• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Ilijaš upriličila prijem za roditelje šehida Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 24 Srp 2014 10:19

prijemDanas je u zgradi Općine Ilijaš upriličen prijem za 20 roditelja šehida s područja Općine Ilijaš.
Tom prilikom, kao znak pažnje roditeljima su uručene prigodne Bajramske hedije.

Prisutnim se obratio pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu g. Nijaz Spahić, koji je pozdravio prisutne i rekao da: "Općina Ilijaš već tradicionalno organizuje prijem roditelja šehida u posljednjoj sedmici Ramazana, povodom Dana šehida. Cilj ovakvog prijema je da se porodice vide, porazgovaraju o problemima s kojim se svakodnevno susreću s Općinskim načelnikom i nadležnom službom. Cijenimo i cijenit ćemo žrtve koje ste vi dali da bi mi danas bili tu gdje jesmo i radili to što radimo. Nažalost Općina nema nadležnost a niti mogućnost zbog teške finansijske situacije kako u državi, tako i u našoj općini, u povećanju Vaših novčanih primanja, koja su niska u odnosu na životni standard ali trudimo se da Vam izađemo u susret na svaki mogući način.
Projekat "Monografija šehida" s područja Općine Ilijaš privodimo kraju i nakon Bajrama ćemo organizovati još jedan ovakav prijem kako bi upriličili promociju i uručili Vam Monografije. Smatram da je dobro za buduće generacije imati zabilježene sve šehide na jednom mjestu".

Prisutnim se obratila i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca g. Fikreta Hodžić i posjetila na Dan šehida, koji će se obilježiti drugog dana Bajrama, polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu u 7,00 sati, zatim će se krenuti prema Crnoj Rijeci, a Centralna manifestacija će se održati na platou ispred OŠ "Enver Čolaković" u Brezi sa početkom u 10,00 sati. Jedna delegacija će se također uputiti prema Srebrenici, sa zaustavljanjem u Bratuncu, Zakopači i Vlasenici, a Centralna manifestacija će se održati na Memorijalnom centru u Srebrenici.

Na kraju druženja Pomoćnik načelnika i predsjednica Organizacije su u svoje ime i u ime Općinskog načelnika, koji nažalost zbog ranije preuzetih obaveza, nije mogao prisustvovati  sastanku, poželjeli roditeljima šehida dobro zdravlje, sabur, te da provedu Bajram sa svojim najmilijim.

Podsjetimo, Općina Ilijaš ima na 54 lokacije ukopane svoje šehide.


 

 
Senat UNSA odobrio dodatni upis studenata Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 23 Srp 2014 05:47

Nakon prvog upisnog roka u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2014/2015. godini popunjeno je 4.885 mjesta od odobrene kvote od 6.127 studenata.

Po okončanju prvog upisnog roka zahtjeve za proširenje i izmjene strukture upisne kvote Senatu Univerziteta u Sarajevu dostavili su: Ekonomski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Fakultet zdravstvenih studija, Filozofski fakultet, Mašinski fakultet, Medicinski fakultet, Pedagoški fakultet, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Stomatološki fakultet sa klinikama i Veterinarski fakultet.

Senat Univerziteta u Sarajevu je donio odluku kojom se daje saglasnost na dodatni upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2014/2015. godini, organizacionim jedinicama koje zadovoljavaju prostorne i kadrovske kapacitete u skladu sa Standardima i normativima za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja na području KS-a.

Opširnije...
 
Hafiz Sulejman Bugari održao predavanje na ilijaškom šetalištu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 21 Srp 2014 06:54

bugari202U nedjelju 20. jula na ilijaškom šetalištu, već drugu godinu zaredom svojim nadahnutim predavanjem u okviru Ramazanskih večeri, hafiz Selejman Bugari oduševio je brojne prisutne vjernike. Plato ispred hotela bio je pun posjetitelja, a među njima je bilo dosta mladih.

Naglasio je da je 20. juli dan sjećanja, da je želja šehidska da svi mi nastavimo biti živi svjedoci istine, te je na početku proučena fatiha svim šehidima.

Hafiz Bugari se zahvalio Šerifu ef. Ćatiću na organizaciji, kao i načelniku Općine i saradnicima jer je ilijaško šetalište postalo izuzetno mjesto za izlazak, druženja, kao i za organizaciju ovakvih lijepih događaja.

-Ramazan je posebna prilika da spoznamo stanje svog duha. Za vrijeme Ramazana osjećamo posebnu snagu duha, što je utjecaj posta, jer post nije džaba propisan kao farz. Jedna od poruka posta je šta trebamo raditi da budemo ustrajni, da u kontinuitetu budemo svjesni i da se oslobodimo svega onoga što nas zarobljava, kazao je, između ostalog, hafiz Bugari.

Opširnije...
 
Sutra Dan žalosti u FBiH Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Subota, 19 Srp 2014 07:03

Federalna vlada je na  53. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju 20. jula 2014. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine u znak sjećanja na žrtve u prijedorskoj općini.

Tog dana bit će obavljena kolektivna dženaza i sahrana 284 ubijena Prijedorčanina čiji su posmrtni ostaci ekshumirani prvenstveno iz masovne grobnice Tomašica.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

 
Vijećnica otvorena za građane i turiste Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 18 Srp 2014 05:18

vijecnicaobnovaGradska uprava Grada Sarajeva je od 17. jula otvorila vrata obnovljene sarajevske Vijećnice za sve građane i turiste grada, u periodu od 10 do 17 sati.

Dani otvorenih vrata Vijećnice“ trajat će do kraja ovog mjeseca, i za to vrijeme ulazak u Vijećnicu se neće naplaćivati. Građani i turisti grada će biti u prilici da posjete centralnu aulu, odakle će moći da pogledaju i uživaju u prelijepom ambijentu ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poput unutarnje galerije, centralnog stepeništa, lijepo oslikanog svoda…

Opširnije...
 
<< Početak < « 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1150
mod_vvisit_counterJuče2290
mod_vvisit_counterOva sedmica17899
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35584