet Avdukić, Suljo, Munira, Hasan, Arif, Meho, Safet, Ibrahim, Huso i Amir Fazlić, Husnija, Mujo, Jasmin, Mensud, Fadil, Mehmed i Munir Masnopita, Arif Omanović, Zubejda Suljić, Nijaz Nuhić i Asim Karavdić.

Manifestacija pod nazivom „Da se ne zaboravi“ održava se svake godine na samom mjestu stradanja, gdje danas stoji moderno uređeno spomen obilježje sa imenima stradalih. Bit će upriličen prigodan program i odavanje počasti žrtvama ovog strašnog zločina.

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2495
mod_vvisit_counterJuče2390
mod_vvisit_counterOva sedmica13694
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23200