• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Zerina Šabotić- prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Italiji Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 21 Svi 2015 13:22

zerina-300x225Na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Italiji, ilijašanka, perspektivna pijanistica Zerina Šabotić osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i specijalnu nagradu žirija za izvođenje nacionalne kompozicije.
-Oko 50 zemalja je imalo predstavnike na ovom takmičenju i konkurencija je bila jako velika, kolegica iz moje klase Sabina Alivodić bila je druga –kazala nam je Zerina Šabotić .
Zerina se već dugo godina bavi muzikom, ona je sada studentica prve godine Muzičke akademije u Sarajevu i do sada je  osvojila puno nagrada . Njen osnovni cilj jeste uspješno završiti Muzičku akademiju, i kako je kazala,  što više nastupati javno, jer je to veoma bitno za lično razvijanje.

Općina Ilijaš je podržala Zerinin odlazak na Međunarodno takmičenje mladih muzičara u Italiju.

Opširnije...
 
Načelnici Općina Ilijaš, Breza i Vogošća održali radno-konsultativni sastanak Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 20 Svi 2015 08:11

sastanakopcina2Jučer je u sali Općinskog vijeća Ilijaš održan sastanak o temi definisanja optimalnog rješenja od predloženih pet varijantnih za izradu glavnog kolektora i prečistača otpadnih voda za područje općina Ilijaš, Vogošća i Breza. Sastanku su prisustvovali načelnici ovih Općina, pomoćnica Ministra za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo Zijada Krvavac, predstavnik Ministarstva privrede Kantona Sarajevo Nedžad Mekić i predstavnik KJKP "Vodovod i kanalizacija" Nermin Drnda. Na sastanku se razgovaralo o ekonomskoj i tehničkoj opravdanosti i izvodljivosti predloženih trasa kolektora i prečistača otpadnih voda, te koje bi od pet predloženih rješenja bilo optimalno za ove tri općine.

Projektant je Slovenačka firma koja je dala pet varijantnih prijedloga mogućih rješenja. Angažovan je i revident putem ovlaštene firme, koja je nakon pregleda predloženih rješenja iznijela svoj stav i mišljenje o projektu. Reviziju dokumentacije za ovaj projekat radi uvaženi prof. dr. Munir Jahić.

Finalni sastanak na kojem bi se trebalo usaglasiti finalno rješenje održat će se do 15. juna 2015.godine.

 
Uspješno provedena akcija Let's do it Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 18 Svi 2015 05:12

letsdoitilijas-300x226Mjesne zajednice Ljubina, Luka i Misoča ove su godine obuhvaćene akcijom Let’s do it –očistimo zemlju za jedan dan, koja se već treću godinu uspješno provodi i na području Ilijaša.
Koordinatorica akcije Let’s do it za Kanton Sarajevo Velida Tihić kazala je za Radio Ilijaš da su ove godine vršene prezentacije projekta u ilijaškim osnovnim i srednjim školama, što je utjecalo na prijavu značajnog broja mladih volontera.
- Danas smo obišli lokacije gdje se akcija održava. Zbog poplava je bila specifična situacija prošle godine, ali smo sa djecom iz OŠ „Podlugovi“ ipak puno uradili. Ove godine, odrasli su se nešto više uključili i urađeno je puno posla i u Bioči, Misoči i Ljubini, naglasila je Tihić.nacelnikobilazak-150x150
Lokacije su obišli i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i koordinator za mjesne zajednice Midhat Čeho.

Opširnije...
 
Otvoren novoizgrađeni most u Srednjem Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 15 Svi 2015 15:04

most-300x168Općina Ilijaš uspješno je završila realizaciju projekta izgradnje novog mosta u Srednjem, čime se trajno riješio problem pristupa Osnovnoj školi „Srednje“.

Svečanom otvaranju novog mosta u Srednjem prisustvovali su Općinski načelnik Akif Fazlić, Predsjednik OO SDA Ilijaš Mahir Dević, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Amar Dovadžija te mnogobrojni gosti, učenici i nastavnici Osnovne škole „Srednje“ kao i stanovnici ove mjesne zajednice.
Prisutim se obratio Općinski načelnik Akif Fazlić koji je istakao značaj realizacije ovoga projekta, budući da je stari most bio veoma nesiguran za prelazak pješaka ali i vozila.
O važnosti realizacije izgradnje ovoga mosta govorio je i direktor Osnovne škole „Srednje“ Refik Kurtović, koji se zahvalio općinskom načelniku u ime učenika i škole.

Projekt izgradnje novog mosta na rijeci Rači iznosio je preko 100.000KM.

 

 

 

 
Obilježen 19. rođendan OŠ “Hašim Spahić” Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 15 Svi 2015 11:34

skolaDanas, 15. maja, obilježen je Dan OŠ “Hašim Spahić” Ilijaš. Učenici su se u 8:30 okupili ispred škole, a onda podijelili u dvije grupe. Prva grupa su učenici od I do V razreda i oni su u sportskoj dvorani KSC-a Ilijaš upriličili prezentaciju rada svih sportskih i kulturno-umjetničkih klubova i udruženja koji djeluju na području naše općine, a u kojima zapaženo učešće imaju učenici OŠ “Hašim Spahić”. To su oblasti iz gimnastike, ritmičke gimnastike, ženske i muške odbojke i borilačkih vještina.

“Prezentacija se organizira sa namjerom da promoviramo sport i sportske aktivnosti, te da ukažemo učenicima koji do sada nisu bili učlanjeni u neki od sportskih klubova da ubuduće imaju priliku i šansu da se upišu u jedan od njih. Cilj nam je propagirati zdrav način života i potaknuti našu djecu da se uključe u sport,” kazao je skretar OŠ “Hašim Spahić” Mirza Karišik.

Učenici od VI do IX razreda su na vanjskom sportskom terenu škole i u fiskulturnoj sali pratili finale sportskog turnira u nogometu za dječake i u odbojci za djevojčice. Dva sata kasnije, u 10:30 u kino sali KSC-a Ilijaš održala se svečana priredba. Učenici su se predstavili bogatim kulturno-zabavnim programom, a prikazana je i video projekcija rada školskih sekcija. Prisutnim gostima, učenicima i roditeljima obratio se direktor OŠ „HašimSpahić“ Mirsad Kustura: „Danas naša škola svečano proslavlja 19. rođendan, tim povodom svim našim učenicima i zaposlenicima želim sretan Dan škole, a vama dragi gosti se zahvaljujem što ste odvojili vrijeme da budete sa nama i tako uveličate našu proslavu.

Na ovom prostoru škola postoji još od 1958. godine, pod nazivom OŠ „27. juni“ i tada je škola svoj dan obilježavala 15. maja, kao i Dan pobjede nad fašizmom. Od 1996. godine škola nosi ime čovjeka, kolege, borca i antifašiste Hašima Spahića. Bila je to jedina osnovna škola na području reintegrirane općine Ilijaš. Tek se 1998. godine odvojila JU OŠ „Podlugovi“ i 2002. godine JU OŠ „Srednje“ i nakon toga naša škola je bila jedna od najbrojnih na području KS.”

Neki od planova ove škole koji bi se trebali ralizirati su: projekat postizanja pune energetske efikasnosti, uskoro bi se trebalo ograditi školsko dvorište, uz pomoć lokalne zajednice trebala bi početi rekonstrukcija prilaza školi, kada se ovi projekti realizraju biće to mnogo kvaliteniji uslovi za učenike i osoblje škole.
Ove školske godine učenici su učestvovali na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, geografije i informatike, te smotri tehničkog stvaralaštva.

„Na Općinskom takmičenju iz fizike koje je održano 18. marta u OŠ „Stari Ilijaš“ učenici VIII i IX razreda takmičili su se i osvojili prvo mjesto u kategoriji IX razreda. Nakon mjeseca dana održano je i Kantonalno takmičenje u Sokolović Koloniji, na kojem je naša učenicia Emina Begić zauzela 17. mjesto. Moram pohvaliti Eminu, koja je naporno radila i trudila se da postigne što bolji rezultat. Ona je sa osvojena 92 boda zauzela prvo mjesto na Općinskom takmičenju,“kazao je nastavnik fizike Adem Alić.

Opširnije...
 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1471
mod_vvisit_counterJuče4000
mod_vvisit_counterOva sedmica9898
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16172