• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Dani moga zavičaja –Taračin do sa okolicom Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 13 Srp 2014 13:50

TARACINDONa Taračin Dolu i okolici živa aktivnost. Osim raznih akcija i napora koji se čine na sanaciji posljedica od nedavnih majskih poplava, sprovode se obimne pripreme za obilježavanje Ilindana i najvećeg godišnjeg susreta "Čemernjaka" u zavičaju.

Naime, u cilju realiziranja programa tog susreta i pohoda uoči Ilindana do nekropole stećaka u Kopošićima, HKD Ilijaš je inicirao aktivnosti na pročišćavanju i stavljanja u funkciju puta od Taračin Dola do Kopošića. Općinski načelnik Ilijaša, sa suradnicima je, i pored mnogih drugih potreba i zahtijeva, odobrio i naložio firmi D.o.o Halilović iz Ilijaša da izvrši taj zadatak. Predveče, 10.07.2014., moćni dozer u vještim rukama vlasnika firme Almira Halilovića, je stigao sa Taračin Dola, preko Kruga u Zenik, pročistivši staru (ratnu) trasu puta do pod Kopošiće (Brajkov Do). Ostalo je (za sada) da se za jedan dan još malo "ispegla" dio trase i rekonstruiše drveni most na Zeniku. Inače, već se od večeras može iz Ljubine, preko Taračin Dola i Kruga, svakim terenskim i većinom putničkih automobila stići u Kopošiće, Nasiće..., jer je u Zeniku napravljen alternativni prelaz preko potoka, piše Iljko Barić na www.taracin-do.com.

Opširnije...
 
Muslimani večeras obilježavaju Lejletu-l.Bedr Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 13 Srp 2014 13:15

bedr2Večeras, 17. noći mjeseca ramazana, obilježava se Noć bitke na Bedru, Lejletul Bedr. Druge godine po preseljenju Muhammeda a.s. iz Meke u Medinu, odnosno 624. godine, na Bedru se dogodila bitka koja je jedna od najpresudnijih pobjeda muslimana u istoriji. Ova bitka imala je presudan značaj za muslimane budući da su pobjedom nad daleko jačim neprijateljem dobili svoju punu prepoznatljivost kao zajednica u svijetu.

Opširnije...
 
Nogometni turnir ilijaških džemata Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Subota, 12 Srp 2014 03:13

turnirdzematiU okviru ramazanskih aktivnosti rada sa omladinom, džemati sa područja Ilijaša (MIZ Sarajevo) su organizirali nogometni turnir u nogometu. Turnir je održan u nedjelju, 06.07.2014., nakon teravih-namza na igralištu u džematu Misoča. Učestvovalo je osam ekipa iz džamata Podlugovi, Stari Ilijaš, Mrakovo, Misoča i Malešići. Nakon razigravanja najviše sreće imala je ekipa iz Malešića koji su i osvojili turnir. Ono što je vrijedno pohvaliti je odziv prisutne omladine na posttravijskom turniru i „fair play“ u toku igranja, tako da su neke utakmice bile bez ijednog prekršaja. Čestitke imamima koji su animirali ekipe iz svojih džamata da učestvuju na turniru, posebna zahvalnost Sejid ef. Striki koji je vodio protokol takmičenja i naravno džematu Misoča na čelu sa Dženan ef. Mahmutovićem na ustupljenom igralištu.

 
Polazak autobusa za Potočare sutra u pet sati Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 10 Srp 2014 14:03

I ove je godine organizovan javni autobuski prijevoz za građane povodom obilježavanja 19. godišnjice genocida u Srebrenici i klanjanja dženaze za 175 žrtava u petak 11. jula 2014. godine.

Iz Autobuske stanice Centrotrans-eurolines Ilijaš obavještavaju da će sutra za Srebrenicu krenuti 12 autobusa. Polazak iz Ilijaša planiran je za pet sati ujutro. Sa autobuske stanice u Ilijašu krenut će šest autobusa, a preostali autobusi raspoređeni su za polazak iz Ljubnića, Podlugova i Starog Ilijaša.

 
Počeo Memorijalni malonogometni turnir „Argentarija 2014“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 09 Srp 2014 10:47

ARGENTARIJA2U sportskoj dvorani KSC Ilijaš danas se održava treći po redu Memorijalni malonogometni turnir „Argentarija 2014“ povodom obilježavanja 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Na turniru učestvuje šest klubova: FK Sarajevo, OFK Biser iz Sarajeva, Škola fudbala Šampion Ilidža, Škola fudbala Bambinosi Sarajevo, NK Bijeli anđeli i NK Ilijaš.

Povod održavanja turnira je odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici i edukacija najmlađih o najznačajnijem datumu u novijoj historiji BiH. Pod edukacijom podrazumijevamo da je za djecu rođenu 2005 i 2006 godine za sada dovoljno da čuju za grad Srebrenicu. To je značajno za njihovo daljne vrijednovanje svoje domovine i naroda, kazao je predsjednik Kluba „Bijeli anđeli“ Nurija Delić.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1667
mod_vvisit_counterJuče2379
mod_vvisit_counterOva sedmica11523
mod_vvisit_counterOvaj mjesec40573