• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Asfaltiran dio puta u Sudićima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 10 Ruj 2015 14:26

SUDICI1Danas je završeno asfaltiranje dijela puta, u dužini od 700 m u Sudićima, općina Ilijaš. Ukupna vrijednost projekta je cca 53.500,00 KM, koji je finansirala Općina Ilijaš.

Izvođač radova je firma ''Halilović'' iz Ilijaša, a stručni inženjerski nadzor nad izvođenjem radovima vrši ''Arting BH'' d.o.o. Sarajevo.

Referent u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš gospodin Dervo Šabić rekao je nešto više o ovom projektu: ''Asfaltirana dionica duga je 700 m, široka tri metra, sa debljinom asfalta od 6cm. Vrijednost projekta je cca 53.500,00 KM. Ovo su namjenska sredstva iz operativnog plana Općinskog načelnika, a izvođač radova je firma ''Halilović'', s kojom Općina ima okvirni sporazum.'' 

 Da je ova dionica važna za mještane ovog sela, potvrdio nam je i Bego Durić, mještanin Sudića: ''Saradnja sa Općinom postoji već dugi niz godina i zaista smo sretni da se realizovalo asfaltiranje ove dionice, te sada imamo 700 m novog puta. Također bih da spomenem i projekat izgradnje džamije koju finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati, te sa zadovoljstvom mogu da kažem da se u Sudićima odvijaju dvije vrlo konkretne aktivnosti, što je zaista jedan veliki napredak za naše selo jer infrastruktura bilo koje vrste znači puno za naše mještane. Poznato je da putne komunikacije predstavljaju žile kucavice svugdje, pa tako i kod nas, što predstavlja ogroman napredak pri obavljanju svakodnevnih poslova i povezanosti sa ostalim selima. Voda i struja su dostupne u svakom domaćinstvu u Sudićima, a nedostaje nam jedino škola, međutim nema ni toliko djece koja bi istu pohađala što predstavlja i problem našeg sela. Izražavam ubjeđenje da će sa ovim putem, i početkom obnove putne infrastrukture početi i izražajniji povratak, jer nada u egzistenciju na ovom prostoru još nije ugašena.''SUDICI-3

Opširnije...
 
U toku uređenje korita rijeke Bosne u Kadarićima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 10 Ruj 2015 11:25

Piše: Edita Dahalić

k6Realizacija projekta uređenja korita rijeke Bosne u Kadarićima traje već nekoliko dana i rezultati su itekako vidljivi i primjetni. Ovaj projekat se realizuje u cilju zaštite od poplava na području općine Ilijaš i ljepšeg eksterijera i okoliša. Na osnovu zahtjeva stanovnika naselja Kadarići za ovaj projekat aplicirala je Općina Ilijaš, nakon čega su inžinjeri Agencije za vodno područje rijeke Save izašli na teren i procijenili da je realizacija projekta neophodna. Više o realizaciji projekta uređenja korita rijeke Bosne rekao nam je Haris Fišeković uposlenik Agencije za vodno područje rijeke Save.
,,Agencija za vodno područje rijeke Save je u 2014. godini pokrenula implementaciju ovog projekta, glavnog projekta uređenje korita rijeke Bosne u Kadarićima. U 2015. godini za uređenje korita rijeka na području općine Ilijaš predviđena su sredstva od 170.000 KM. Nakon provedene procedure odabran je izvođač radova Izgradnja ,,Tojaga“ iz Mostara, a nakon toga odabran je i Nadzorni organ ,,Hidroing Biro“ Sarajevo. Izvođač je uveden u radove 17.08.2015. godine i sa rokom od 120 dana do kraja ove godine bi radovi trebali da se završe. Ove godine je predviđeno da se uradi dionica dužine od 160 metara, a naredna faza bi bila u dužini od 90 metara. Što se tiče same zaštite kosine predviđena je obala utvrda od kamenog nabačaja visine pet metara i pozitivan efekat ove izgradnje je prije svega zaštita od erozije ove kosine, što podrazumijeva i zaštitu stambenih objekata i ljudi koji ovdje žive“.
Stanovnici naselja Kadarići sada su manje zabrinuti za svoje domove, jer smatraju da im poplave i erozije nisu više prijetnja. Jedan od njih je i Hajrudin Omerović koji aktivno nadgleda i učestvuje u radovima zajedno sa izvođačima radova.

Opširnije...
 
U toku završna faza modernizacije saobraćajne infrastrukture u Gornjem Mrakovu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 04 Ruj 2015 11:47

Piše: Enisa Mešetović

gornje mrakovo1Jedan od značajnih projekata u oblasti poboljšanja putne infrastrukture na području općine Ilijaš za 2015. godinu bio je i asfaltiranje dionice puta u Gornjem Mrakovu. Danas je počelo završno asfaltiranje puta u dužini od 850 metara, koje je finansirano od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja je u ovu svrhu izdvojila 54 000 KM, dok je preostalih 30 000 KM izdvojeno iz Budžeta općine Ilijaš. Ukupna vrijednost projekta iznosi 84 000 KM.

„Prema našem Operativnom planu za 2015. godinu definisali smo ovu dionicu u dužini od 850 metara te smo u određenom periodu uspjeli obezbjediti finansijska sredstva za realizaciju projekta modernizacije saobraćajne infrastrukture u Gornjem Mrakovu. Realizacijom ovog projekta ojačali smo vezu između mjesnih zajednica Mrakovo i Misoča i budući da se radi o veoma značajnoj putnoj komunikaciji, olakšali stanovnicima koji gravitiraju na ovom području. Asfaltiranjem ove putne komunikacije, prešli smo cifru od 5 kilometara asfaltiranih puteva na području općine Ilijaš u 2015. godini“, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji je danas sa svojim saradnicima obišao ovu lokaciju.

Prema riječima Predsjednika MZ Mrakovo Mehmeda Smajlovića, radi se o veoma značajnom projektu, čija će realizaciji uveliko olakšati svakodnevne aktivosti stanovika dvije mjesne zajednice.

Opširnije...
 
Donacija dječije klackalice za udruženje ''Budi mi drug'' Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 03 Ruj 2015 14:37

KLACKALICABUDIMIDRUGLijepa vijest za dječicu udruženja ''Budi mi drug'' iz Ilijaša. Djeca iz ovog udruženja dobila su novu klackalicu, specijalno kreiranu i proizvedenu za njih. Donaciju je dodijelila firma ''Arting BH'', koja inače sa Općinom Ilijaš ima Ugovor za vršenje stručnog inžinjerskog nadzora nad izvođenjem radova čiji je investitor Općina Ilijaš.

Vidno ushićene i sretnu, dječicu smo zatekli u ovom udruženju, na novoj klackalici koja je zaista veliki doprinos za njih. Gospođa Meliha Mešetović, predsjednica ovog udruženja željela je da se zahvali na ovoj donaciji:

''Izuzetno sam zahvalna firmi ''Arting BH'' iz Sarajeva, koja je prepoznala potrebu da investira u ovu djecu, kao i samo udruženje. Također, ovom prilikom bih u svoje ime, a i u ime ove naše djece, željela da se zahvalim Općinskom načelniku g. Akifu Fazliću i g. Sanji Zagorac-Jozić na zaista bezrezervnoj podršci koju dobivamo. Ova donacija je veliki doprinos za udruženje ''Budi mi drug'', pogotovo u ovim ljetnim danima, jer se djeca još uvijek mogu igrati vani'', rekla je gospođa Meliha.

 Udruženje ''Budi mi drug'' Ilijaš sa radom je počelo 2007. godine, a okuplja djecu sa poteškoćama u razvoju različitih uzrasta i oboljenja poput Downovog sindroma, autizma, te teške i lake mentalna retardacije. Udruženje također, uveliko zavisi od donacija, te nije ni čudo da je svaka vrsta pomoći za djecu neophodna. Društveno odgovorna firma ''Arting BH'' je prepoznala potrebu da boravak djece učini ugodnijim, te je ova donacija zaista došla u prave ruke.

 Piše: Adela Salihović

 
Potpisani ugovori o stipendiranju učenika sa Fondacijom''Hastor'' Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 01 Ruj 2015 14:46

Piše: Adela Salihović

DSC 0627Danas je u sali Općinskog vijeća upriličeno potpisivanje stipendijskih ugovora za 23 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Ilijaš.  Fondacija ''Hastor'' je neprofitna organizacija, koja je u Bosni i Hercegovini počela sa radom u aprilu 2006. godine. Cilj ove organizacije pružiti podršku djeci i mladima u nastojanju da postanu samosvjesne ličnosti uz naglasak da su mladi budućnost ove zemlje, a obrazovanje instrument koji vodi ka prosperitetu.

 Prisutnim roditeljima i djeci se obratio gospodin Ramo Hastor, predsjednik ove Fondacije koji je rekao:

''Prvi uslov za dobivanje ove stipendije je prvenstveno dobro vladanje, pa tek onda uspjeh učenika kao i imovinsko stanje roditelja. Želim da poželim sreću učenicima u novoj školskoj godini i zaželim što bolji uspjeh tokom školovanja, završio je gospodin Ramo Hastor, među učenicima poznatiji kao 'Učitelj Ramo''.

 Melina i Irma Osmanović, dobitnice stipendije ove fondacije nisu krile zadovoljstvo radi ostvarenog uspjeha:

''Mjesečno dobivamo po 100 KM, a ovaj novac uveliko pomaže našim roditeljima od kojih ne zavisimo u tolikoj mjeri. Ova stipendija je samo za moje potrebe, i zaista mi mnogo znači i drago mi je da ispunjavam uslove primjernog vladanja, te da drugu godinu zaredom dobivam ovu stipendiju, rekla je Melina Osmanović, učenica Osnovne škole ''Podlugovi'' Ilijaš. Irma Osmanović je dodala: ''Za ovu stipendiju sam čula upravo od Meline, te sam odlučila da se prijavim i sada s radošću potpisujem ovaj ugovor po prvi put.''DSC 0618

 

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti, gospođa Sanja Zagorac-Jozić, izrazila je zahvalnost Fondaciji ''Hastor'':

''Mogu samo reći, veliko hvala Fondaciji ''Hastor'', koja već godinama pruža podršku u obrazovanju porodicama i učenicima koji su zaista u stanju socijalne potrebe i kojima je ta stipendija i najpotrebnija. Početak je nove školske godine, te će ova stipendija pružiti dodatnu podršku roditeljima pri obrazovanju svoje djece. Općina Ilijaš takođe, pruža podršku obrazovanju učenika, kroz dodjelu 200 stipendija za učenike srednjih škola i studente Univerziteta, s tim da su uslovi malo drugačiji. Također obezbjeđujemo i stipendije za socijalno ugrožene kategorije naše Općine. Ove 23 stipendije Fondacije ''Hastor'' svakako će poboljšati ulove školovanja ovih učenika osnovnih i srednjih škola.''

Opširnije...
 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
O D L U K A
o izmjeni Odluke o imenovanju članova biračkih odbora
 

 
 


 
 
 
 
PRIJEDLOG RANG LISTE ZA DODJELU STANA
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2709
mod_vvisit_counterJuče2614
mod_vvisit_counterOva sedmica2709
mod_vvisit_counterOvaj mjesec75259