• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana Banovac Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 21 Stu 2018 08:25

04613263359392Nakon što je Općinsko vijeće Ilijaš na sjednici održanoj dana, 30. oktobra 2018. godine utvrdilo Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac, u Biznis centru je održana Javna rasprava.

Prvi Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac održan je 9. novembra 2018. godine.

Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović pozdravila je sve prisutne i ukratko predstavila materijal koji je bio predmet Javne rasprave.

„Današnja prezentacija je zapravo prezentacija Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac. Općinsko vijeće je 30. oktobra 2018. godine usvojilo nacrt ovih planova i shodno zakonskoj proceduri i isti je stavljen na javni uvid i Javnu raspravu. Shodno zakonu o prostornom uređenju definisane su najmanje dvije prezentacije u toku uvida u plan koji traje 30 dana. Danas je održana prva prezentacija, druga će biti prezentovana 11. decembra 2018. godine, a do tada se podnose primjedbe, prijedlozi, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja i koji će nakon Javne rasprave biti proslijeđeno Općinskom vijeću na usvajanje. Služba za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove provodi Javni uvid i Javnu raspravu u ime općinskog načelnika, dok će prezentaciju prezentovati planeri Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo koji su i radili plan”, istakla je Avdibegović.

Zainteresovani građani, pravna i fizička lica, vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora u obuhvatu Regulacionog plana Banovac, mogli su da izvrše uvid u Nacrt plana, da se uključe u Javnu raspravu, te da dostave pismene prijedloge, primjedbe i sugestije. Isti su se dostavljali Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

 
Program povodom Dana državnosti BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 20 Stu 2018 07:35

dan drzavnosti bihPovodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u petak, 23. novembra 2018. godine planiran je Program obilježavanja ovog značajnog datuma u organizaciji Općine Ilijaš.

Program obilježavanja:

12:45 – 13:00 Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu;

13:00 – 13:45 Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš – Velika sala Općine Ilijaš;

14:00 – 14:45 Otvorenje novoizgrađene fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Hašim Spahić".

 
Asfaltirane dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Stu 2018 14:52

Popovici Asfaltiranje Puta 2Završeno je asfaltiranje dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići, u mjesnoj zajednici Mrakovo. Prva dionica, dužine 110 metara, proteže se od rezidencijalnog naselja u Popovićima prema stadionu i izletištu Gaj.

Druga dionica u dužini 240 metara proteže se do granice sa općinom Breza, odnosno naselja Podgora. Vrijednost radova je 40.159,08 KM, a Općina Ilijaš u potpunosti finansira projekat.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Alen Hasković, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno - komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović posjetili su lokalitete novoizgrađenih asfaltiranih puteva.

Popovici Asfaltiranje Puta 1Predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović kazao je da ubrzo na području MZ Mrakovo neće biti ni metar makadamskog puta.

"Prije svega želim se zahvaliti općinskoj delegaciji na posjeti. Na prostoru MZ Mrakovo nije bilo godine da se nije ništa radilo. Ova godina je bila intenzivna, završeno je postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, asfaltirano je nekoliko lokalnih puteva, završen je projekat postavljanja kanalizacione mreže, radi se na projektu odvodnje površinskih voda, kandidirali smo projekat izmještanja vodovoda na području Salkanovog Hana i Popovića. Vrlo brzo ćemo doći u situaciju da na području MZ Mrakovo nećemo imati ni metar makadamskog puta, sve će biti pokriveno asfaltom", rekao je Smajlović.

Adem Alić, stanovnik naselja Popovići i vijećnik Općinskog vijeća Ilijaš Popovici Bankine Direkcija Za Cesteje istakao značaj asfaltiranja dvije dionice puta.

"Želim se zahvaliti općinskom načelniku u ime građana Popovića i MZ Mrakovo. Novoasfaltirana dionica prema izletištu Gaj značajna je jer u narednom periodu želimo realizovati projekat uređenja i izgradnje sportskog centra Gaj.

Djeci i omladini Popovića i Salkanovog Hana biće olakšan pristup sportskom terenu, na kojem se održava i godišnji Memorijalni malonogometni turnir Tufo Alić. U zaseoku koji graniči sa naseljem Podgora stanuju četiri porodice, a u njima dvije osobe sa invaliditetom, nepokretne i ovisne o kolicima. Njima će put biti od izuzetne koristi", kazao Adem Alić.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Institut za građenje "IG" d.o.o. Banja Luka. Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

Protekle sedmice je na putu Ilijaš – Mrakovo – Salkanov Han – Popovići, u dužini 4200 metara završen projekat postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije. Investitor projekta je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

 
UABNOR Ilijaš – Obilježavanje Dana državnosti BiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Stu 2018 12:36

uabnorilijasPovodom obilježavanja Dana državnosti BiH Udruženje antifašista i boraca NOR-a općine Ilijaš organizuje 22. novembra 2018. godine svečanu akademiju u KSC-u Ilijaš sa početkom u 16:00 sati.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

15:00 sati – Polaganje cvijeća na spomen kosturnici palim borcima NOR-a 1941. – 1945. i historijski sat u Alića gaju;

15:30 sati – Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju palim borcima OOR-a 1992. – 1995. kod SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš;

16:00 sati – Svečana akademija i prigodan program povodom Dana državnosti koji će se održati u KSC-u Ilijaš.

 
Održano 22. općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Stu 2018 12:31

IMG 2149Crveni križ Ilijaš organizovao je 22. općinsko takmičenje učenika VII razreda iz programa “Upozoravanje na mine”. Učešće je uzelo pet ekipa iz ilijaških osnovnih škola i to OŠ “Hašim Spahić”, OŠ “Podlugovi”, “Srednje“, OŠ “Đulistan” i OŠ “Stari Ilijaš”. Pobjednička ekipa je OŠ „Hašim Spahić“. Sejda Ćesan, sekretarka CK Ilijaš kazala je da su ekipe bile izuzetno spremne.

„Malo je teže sa slagalicama, jer se radi o fotografijama koje imaju mnogo detalja. Djeca se malo teže snalaze. Prezadovoljna sam radom odnosno ozbiljnošću s kojom djeca pristupe ovom takmičenju i njihovom srećom kada postignu dobre rezultate. Nastavit ćemo s ovim takmičenjem. Djeca su uvijek radoznala. Ako bi se susreli s minama na terenu, vrlo je upitno kako bi oni postupili. Ali se nadamo da će im ovo takmičenje pomoći ukoliko bi se našli u situaciji da se nalaze u području gdje ima mina. Od srca čestitam pobjedničkoj ekipi OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš. Oni će predstavljati našu općinu, CK Ilijaš i svoju školu na Kantonalnom takmičenju i očekujemo dobar plasman”, kazala je Ćesan.

Kerim Tatar, učenik iz pobjedničke ekipe OŠ “Hašim Spahić” kazao je da su se skoro svaki dan pripremali za ovo takmičenje što su i dokazali svojim znanjem.

„Tri sedmice skoro svaki dan, pripremali smo se za općinsko takmičenje. Pitanja nisu bila teška. Imao sam dobar tim. Moje kolegice su pomogle da pobijedimo. Spremni smo i za Kantonalno takmičenje. Pripremali su nas nastavnica Alić Mediha i nastavnik Nurija Delić“, kazao je Kerim.

Nurija Delić, profesor geografije i voditelj sekcije NUS - prva pomoć, pripremao je pobjedničku ekipu te ukazao na važnost ovog takmičenja.

„Crveni križ općine Ilijaš je dobro organizovao takmičenje. Sa učenicima sam radio oko tri sedmice. Mišljenja sam da je ovo takmičenje veoma važno s obzirom na to da su prostori naše domovine još uvijek pod minama i sumnjivim površinama. Djeca će sa ovog takmičenja imati dobru edukaciju o tome. Kada smo počeli sa prvim satovima sekcije, učenici su znali nešto površno o minama. I na satovima geografije upozoravam ih na mine. Ovakva takmičenja su od izuzetne važnosti za naše najmlađe građane“, kazao je Delić.

Kantonalno takmičenje iz programa “Upozoravanje na mine” je u subotu 17. novembra 2018. godine i učenici OŠ „Hašim Spahić“ predstavljat će općinu Ilijaš i CK Ilijaš.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu


Nacrt Budžeta općine Ilijaš za 2019.godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas614
mod_vvisit_counterJuče1794
mod_vvisit_counterOva sedmica7746
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24103