• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Učenici u posjeti OŠ"Stari Ilijaš" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 11 Lip 2014 14:25

 

zzzskolicaOsnovnu školu „Stari Ilijaš“danas su posjetili i prvi budući učenici ove škole. Cilj samog obilaska je   upoznavanje sa školskim prostorijama ,koje izgledaju prelijepo.Svoje zadovljstvo nisu krili ni učenici ni nastavnici .skloica2Učenica osmog razreda Alma Mešetović kaže da je oduševljena novom školom ,a prije svega sretna je ,jer sada će joj biti znatno bliže i lakše doći do škole.Učenica Nejra Matoruga dolazi iz Misoče i kaže da je otvaranje ove škole za nju novi početak .skloa3

 

Moramo pomenuti da je škola građena po najboljim evropskim standardima i ponosno možemo reći da je Ilijaš dobio najljepšu i najfuncionalniju školu . Svečano otvaranje je planirano za mjesec septembar ,kada će i prvi učenici sjesti u školske klupe .

Izgradnjom novih školskih prostorija prvenstveno se željela rasteretiti Osnovna škola "Hašim Spahić", koja     je jedna   od škola sa najvećim brojem učenika u Kantonu Sarajevo ,čime će se stvorit i   sve pretpostavke za normalno odvijanje obrazovnog procesa u Ilijašu na duži period.skloaa4 Planirano je da, u zavisnosti od školskog područja, oko 45 posto učenika iz OŠ "Hašim Spahić" pređe u nove prostorije.

 

 

 

Oko pet miliona KM je uloženo je u izgradnju školu ,radovi se privode kraju ,namještaj bi trebao stići za dvadesetak dana i onda ostaje administrativni dio –kazao je direktor škole Mahir Dević .Sve je vrhunskog kvaliteta od sanitarija do moderne kotlovnice .

skola5Direktor Dević nam je potvrdio da će svaki roditelj ,čije dijete treba da ide u O.Š“Stari Ilijaš“,biti   obaviješten o tome ,a vrlo brzo će biti aktivna web stranica na kojoj će biti spiskovi djece koja će pohađati ovu školu.

Ono što je bitno napomenuti ,da je planiran i produženi boravak za djecu ,tako da će roditelji zaista moći biti mirni ,kada je u pitanju njihovo dijete .

skola9Od 2007.godine traju radovi i vrijedilo je čekati, jer će nova izuzetno lijepa i funkcionalna zgrada imati dvadeset učionica, koje će biti opremljene najsavremenijim učilima. Učenicima će, također, biti na raspolaganju velika sportska sala, kuhinja, biblioteka, kao i stomatološka ambulanta.

 
Sljedeće sedmice polaganje eksterne mature Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 11 Lip 2014 09:12

eksternaUčenici koji su uspješno završili deveti razred osnovne škole u idući ponedjeljak, utorak i srijedu pristupit će polaganju eksterne mature.

U ponedjeljak učenici pristupaju polaganju bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti sa početkom u 10 sati, a u 12 sati fizike.

Za utorak je planirano polaganje matematike u devet sati, u 11 historije, u 13 geografije, a u 14 sati informatike, dok će u srijedu u devet sati biti ispiti iz prvog stranog jezika, u 11 biologije, te u 13 sati hemije.

Opširnije...
 
Posjeta reisu-ul-uleme Huseina ef. Kavazovića džamiji u Malešićima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 10 Lip 2014 19:07

docekreis Mevlud i prigodna svečanost povodom nastupajućih mubarek večeri Lejletul-berata i predramazanskog perioda upriličeni su danas u džamiji u Malešićima, a na kojoj su svojim prisustvom i obraćanjem brojne prisutne vjernike počastili i reis-ul- ulema Islamske zajednice BiH mr. Husein ef. Kavazović sa svojim najbližim saradnicima. Ovaj mevlud i program upriličeni su u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Džemata Malešići.

Reis Kavazović je, između ostalog, u svom govoru podsjetio da je Božiji spas u zajednici-džematu.

-Ne može pojedinac preživjeti ukoliko nije u džematu. Vuk jede onu ovcu koja se odmetne od zajednice. Zajednica je za nas opstanak i egzistencija koju moramo izgrađivati, kako džamijsku, tako i mjesnu i našu općinu, kao i državu- sve su to izuzetno važne zajednice za nas. Kako je i Božiji poslanik rekao -naš spas je u zajednici, naglasio je reis Kavazović.

Također je podcrtao da je muslimanska sloboda na našim prostorima kroz historiju često krvlju plaćana i stoga pored očuvanja novouspostavljenih džemata ne smijemo zaboraviti i prepustiti same sebi i malobrojne, ali  hrabre vjernike, koji su povratnici u prijeratna mjesta iz kojih su protjerani. Tako se ne smiju zaboraviti džamije u Banjoj Luci, Foči, Višegradu, Zvorniku itd.

Opširnije...
 
Ilijašani dali svoj doprinos u osvajanju bronzane medalje Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 10 Lip 2014 06:24

iijasaniProteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog saveza Zagreb, organizovan tradicionalni Međunarodni turnir “Trofej grada Zagreba” na kojem su učestvovale ženske i muške kadetske ekipe iz Slovenije-selekcija Novog Mesta, Srbije-selekcija Beograda, BiH-selekcija OS FBiH i domaćina Hrvatske-selekcija Zagreba. U selekciju najboljih kadeta FBiH pozvana su i naša dva člana iz OK “Ilijaš” Muhamed Kadrić i Rešad Hasečić, gdje su dali svoj doprinos u osvajanju trećeg mjesta i bronzane medalje na ovom prestižnom turniru za mlađe kategorije. “Mi u klubu smo izuzetno ponosni na sve nase mlađe igrače i igračice koji postižu izuzetne rezultate u poslednje vrijeme, a svakako nam je poziv nasa dva kadeta u federalnu reprenzetaciju velika potvrda dobrog rada s mlađim kategorijama i stimulans za daljni rad”, rekao je Mirsad Kadrić.

 
Solidarnost mekteba sa područja Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 09 Lip 2014 16:04

sejidbrU nedjelju, 08.06.2014., nekoliko imama sa područja Ilijaša, MIZ Sarajevo, u pratnji polaznika mektebske nastave, posjetili su džemat Pobuđe, MIZ Bratunac. Tom prilikom uručena je pomoć mektebu u Pobuđu u iznosu 825 KM koju su prikupili polaznici mektebske nastave sa područja Ilijaša.

Naime, mu'allimi sa područja Ilijaša zajedno sa polaznicima mektebske nastave su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava za neki od mekteba kome ja ta pomoć potrebna. Cilj ove akcije bio je da se kod polaznika mektebske nastave razvije solidarnost i osjećaj za drugog, posebno u vremenu obilnih poplava i pokrenutih klizišta. Ako se kod djece ovog uzrasta uspije razviti osjećaj za pomaganje i saosjećanje sa drugima, onda će to sigurno činiti i kada porastu, izađu iz mekteba, budu imali svoje porodice i veću mogućnost za takvo nešto.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas879
mod_vvisit_counterJuče2166
mod_vvisit_counterOva sedmica3045
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12551