• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana tribina "Povijest nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Ruj 2014 06:39

lovrenovic1 Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš  u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš održalo je Javnu tribinu o temi: “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima).

Na tribini je govorio ugledni doktor  Dubravko Lovrenović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Pitali smo ga da li postoji šansa da se stećci u Kopošićima uvedu na UNESCOV-u listu .

-U ovom trenutku koji se tiče nominacije stećaka još uvijek nema šansi, ali nekropola u Kopošćima predstavlja jednu od najvrijednijih , ne samo općine Ilijaš, nego i cijele BiH. Stećci, kao složeni kulturni fenomen,j oš uvijek nisu istraženi do kraja, jer arheološka istraživanja daleko zaostaju. Uspostavljanje institucije koja bi se trebala specijalizirano baviti istraživanjem stećaka je prvo što bi ova zemlja trebala uraditi-kazao je prof Lovrenović.

Opširnije...
 
Odgođen obilazak nekropole u Kopošićima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 03 Ruj 2014 11:02

Iz Općine Ilijaš obavještavaju da je odgođen odlazak na lokalitet nekropole kneza Batića u Kopšićima, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. HKD Napredak i Općina Ilijaš planiraju organizovati posjetu nekropoli sredinom septembra.

Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš organizuje danas JAVNU TRIBINU na temu : “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima) u kino sali Ilijaš sa početkom u 15 sati i 30 minuta.

Opširnije...
 
Sanacija Spomen česme u Sovrlama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 03 Ruj 2014 07:19

spomeniksovrlePlanom i programom Općinskog načelnika, kao i Budžetom Općine Ilijaš za 2014. godinu , između ostalih projekata, planirana je i sanacija Spomen česme u Sovrlama, koja je izgrađena kao pomen na period NOR-a 1941.-1945. godine.

-Usljed devastacije, što uzrokovane vremenskim prilikama, što ljudskim nemarom, ovaj spomenik je u velikoj mjeri oštećen, javljaju iz Općine Ilijaš.

Nakon provedene procedure, načelnik Općine Ilijaš gospodin Akif Fazlić sklopio je ugovor o izvođenju radova na sanaciji Spomen česme i uređenju okolne infrastrukture sa izvođačem radova „Grbo“ doo iz Podlugova.

Ugovorena cijena izvođenja radova je 5.553,93 KM, a cjelokupna sredstva bit će realizovana iz Budžeta Općine Ilijaš, stoji u informaciji   Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica Općine Ilijaš.

 
Poziv političkim subjektima za učešće u Izbornom programu Radio Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 02 Ruj 2014 11:39

izbU okviru planiranja programa u predizbornoj kampanji za opće izbore u BiH u oktobru ove godine, redakcija Radio Ilijaša upućuje javni poziv svim političkim subjektima registrovanim za oktobarske opće izbore (političkim partijama, koalicijama i nezavisnim kandidatima) da se prijave za učešće u Izbornom programu Radio Ilijaša.  Izborni program Radio Ilijaša počinje u petak 12. septembra 2014. godine od 16 sati. Raspored predstavljanja politički subjekti mogu preuzeti u redakciji Radio Ilijaša – ul Hašima Spahića 23- Ilijaš. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona : 033 400-800 ili putem emaila : Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
Rekonstrukcija puta u Gornjem Mrakovu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 02 Ruj 2014 10:55

MRAKOVO1-150x150Sredstvima iz općinskog budžeta u vrijednosti od 100.000 KM počela je realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije lokalnog puta u Gornjem Mrakovu u dužini od 1000 metara. Projekat je započeo prije sedam dana. Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio je MZ Mrakovo i sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Mehmedom Smajlovićem obišao je gradilište.- U saradnji sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, u Mrakovu smo se odlučili da je ovo prioritetan projekat. Potom su formirani građevinski odbori i imamo ljude koji rade na terenu. Ovaj projekat puno znači za stanovnike  mjesne zajednice Mrakovo. Građane molim da budu strpljivi, da se uključe u radove i budu dobri domaćini. Trebali bi biti aktivni učesnici, a ne ometači, kazao je Mehmed Smajlović. Općina Ilijaš  i MZ Mrakovo aplicirali su  na Javni poziv Ministarstva za raseljena lica kako bi i ostatak putne infrastrukture bio završen ove godine. Fokus savjeta MZ Mrakovo je na modernizaciji i izgradnji komunalne i putne infrastukture. Slični projekti aktuelni su ovih dana i u nekoliko  ostalih mjesnih zajednica općine Ilijaš.

Piše : Nermina Avdukić

 
<< Početak < « 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1803
mod_vvisit_counterJuče2225
mod_vvisit_counterOva sedmica10612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20118