• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Od sutra brojni nastupi Muzičkog i Folklornog ansambla Preporod Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 13 Lip 2014 08:39

manjapreporodMuzički ansambl Preporod iz Ilijaša je u prethodnom periodu nastupio na više koncerata,  kako u zemlji tako i u inozemstvu.  Iz BZK Preporod Ilijaš najavljuju da će cijeli mjesec juni bii ispunjen njihovim aktivnostima. Prvi koncert „ U susret Ramazanu“ počinje već sutra u Beču u Austriji. Iz BZK Preporod, također,  najavljuju  da njihov Folklorni ansambl u subotu 14. juna nastupa u Ključu na „Smotri narodnih igara i običaja Ključ 2014“ u organizaciji KUD „Naša Mladost“.kljuckud

Najavljen je i nastup na svečanom otvorenju džamije također u jednom austrijskom gradu - Lincu i to u subotu 21. juna 2014. godine.

Što se tiče nastupa u našem i susjednim gradovima, Muzički ansambl će održati koncerte ilahija i kasida i to u Vogošći 24. juna, a u Ilijašu 25. juna ove godine u sklopu programa Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2014“. 

 
Članovi KK „Rašid Buća“ na Balkanskom prvenstvu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 13 Lip 2014 08:14

buca1Reprezentativci BiH su na putu za Tursku (Istanbul) gdje će imati nastup na Balkanskom prvenstvu u karetu  za djecu od 11 do 14 godina. Među članovima tima su i naša dva zmaja, javljaju iz Karete kluba „Rašid Buća“ Ilijaš.  To su : Elhan Mahmutović (borbe dječaci 2003. -30.kg.) i Enela Šečić (borbe djevojčice 2000. -47.kg.)

Sretno svim takmičarima i da nam se vrate sa što više medalja.

 
U džamiji Ljepotici u Podlugovima tri jubileja Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 12 Lip 2014 05:29

asmiropcinaU džamiji Ljepotici u Podlugovima i ovaj 11. dan u mjesecu bio je poseban na više načina. Jučer je bila peta godišnjica od polaganja temeljca za njenu izgradnju, jučer su džematlije proslavili 90. po redu tribinu za žene koja se organizuje u znak sjećanja na stradanje u Srebrenici. Ali, jedan drugi događaj zasjenio je prethodne. Uz prisustvo velikog broja roditelja, rodbine i djece, ovog 11. juna upriličena je promocija 250 upisanih polaznika mektebske nastave i dodjela diploma za njih 133.

Kao što reče imam džamije Podlugovi, Asmir ef. Salihović, ta djeca su dragulji i najbolji ukras ovog mjesta i ove lijepe džamije.

Opširnije...
 
Učenici u posjeti OŠ"Stari Ilijaš" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 11 Lip 2014 14:25

 

zzzskolicaOsnovnu školu „Stari Ilijaš“danas su posjetili i prvi budući učenici ove škole. Cilj samog obilaska je   upoznavanje sa školskim prostorijama ,koje izgledaju prelijepo.Svoje zadovljstvo nisu krili ni učenici ni nastavnici .skloica2Učenica osmog razreda Alma Mešetović kaže da je oduševljena novom školom ,a prije svega sretna je ,jer sada će joj biti znatno bliže i lakše doći do škole.Učenica Nejra Matoruga dolazi iz Misoče i kaže da je otvaranje ove škole za nju novi početak .skloa3

 

Moramo pomenuti da je škola građena po najboljim evropskim standardima i ponosno možemo reći da je Ilijaš dobio najljepšu i najfuncionalniju školu . Svečano otvaranje je planirano za mjesec septembar ,kada će i prvi učenici sjesti u školske klupe .

Izgradnjom novih školskih prostorija prvenstveno se željela rasteretiti Osnovna škola "Hašim Spahić", koja     je jedna   od škola sa najvećim brojem učenika u Kantonu Sarajevo ,čime će se stvorit i   sve pretpostavke za normalno odvijanje obrazovnog procesa u Ilijašu na duži period.skloaa4 Planirano je da, u zavisnosti od školskog područja, oko 45 posto učenika iz OŠ "Hašim Spahić" pređe u nove prostorije.

 

 

 

Oko pet miliona KM je uloženo je u izgradnju školu ,radovi se privode kraju ,namještaj bi trebao stići za dvadesetak dana i onda ostaje administrativni dio –kazao je direktor škole Mahir Dević .Sve je vrhunskog kvaliteta od sanitarija do moderne kotlovnice .

skola5Direktor Dević nam je potvrdio da će svaki roditelj ,čije dijete treba da ide u O.Š“Stari Ilijaš“,biti   obaviješten o tome ,a vrlo brzo će biti aktivna web stranica na kojoj će biti spiskovi djece koja će pohađati ovu školu.

Ono što je bitno napomenuti ,da je planiran i produženi boravak za djecu ,tako da će roditelji zaista moći biti mirni ,kada je u pitanju njihovo dijete .

skola9Od 2007.godine traju radovi i vrijedilo je čekati, jer će nova izuzetno lijepa i funkcionalna zgrada imati dvadeset učionica, koje će biti opremljene najsavremenijim učilima. Učenicima će, također, biti na raspolaganju velika sportska sala, kuhinja, biblioteka, kao i stomatološka ambulanta.

 
Sljedeće sedmice polaganje eksterne mature Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 11 Lip 2014 09:12

eksternaUčenici koji su uspješno završili deveti razred osnovne škole u idući ponedjeljak, utorak i srijedu pristupit će polaganju eksterne mature.

U ponedjeljak učenici pristupaju polaganju bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti sa početkom u 10 sati, a u 12 sati fizike.

Za utorak je planirano polaganje matematike u devet sati, u 11 historije, u 13 geografije, a u 14 sati informatike, dok će u srijedu u devet sati biti ispiti iz prvog stranog jezika, u 11 biologije, te u 13 sati hemije.

Opširnije...
 
<< Početak < « 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI KULTURE SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI SPORTA SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt

 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas305
mod_vvisit_counterJuče2857
mod_vvisit_counterOva sedmica3162
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3162