• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održano XX općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 13 Tra 2015 08:27

ckopU subotu 11.04.2015. godine u JU Osnovnoj školi "Stari Ilijaš" održano je XX općinsko takmičenje učenika osnovnih škola s područja Općine Ilijaš iz pružanja prve pomoći, a prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2014./2015. godinu a u organizaciji Crvenog križa Općine Ilijaš.
Na takmičenju je učestvovalo pet škola sa područja Općine Ilijaš, a prvo mjesto osvojila je JU OŠ "Podlugovi", drugo mjesto OŠ "Đulistan", a treće mjesto JU OŠ "Stari Ilijaš".

Na takmičenju su revijalno učestvovale i dvije srednje škole i to:
Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" i učenici "Druge gimnazije" Sarajevo.
Crveni križ i JU OŠ "Stari Ilijaš" su obezbijedili sendviče i sokove za učesnike takmičenja, a samo takmičenje je proteklo u prijatnoj atmosferi, učesnici nisu imali primjedbi na bodovanje i organizaciju takmičenja.
Crveni križ i našu općinu će na XX Kantonalnom takmičenju predstavljati JU OŠ "Podlugovi" i SŠC "Nedžad Ibrišimović", koje će se održati 25.04.2015. godine.
Svim učesnicima čestitamo, a učenicima JU OŠ "Podlugovi" i SŠC "Nedžad Ibrišimović" želimo puno sreće u daljem takmičenju.

 
Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 13 Tra 2015 07:11

JU Osnovna škola "Hašim Spahić", bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano u subotu, 11. aprila 2015. godine. Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2014./2015. godinu. Takmičenje se održava u svim općinama Sarajevskog kantona u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju saradnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda.
Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima.
U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Ema Ibrišević učenica OŠ "Đulistan", drugo mjesto, Nusreta Sužanj učenica JU OŠ "Podlugovi" i treće mjesto Amina Fazlić učenica JU OŠ "Hašim Spahić".
U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je, Nafija Ibrišimović učenica OŠ "Đulistan", drugo mjesto Ishak Dervišević, učenik JU OŠ "Srednje" i treće mjesto Josip Radoš, učenik JU OŠ "Hašim Spahić".
U kategoriji devetih razreda prvo mjesto osvojio je, Muhamed Masnopita učenik JU OŠ "Podlugovi", drugo mjesto Adisa Mušinbegović, učenica OŠ "Đulistan" i treće mjesto Emina Begić, učenica JU OŠ "Hašim Spahić".
Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila sendviče, sokove i novčane nagrade u iznosu od 70,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 60,00 KM za osvojeno drugo mjesto i 50,00 KM za osvojeno treće mjesto.
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjena brojnih iskustava među nastavnicima.

Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 22.04. i 23.04.2015. godine.

 
Direkcija za puteve Kantona Sarajevo realizirat će važne projekte u Ilijašu ove godine Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 13 Tra 2015 07:08

Naslovna-300x220Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i ove će godine realizirati nekoliko važnih projekata sanacije, rekonstrukcije i asfaltiranja puteva na području općine Ilijaš, kao i cesta značajnih za građane općine Ilijaš. U toku su obilasci terena, izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera, a glavni radovi počet će u maju i junu ove godine.
O tome smo razgovarali sa predstavnikom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adnanom Alikadićem.
- Planiran je nastavak rekonstrukcije regionalnog puta od pružnog prelaza Donja Vogošća do mosta kod Ozrenke. Ovaj put, iako nije u Ilijašu, važan je i za građane Ilijaša, kao i Breze, Visokog i ostalih gradova. U sklopu ovog projekta planirana je i sanacija mosta, sanacija asfaltnog sloja, proširenje pješačkih staza i sanacija ograde na mostu, pojašnjava Alikadić.
To će vjerovatno, kaže, uzrokovati gužve kao i prošlih godina jer se uvijek pojave i neki dodatni radovi, no nastojat će da se ispoštuje planirana dinamika, a građani i vozači trebaju imati razumijevanja.
Također, projekat je završen i radit će se i rekonstrukcija regionalnog puta R-445 u Podlugovima između dva pružna prelaza od BP Merol do raskrsnice za Brezu.
- Taj regionalni put je u jako lošem stanju i ta dionica je ove godine prioritetna. Ukoliko budemo raspolagali dodatnim finansijskim sredstvima, nastavit ćemo rekonstrukciju regionalnog puta u smjeru prema Lješevu. Izabrat ćemo jednu od najkritičnijih dionica i pokušati izvršiti totalnu rekonstrukciju kolovoza, kaže Alikadić.

Opširnije...
 
Čestitka povodom Vaskrsa Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Subota, 11 Tra 2015 05:43

vaskrsPovodom nastupajućeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović uputili su čestitku u kojoj se navodi:

"U povodu pravoslavnog praznika – Vaskrsa, svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Ilijašu, ali i cijeloj zemlji, u ime svojih saradnika i u lično ime upućujemo najiskrenije čestitke, sa željom da ga provedete u zdravlju, sreći i miru sa svojim najbližim.

Želimo da vam obilježavanje ovog velikog pravoslavnog blagdana udahne optimizam, nadu, snagu i vjeru u bolju budućnost.

 

Neka Vam je sretan Vaskrs!"

 
Predstava "Cosa Nostra" oduševila i nasmijala ilijašku publiku Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 08 Tra 2015 04:57

cosa3Našim građanima treba i smijeha i pozorišnih predstava,a sve su to u jednom dobili sinoć u kino sali Ilijaš gdje je premijerno izvedena hit predstava „Cosa Nostra“ koja već tri godine puni dvorane širom naše zemlje, ali i Hrvatske.

Predstava je u martu ove godine zabilježila i svoje jubilarno 50. izvođenje.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Emina Minka Muftić i glumica Pozorišta mladih, Elma Ahmetović, koja inače mijenja Belmu Košutić dok je na porodiljskoj pauzi.

''Cosa Nostra'' je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.

Minka Muftić kaže da je imala veliku želju da dođe u Ilijaš i to se i ostvarilo.

Opširnije...
 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas61
mod_vvisit_counterJuče2390
mod_vvisit_counterOva sedmica11260
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20766